Reklama

Reklama

Zem je guľatá

(študentský film)
  • USA World Is Round, The

Obsahy(1)

Voľná adaptácia poviedky Dušana Mitanu sleduje príbeh taxikára Šaňa. Zdá sa, že pre Vlada, ktorý sa lúči so slobodou, sa jeho vnútorná dilema stáva témou nezabudnuteľnej noci. (Barbiken)

Recenzie (3)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

[Cinematik 2014] Mitana je rozhodne mojou šálkou kávy, ale túto poviedku nepoznám. Kazimírov film je však veľmi povrchný, formálne v pár momentoch (záber z výšky na kruhový objazd) zaujímavý, ale ani sa nepokúša vymaniť zo zástupu rutinných študentských projektov. Dialógy a dramaturgia sú podradné a na herecké výkony nezostáva príliš priestor. Opäť sa však raz nechávam ovplyvniť osobnými preferenciami a sympatiami k obsadeniu, preto jemne nadhodnocujem. Hrčku začínam mať skutočne rád, má veľký potenciál. Len škoda, že ním plytvá v takýchto generických polotovaroch. 50% UPDATE: Neuškodí, keď sa človeku dojmy trochu rozležia v hlave. Podarilo sa mi oprostiť od vnútorných zábran, a tak môžem udeliť zaslúženejšie hodnotenie. 40% ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Remeselne veľmi príjemné dielo. Čo sa týka motivácií v taxíku a nezáväzného rozhovoru, trochu to pokuľháva. Na druhú stranu finálna pointa a aj formálna stránka spolu s atmosférou značne dokazujú, že Martin Kazimír ma oko a cit pre príbeh a jeho nenásilné vedenie považujem za neklamný znak toho, že aj na Slovensku vieme točiť filmy. Stane výborný. Čobejová nádherná. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama