Reklama

Reklama

Vyvolený

  • Česko Půlnoční dítě (viac)
Trailer 1

Royov (Michael Shannon) syn Alton (Jaeden Lieberher), ktorý má nadprirodzené schopnosti, sa stal cieľom náboženských fanatikov a teraz s nimi žije na odľahlom ranči v Texase. Jednej noci jeho otec s priateľom Lucasom (Joel Edgerton) chlapca z ranča unesú. Pastor Meyer (Sam Shepard) žiada dvoch svojich farníkov, aby Altona priviedli späť. Ešte predtým, než sa vydajú na cestu, je farma obsadená FBI a všetci členovia sekty sú odvezení na výsluch. Tam sa im venuje komunikačný analytik NSA Paul Sevier (Adam Driver). Roy so synom sa vydáva na útek, aby ho chránil a odhalil pravdu o jeho mimoriadnych schopnostiach. Únik pred náboženskými extrémistami a miestnou políciou postupne prerastá v celoštátnu poľovačku za účasti najvyšších vládnych vrstiev. Agent Sevier je chlapcom doslova fascinovaný, pretože tuší, že je kľúčom k niečomu prevratnému. Roy dáva do stávky všetko, čo má, len aby odhalil synovo životné poslanie... Nech už je akékoľvek. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (190)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Hlavná dejová linka je v podstate road movie, kedy sa divák postupne všetko patrične dozvedá. O veľkú drámu alebo mohutný tlak na city sa ale nejedná. Všetko plynie voľne a to za použitia k tomuto žánru veľmi podarenej hudby. Snímka prináša už mnohokrát použitú dejovú šablónu a tak nejako veľmi pripomína hlavne tvorbu Stevena Spielberga. Alebo som jediný, kto vidí v prvej polovici priamu súvislosť so superhrdinami a v polovici druhej napríklad s E.T. mimozemšťanom či Stretnutím tretieho druhu? Najskôr to vyzerá, že sa jedná len o obyčajného chlapca s nadprirodzenými vlastnosťami a spočiatku nemožno vydedukovať, či ho tí v aute unášajú alebo zachraňujú, ale keď sa náhle ukáže, že ho chce vláda za pomocou rôznych bezpečnostných zložiek chytiť, dostáva sa všetko pomaly do úplne iných súvislostí a razom príde odhalenie, čo je ten chlapec naozaj vlastne zač. Jedná sa teda o nádherné alternatívnu sci-fi kombinovanú s príbehom rodičov majúcich srdce k chlapcovi s túžbou mu pomôcť za každú cenu. Cool filmový príbeh pre milovníkov sci-fi. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh, ale nakrútený strašne unavene a nezáživne a rovnako matní a o ničom sú herci, čo je dosť smutné, lebo Joel Edgerton, Adam Driver, Sam Shepard a Michael Shannon sú za bežných okolností dobrí. Tu však nie. Tu nie je dobré takmer nič. Trvá to skoro dve hodiny, ale už počas prvých dvoch minút som takmer umrel od nudy. Jemne mi to pripomínalo Podpaľačku od Kinga, pričom Edgerton sa podobá na mladého Michaela Rookera alias kingovského šerifa Alana Pangborna z Temnej polovice. Inak ruky preč. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Tuze moc by to chtělo být sofistikovanějším carpenterovým Starmanem. Zpočátku se to i daří, ovšem čím více se blíží závěr, tím méně toto tvrzení platí. Nichols si totiž podkopává nohy hloupoučkým scénářem. Naštěstí s tím z pozice režiséra dělá první poslední a obsazení ho rovněž nenechalo ve štychu. S čestnou výjimkou v podobě Lieberhera, kterého však do jisté míry omlouvá krutě nevděčná rola přemoudřelého děcka. Ovšem i navzdory vší té hloupé naivitě si to po celou dobu drží podmanivě svébytnou atmosféru a díky Stoneovi za kamerou je to vizuálně vymazlené jako máloco. Ve výsledku více zajímavé než opravdu dobré, ale zajímavé tím... No, zajímavým/sympatickým způsobem. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Pre Nicholsove filmy mám ja asi slabosť. Vždy ma ten chlap dokáže niečim zaujať. Tentokrát to bolo príbehom, ktorého rozuzlenie pred vami chvíľu skrýva, spôsobom jeho vyrozprávania, ale hlavne neskutočnou atmosférou (a tá je jeho doménou), tentokrát aj podmanivou muzikou a samozrejme skvelým Shannonom, ktorému zdatne sekundovali aj ostatní herci. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Vlažnější čtyři hvězdičky. MIDNIGHT SPECIAL lze vnímat jako Nicholsovu variantu na low budget 70' sci-fi, přičemž nejlepší 10 minut filmu se odehraje hned v úvodu. Režijně je to možná nejsilnější Nichols vůbec, scénáristicky naopak nejslabší. Rozhodně je to must watch už jen pro ten hodně vybraný casting: Joel Edgerton, Adam Driver (pro mě určitě ve své nejzajímavější roli), Michael Shannon, Sam Shepard! ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (7)

  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)
  • Jedná sa o prvý štúdiový film Jeffa Nicholsa. Aj v tomto prípade chcel pôvodne film natočiť s nezávislým štúdiom, pretože chcel mať možnosť rozhodnúť o finálnom strihu. Na poslednom stretnutí s predstaviteľmi Warner Bros. ich informoval o tejto požiadavke a tí súhlasili. Najmä preto, že film mal relatívne malý rozpočet (18 miliónov dolárov). (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (viac)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (viac)

Reklama

Reklama