Reklama

Reklama

Povstanie

(festivalový názov)
  • Česko Povstání (festivalový názov) (viac)
Belgicko / Veľká Británia, 2013, 78 min

Obsahy(1)

„Len si pozrite tie youtube videá, bratia a sestry. Vďakabohu žijeme v časoch, kedy máme prístup k technológiám, takže všetky tie zverstvá môžu vyplávať na povrch," hovorí jeden z hlasov v neprehľadnej zvukovej skrumáži, ktorá otvára tento film, zatiaľ čo sa v obraze z čiernych mračien formuje kužeľ tornáda. Arabskej jari sa už stihlo venovať množstvo filmov, tento isto vyniká ako jeden z najradikálnejších. Peter Snowdon ako zdrojový materiál pre svoju strihovú koláž použil výlučne amatérske videá, zdieľané vo virtuálnom priestore. Internet a sociálne siete zohrali pri týchto revolučných udalostiach významnú úlohu a Povstanie je úvahou o ich sile ako aj poctou svedkom z prvej línie. Namiesto toho, aby sa venoval chronológii a vysvetľoval kontext, Snowdon konštruuje obraz siedmich dní imaginárnej revolúcie, v ktorých sa udalosti z Tuniska, Egypta, Lýbie, Jemenu, Sýrie a Bahrajnu zlievajú do jedného naratívu. (IFF Bratislava)

(viac)

Recenzie (3)

pierre9 

všetky recenzie používateľa

Autentickejšie to už asi nejde. No napriek tomu mám pocit, že spojiť videá z youtube do filmu z neho ešte výnimočný dokument nespraví. 3,5* ()

Reklama

xeon. 

všetky recenzie používateľa

Autentický ako len môže byť. Videá z youtube, nie virálne, ale práve tie nekvalitné rozstrasené priamo z centra diania. Ako ozrejmil sám režisér oproti pôvodnej verzii má už tento finálny produkt ucelenú štruktúru a príbeh. Nie je to len koláž. Napätie, zvraty, radosť a zase napätie. Svet taký aký je. Revolúcia taká aká je. Krvavá a bolestivá. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama