Reklama

Reklama

Nebo nie je výmysel

  • Česko Nebe existuje (viac)
Trailer 1

Todd Burpo (Greg Kinnear) žije so svojou manželkou Sonjou (Kelly Reillyová) a dvoma deťmi v malom meste v Nebraske. Todd je tunajším pastorom, zároveň sa pokúša rodinu uživiť v ďalších niekoľkých zamestnaniach. Toddove kázne sú pre obyvateľov mestečka veľmi inšpiratívne a pastor je medzi ľuďmi obľúbený. Jedného dňa sa Todd pri softballovom zápase zraní na nohe. Postupne sa pridávajú ďalšie zdravotné komplikácie a muž neprežíva zrovna šťastné obdobie. Všetko vyvrcholí potom, čo Toddov syn Colton musí podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva a jeho život visí na vlásku. Obaja rodičia sú zúfalí. Todd sa obracia k Bohu, hnevá sa na neho, pretože si myslí, že v poslednom čase už trpel dosť, a nechápe, prečo mu chce Boh zobrať aj syna. Sonja volá rodinnej priateľke, aby zvolala ostatných priateľov a spoločne sa za Coltona modlili. Colton ako zázrakom prežije a po uzdravení sa začne otcovi zverovať, čo v skutočnosti prežil. Chlapec tvrdí, že keď ho operovali, dostal sa do neba, stretol sa s Ježišom a spievali mu anjeli. To, čo sa spočiatku javí ako Coltonova bujná fantázia, sa zdá Toddovi stále viac skutočné. Chlapec vraj videl, ako ho lekári operujú, a zároveň videl v jednej miestnosti mamičku telefonovať z nemocnice a v druhej svojho otca nadávať Bohu. Todd sa zveruje svojej manželke, ale tá má plnú hlavu starostí s rodinnými financiami a neprikladá týmto príbehom veľkú váhu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (133)

speedy7929 

všetky recenzie používateľa

Vždy sa snažím film hodnotiť podľa jeho kvality. Povedal by som, že to bol lacný film oproti hollywoodskym trhákom, ale bol veľmi bohatý ohľadom deju a myšlienky. Či už ste veriaci alebo nie, istým spôsobom Vás to musí priviesť k myšlienke, či nebo ozaj existuje. Ako mohol 4 ročný chlapec poznať také tajomstvá? Alebo ako sa mohol jeho pohľad na Ježiša stretnúť s názorom úplne cudzieho dievčatka, ktoré je na 1000 kilometrov od jeho. P.S. Tento krát som asi viac hodnotil pointu príbehu, než jeho spracovanie. ()

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Tento film je už oříšek sám o sobě, jenom proto, že se jeho hodnocení bude hodně odvíjet od toho, zda hodnotící jsou, nebo nejsou věřící. Jestli je příběh skutečností, nebo domněnkou, je celkem irelevantní. Z objektivního hlediska, bych řekla, že je to spíš takový pohádkový příběh o tom, zda věříme jeden druhému, zda za sebou rodina stojí ať se děje co se děje. Mě Heaven Is for Real nijak nepopudil. Pěkné, dojemné, romantické. O pravdivosti a víře bych ale nepojednávala. ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film má rozhodně co nabídnout. Už jen, že je to natočené podle skutečné události je pro mě neuvěřitelné. Začátek filmu je trochu nudný, trpělivě jsem ale očekávala, co se bude dít a dočkala jsem se neuvěřitelného vyprávění, jak vlastně vypadá nebe. Po skončení filmu jsem neodolala a hned jsem začala hledat další příběhy dětí a lidí, kteří popisují nebe a je to vážně neuvěřitelné, ale popisy se shodují na každý detail. Takže tenhle film Vám dá brouka do hlavy, ale rozhodně stojí za to se na něj podívat ať už jste věřící nebo ne. ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Ako agnostika ma celkom zaujala myšlienka a aj spracovanie nie je až také vlezdoprdelkové ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Zadrhne sa to až v rozvinutí príbehu, kde každý sa stará do toho, čo by ho vôbec nemalo trápiť. Vlastne sa tam nič poriadne neudeje a celý film tam iba behá vyškerený chlapec, dostávajúc všetkých okolo do rozpakov. Škoda, takej kočke ako Kelly Reilly som prial konečne väčšiu výzvu než len nemastnú-neslanú skoro drámu. ()

kedl 

všetky recenzie používateľa

Jednou jsem takhle potkal Černou vdovou a Artemesii a dali jsme si pořádně do těla. Polohy střídali, neremcaly, na klíně seděly, užívaly si, byla to prostě jízda na kterou v životě nezapomenu. Při vyprávění známým a kamarádům o mém dobrodružství, jsem byl otázán, jestli to myslím vážně a jestli to nebyl jenom jeden z vlhkých snů. S tím filmem je to stejný. Vážně si byl v nebi? Tvůj bratr seděl Ježíšovi na klíně? HaHa!! BumBum!!! Ten film se bere tak strašně vážně, až to bolí!!® ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)

Reklama

Reklama