Reklama

Reklama

VOD (1)

V roku 1984 boli Amanda (Michelle Monaghanová) a Dawson (James Marsden) spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, no aj napriek tomu medzi nimi vznikla osudová láska. Meštiacka spoločnosť im ju však nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona zavreli do väzenia. Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka dvoch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky, stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky... Ale je to ešte možné? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať? (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (172)

helljahve 

všetky recenzie používateľa

Každý kto má pozná, vie že romantické filmy vôbec nevyhľadávam. Zastávam názor, že sú cielené skôr pre ženské publikum. Po tomto filme som siahol len preto, že si chcem oddýchnuť od všetkých horrorov a krvákov, a aj sa mi momentálne hodí k mojej citovej situácii. K filmu: Nebudem sa tu hrať na nejakého kritika, keďže týmto filmom nerozumiem. Napíšem len, že mne sa to páčilo, vtiahlo ma to do deja, súcitil som s hlavnými hrdinami, páčila sa mi hudba, kamera, na Michelle Monaghan je radosť pozerať. A ten koniec, ten ma odrovnal. Ak by som sa nehanbil, tak napíšem že aj slzička vyšla :-) ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Do haje, ja chtela romantiku, tohle je ta nejkýčovatější červená knihovna, což by se dalo zkousnout, ale ono to blbě končí. Ani to nepovažuju za spoiler, ja naladu pod psa, blbe mi je a tak jsem chtela nenarocnou romatiku se stastnym koncem ... a tohle teda fakt ne. A hrozne me stvalo, jak si mladej Dawson neni podobnej s tim starym. ()

Reklama

bourec 

všetky recenzie používateľa

Tak zase jednou žánrová odbočka.Prostě mě to obsazení lákalo,a až do devadesátý minuty příběhu naprosto perfektní,romantika protknutá flashbakama o dvacet let zpátky,který fungovaly jako koření toho filmu,a zabránili,aby ten film byl přeslazený jednotvárný nic.Jenže pak to nabralo už spíš růžový směry,a ten dementně nepravděpodobnej konec tomu nasadil korunku.Suma sumárum se fakt na víc jak tři hvězdy nedostanu,i přesto,že to zprvu vypadalo na plnou palbu.60%. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

That's fucking gangsta movie. No jako ten konec byl drsný. Ne že jsem nebrečela (to se nenechte zmást hodnocením, já brečím u všeho), ale celé to bylo takové nemastné neslané - zvláště ta první polovina. Takový příběh už tu byl nejmíň stokrát a i v podobném zpracování. Od druhé poloviny byly ale docela dobré záběry, třeba nehoda s Bobbym (to jsem fakt na začátku filmu nečekala). Pak ale přišel konec.... tak strašně přehnaně přehnaný konec. Na jednu stranu fajn, že to neskončilo happyendem a že se fakt rozešla s manželem i vzhledem k situaci, ovšem moment wooohoooo ůůůůůůůůůůů a jeho srdce bude nadále žít v jejím synovi... ehm ehm. No tak nevím.. první polovina na 1*, druhá polovina tak na ty 3* a konec klišovitý odpad. Průměrem? 2,5* nejspíše. Silnější dvě hvězdy řekněme. Jsem prostě silně rozervaná a nevím, jak hodnotit. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Typická "sparksovka", až to človeku už časom akosi zovšednie. Tak ako aj v ostatných filmoch podľa Sparskovej predlohy, aj tu hrali hlavnú rolu klasické veličiny: silná Láska vs. neprajný osud, konfrontácia minulosti a prítomnosti, napokon vyúsťujúca do zlomového (väčšinou tragického) záveru, ktorý by mal pôsobiť vysoko prekvapivo. Bohužiaľ, to najlepšie už má Sparks asi za sebou, ale tak stále je to aspoň taký lepší priemer, aspoň čo sa týka žánru romantickej drámy. Čo sa týka priamo The Best of Me, bol som úprimne zvedavý na zápletku a všetky okolnosti, ktoré budú príbeh sprevádzať. Napokon to nebolo v podstate nič prevratné, ale tak ušlo to. Navyše postava Dawsona mi prišla dosť nesympatická, hoci to nemal v živote ľahké, už len kvôli debilnej "rodine", v ktorej vyrastal. Ale načo tá zbytočná pomsta? Prečo tá ignorácia Amandy, ktorá bola očividne ochotná čakať a navštevovať ho? Čo si akože Dawson myslel, že tou svojou ignoráciou Amande pomôže k lepšiemu životu? To bol až taký tupý, že si neuvedomil, že ona sa ho vzdať nechce a chce byť jeho oporou? Toto jeho pseudo obetovanie bolo fakt "úchvatným" príkladom márnotratnosti... K tomu asi len toľko: Niekedy nás ľudia opúšťajú preto, lebo nám nechcú ublížiť. Ale neuvedomujú si, že svojou neprítomnosťou nám ubližujú zo všetkého najviac. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (12)

  • Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze. (pityty)

Reklama

Reklama