Reklama

Reklama

Skutočný príbeh Briana Wilsona, frontmana a zakladateľa legendárnej hudobnej skupiny Beach Boys. Bol ich kreatívnym duchom, no za svoj talent zaplatil krutú daň. V 60. rokoch bol na vrchole svojho umeleckého talentu, ale jeho vnútorní démoni a obsesie mu spôsobili nervový kolaps. Prišli 80.roky a zdalo sa, že našiel liek na svoju dušu v podobe krásnej predavačky cadillacov Melindy.Film nám okrem pohľadu do vnútorného sveta Briana Wilsona dá nahliadnuť aj do jeho svojráznych umeleckých postupov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (57)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Na to, že je to životopisný film, neuvidíme hodně zásadních momentů ze života psychicky ne zcela standardního muzikanta. Což je dobře. Snímek zkrátka není popisný, dává jen náznaky důležitých událostí, krátké scény nebo větu, musíte se domýšlet. Film prostě nedělá z diváka blbce a není chodicí encyklopedií o lídrovi jedné skupiny. Nejvíc prostoru dostává popis jeho povahy a tíživé situace, do které se i kvůli ní dostal a jak se teď hrabe zpět. Byla bych radši, kdyby nebyl příběh podaný tak černobíle, ale i tak je zajímavý. ()

Nin 

všetky recenzie používateľa

Zatraceně zajímavý příběh utopený v průměrné režii a celkovém přístupu. Brian Wilson a Beach Boys mě zaujali a chtěl jsem o nich vědět víc a víc... bohužel ve dvou hodinách se toho člověk dozví o nich dost málo, především vidíme nepříliš zajímavou část z osmdesátek, kde je Brian nadopovaný. Dokonce i chybí dramatické vyvrcholení, dostane se nám maximálně nějakých těch halucinací a divných scén... Velká škoda a promarněná šance. Ale Paul Dano standardně super a některé hudební sekvence stojí za to. (5/10) ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Film bol pre mňa zaujímavým najmä preto, že Beach Boys sú výraznou skupinou môjho obľúbeného hudobného obdobia - sixties. Keďže ma zaujímala iba hudba a nie osudy jej tvorcov bolo pre mňa novinkou, aké životné peripetie prežíval frontman skupiny. Potiaľ všetko fajn. Ale, ako som to už zažil pri viacerých životopisných filmoch (napr. o Johnnym Cashovi) vyrušoval ma dôraz na niektoré aspekty jeho životného osudu, ktoré boli zbytočne zdôrazňované. Skrátka tam mohlo byť viac zo 60. rokov a menej z 80. rokov. Ani vo výbere hercov nemal režisér najšťastnejšiu ruku, čo bolo zreteľné pri preskokoch do iného časového obdobia. Vtedy som mal pocit, že ide o dve rôzne postavy, ktoré nič nespája. Takže tie tri hviezdičky sú výrazom môjho presvedčenia, že to bolo možné nakrútiť inak a lepšie. Beach Boys by si to zaslúžili. ()

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Dvě hodiny jsou pro tohle jednoduché téma prostě příliš. Pokud by režisér ubral a rozhodl se sledovat pouze jednu časovou linii - tu Bryana a Melindy, ne Briana a Beach Boys, měl by zajímavější, poutavější a méně nudný film. Ono vlastně ty throwbacky s Brianem nebyly vůbec zajímavé a dost postrádaly dynamiku, navíc mi Paul Dano v jeho roli byl neuvěřitelně nesympatický. Každopádně nepohádková pohádka Melindy a Briana je krásná, škoda tohohle rozhodnutí. Jinak velmi kvalitní. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

The Beach Boys si občas rád vypočujem, tak som bol zvedavý na tento film z histórie tejto pop-legendy na čele s Brianom Wilsonom. Formát filmu mapujúci dve etapy Brianovho života bol celkom zaujímavý, avšak oveľa viac sa mi páčilo to kreatívne obdobie (teda 60.roky), a tamtá depresívna fáza (80.roky) ma až tak nebavili. Osobne som však očakával celkovo viac od tohto životopisného filmu, ktorý mi po obsahovej stránke veru moc neimponoval. Čo ma na tomto filme bavilo, tak to bol určite Paul Dano, ktorý stvárnil mladého Briana naozaj výborne. Ale inak film ako taký zaostal za očakávaním, aj za priemerom. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama