Reklama

Reklama

Will Work For Free

všetky plagáty
USA, 2013, 126 min

V dokumente o automatizácii sa preberajú jednotlivé sektory hospodárstva a pracovného života. Rieši sa v ňom otázka, ako sa v nich bude nahrádzať ľudská práca strojmi (napríklad v obchode, priemysle, preprave, poľnohospodárstve, zdravotníctve, stravovaní a ubytovaní, baníctve a ťažbe, stavebníctve, vzdelávaní, umení a zábave, či inde), konkrétne takými technológiami a postupmi ako Contour crafting, 3D tlačiarne, či rôznymi aplikáciami a robotmi. Ukazuje tak smerovanie do budúcnosti, kedy peniaze nebudú potrebné a kedy sa budeme snažiť prispôsobiť život udržateľnému rozvoju a zdrojom našej planéty. (Marek1991)

(viac)

Recenzie (1)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Z môjho pohľadu jeden zo zásadných dokumentov podobne ako Owned & Operated, či Zeitgeist: Moving Forward. Dokumenty o napredovaní spoločnosti pomocou voľne šíriteľných a k prostrediu šetrných technológií a postupov. Možno občas bol príliš rýchly a občas príliš pomalý na mňa, no inak rozobral snáď celé hospodárstvo a jeho najbližší rozvoj a zmenu v budúcnosti. Krásne podrobne a tematicky krok po kroku mi len potvrdil, že Zdrojová ekonomika je tým, kam by sme to mali nasmerovať. ()

Zaujímavosti (1)

  • Dokument vznikl náhodou díky poznámkám o automatizaci práce, které si tvůrce Sam Vallely zapisoval do dokumentu na svém počítači. Když se mu začaly hromadit, rozdělil je do kategorií a začal přidávat obrázky pro snadnější ilustraci. Nakonec se rozhodl, že nejlepší řešení by bylo převést je do filmové podoby. (fullrose16)

Reklama

Reklama