Reklama

Reklama

La bestia uccide a sangue freddo

  • USA Slaughter Hotel (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Toto táhlé italské giallo plné vražd a lehké erotiky se odehrává v prostředí psychiatrické kliniky, která je určena výhradně pro chorobomyslné a bohaté ženy. Na této klinice jednoho dne začíná docházet k vraždám. V rychlém sledu je zavražděna zdravotní sestra a dvě pacientky. Vzhledem k tomu, že vražedné šílenství zdaleka není u konce, rozhodne se policie na vraha nastražit důkladnou past. (Chatterer)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

Hennes 

všetky recenzie používateľa

Trochu hororu, trochu gialla. Slabšímu scénáři navíc nepomohlo ani zdlouhavé tempo filmu. Přestože film obsahuje dost krve, nechybí scény kdy si tajemný vrah sahá pro zbraň a další dobré momenty, je bohužel celkový dojem zklamáním. Tím tedy nemyslím Rosalbu Neri, Margaret Lee a další krásky, které se tu předvedly v plné kráse ať při sexu, masturbaci či tanci. Viděl jsem "plnou" italskou verzi a tak díky ní dávám alespoň dvě hvězdy, protože není moc filmů, kde se detaily na intimní místa krásek nechají dojet až dokonce. Nádherný soubor bobříků sedmdesátých let je úchvatný. https://www.youtube.com/watch?v=reDkFEBp86E ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Mal by som napísať, že som prekvapený, že takýto brak mohol stvoriť tvorca vynikajúcej  série poliziotteschi (Milano calibro 9, La mala ordina a Il boss ), ale nebol som a ma to aj nejaký dôvod. A to, že v tej dobe ako sa natáčal tento film, tak bola giallo mánia a  tak všetci popredný, ale i začínajúci režiséri sa chceli zviesť na tejto vlne a Di Leo nebol výnimkou. A i keď niekoľko jeho skorších filmov som nevidel, tak videl som I ragazzi del massacro, ktoré ma tiež nebavilo a aj preto som do tohto snímku išiel z veľkou nevôľou. A moje inštinkty mi neklamali a i keď som rad, že som si zas odškrtol nejaký ten giallo film, moje nadšenie opadlo už na začiatku. Hovorím si, koho môže napadnúť do sídla s historickými zbraňami zapasovať psychiatrickú liečebňu, to už vážne nikto s dotyčných nemal úsudok a to bol len začiatok. Vraha som odhadol alebo lepšie uhádol skoro na začiatku, lebo tie nešťastné snové sekvencie nielen, že boli nevhodné , ale aj napovedali smer filmu. Tie tam nemali naozaj čo robiť a nechápal som načo to bolo dobré. Klaus Kinski aj keď ho nemam nejako v láske, tak bol najschopnejším hercom v tomto filme, lebo ostatné mali hlavne film potešiť len z estetického hľadiska a aj keď sa to podarilo, mne to rozhodne nestačilo. Ale i pán Kinski dosť zaostával za svojim štandardom, ale je to celkom normálne, keďže tu mal len takú nezaujímavú roličku. I keď mi moji obľúbenci napovedali, že film je strata času, ja si vždy robím názor sám, ale mali pravdu. A i keď tých vrážd je niekoľko a sú páchane všeličím, ako celok je to mdlé a v konečnom dôsledku aj hlúpe. A ten koniec, to už bola celková tragédia .  Dakujem za úžasne titulky Kangaxovi, keby nebolo jeho, tak by som film nevidel a aj keď sa nejedná o nejakú kultovú záležitosť, ja som vždy rad, keď si môžem pozrieť  film z tohto obdobia. Tak len silne 2*. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Giallo v kulisách gotického hororu má nevyvážené tempo, pěknou kameru, krásné ženy a maskovaného vraha, který pro vraždění použije kosu, sekeru, nůž či kuš. Asi nejzajímavější složku představují pacientky soukromé kliniky, které se stále a všude svlékají, příležitostně se oddávají decentnímu sexu, nebo třeba jen (hard) masturbaci. Lesbická láska samozřejmě nechybí. Z hlediska gore je film mírnější, i když krev teče, dojde i na železnou pannu a masakr řemdihem je výživný. Kinski se jako vždy tváří démonicky, avšak tentokrát ho herečky zastínily. Problém je nejen pomalé tempo, ale především to, že část filmu se zopakuje ve snech hlavních pacientek. Co by bylo poprvé zajímavé, po třetí nudí a po páté je nesnesitelné. Hudba je typicky dobově rozněžněná, ve scénách napětí a mordů je ale nepříjemně disharmonická a občas tahá za uši. Pro příznivce žánru ucházející, jinak spíše zklamání a na jedno podívání dostačující. ()

Kangax 

všetky recenzie používateľa

Len horko-ťažko priemerné giallo, ktoré zhadzuje kopa nelogičností a strnulých hereckých výkonov. Režisér Di Leo si skôr vybral herečky na to aby boli ochotné sa vyzliecť pred kamerou než by prihliadal na ich herecké schopnosti. Aj hviezda formátu Klaus Kinsky ako keby sa len prispôsobila týmto amatérskym hereckým kolegom. Mám pocit, že tvorcovia vsadili na návštevnosť kina spôsobom, že taliansky divák povie kamošovi : Na to choď, tam je kunda cez celé plátno!...:) A tak je film plný vyzliekania, váľania sa nahých žien po posteli a maskovaný vrah je tam len na to, aby sa urobilo zadosť vtedy populárnej giallo vlne... Silnou kávou pre pozorného diváka musia byť rekvizity, ja viem že dej sa odohráva v renesančnom zámku ale v ňom sa teraz nachádza psychiatrická klinika, preboha! Nechápem, prečo by z neho neodstránili rôzne halapartne, kuše, meče a iné vražedné nástroje ktoré sú voľne dostupné v halách a na chodbách a to sa tam liečia aj pacientky s vražednými sklonmi...! Samozrejme však všetko nie je až také zlé... Za prvé musím vyzdvihnúť hudbu, ktorá v istých okamihoch je skutočne skvelá, u giall už tradične zopár dobrých uhlov kamery a v neposlednom rade pointu... Pretože, to kto je vrahom som teraz teda neodhadol vôbec! Dokonca som ani toho vraha netipoval počas filmu. A to je pre tento žáner dosť zásadná vec. A nakoniec ešte musím vyzdvihnúť skvelý záver!!! Aj keď je už vrah tesne pre koncom známy a zdanlivo pod kontrolou polície, tvorcovia nás prekvapia ešte nečakaným veľkým masakrom v samotnom závere! Škoda že tak skvele ako posledné minúty nebol spracovaný aj celý film.... Nakoniec však prevážili spomínané nedostatky a keďže je kopec oveľa lepších giall tak musím chtiac-nechtiac hodnotiť podpriemerne... ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľné, s čím Taliansko prišlo v roku 1971! Sleazy giallo/ proto slasher, akoby natočený presne pre fandov eurokultov. Nádherne ženy(Rosalba Neri!), spústa t&a, krásna hudba, zámok aka klinika, množstvo vynaliezavých, aj keď poväčšinou nie veľmi gory kills. Nevadí. Tá krásna atmosféra nekorektných  euro70s tu proste je. Balzam. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama