Reklama

Reklama

Najbláznivejší učiteľ všetkých čias nielenže nemá maturitu, ale nedokončil ani základnú školu. A pod budovou gymnázia, kde učí problematických tínedžerov, hĺbi tunel ku skrýši s ukradnutými peniazmi, ktoré tam po lúpeži uložila jeho priateľka.
Zekiho Müllera (Elyas M´Barek) práve prepustili z väzenia. Vedľa Götheho gymnázia, kam jeho priateľka, striptérka Charlie (Jana Pallaskeová), zakopala ukradnuté peniaze, medzitým vyrástla nová telocvičňa. Aby sa Zeki dostal k svojmu lupu, nastúpi na školu ako falošný učiteľ. Zatiaľ čo vo dne bojuje s problematickými adolescentami svojrázne drsným spôsobom, v noci tajne hĺbi pod telocvičňou tunel. Jeho kolegyňa, novopečená idealistická profesorka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), s prekvapením zisťuje, že na tínedžerov platia Zekiho neortodoxné metódy – napríklad kolektívne sprejovanie vlakovej súpravy. Študenti z obávanej triedy začínajú chápať, že na nového kantora jednoducho nemajú a na povinnom vzdelaní tiež niečo bude. Pod Lisiným vplyvom sa zároveň mení aj drsňák Zeki. Keď konečne vyhrabe zakopané peniaze a poplatí dlhy, zmení svoj pôvodný plán a neodíde do Južnej Ameriky za svojou láskou. Naopak, zvyšok peňazí minie na zasypanie tunela a chystá sa na vysokú školu. K tomu však potrebuje svoje maturitné vysvedčenie, ktoré nemá, keďže nedokončil ani základnú školu Pomôže mu riaditeľka školy, pani Gersterová (Katja Riemannová)? (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (23)

  • Keď Zeki Müller (Elyas M'Barek) v závere volá s prostitútkou, tak na mobile spoločníčky jasne vidieť, že nikam nevolá. (domco10)
  • Keď príde sociálna pracovníčka na návštevu, Zeki Müller (Elyas M'Barek) nalieva vaječný likér. Počas rôznych pohľadov kamery je viečko raz uzatvorené a raz len tak položené na fľaši. (domco10)
  • Když Lisa Schnabelstedtová (Karoline Herfurth) přijde poprvé vyučovat do 10. B., mají Chantal (Jella Haase) a Zeynep (Gizem Emre) spojené lavice, na dalším záběru jsou ale oddělené, a poté zase spojené. Tato situace se několikrát opakuje. (Ostrovan211)
  • Do scény, kdy spolu telefonují Zeki (Elyas M'Barek) a Charlie (Jana Pallaske), se vloudila chyba. Na obrazovce Charlieina telefonu je totiž viditelná číselná klávesnice pro vytáčení telefonního čísla při hovoru, ta ovšem po zahájení hovoru správně mizí. (hansel97)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) shání na škole práci jako školník, jde na pohovor s ředitelkou školy. Jedná se ovšem o chybu, protože v Německu ředitelé nepřijímají nové zaměstnance, o tom rozhodují vyšší autority daného města. (hansel97)
  • Zeki (Elyas M'Barek) hledá zakopané peníze podle signálu, který vysílá GPS navigace schovaná spolu s nimi, signál GPS však není schopen se šířit pod zemí. Žádný signál tedy správně chytit neměl. (hansel97)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) poprvé vejde do třídy 10 B, je tabule zavřená, avšak v dalším záběru je otevřená a je na ní sprostý obrázek. (LERw!g)
  • Spoiler: Lisi (Karoline Herfurth) zjistila, že Zeki (Elyas M'Barek) není skutečným učitelem a svůj vysokoškolský diplom zfalšoval tak, že si našla jeho složku v kanceláři ředitelky školy. V Německu by ovšem takovouto složku obsahující diplom musela hledat na ministerstvu školství. (hansel97)

Reklama

Reklama