Reklama

Reklama

Šestnásťročný Sven (Ko Zandvliet) má telo pokryté modrinami a svoju bolesť, utrpenie, ale i lásku vkladá do komiksových príbehov, ktoré maľuje. Jeho brat Lennart (Lennart Timmerman) ho neznáša a otec nenávidí. Matka akoby nič nevidela, alebo nechcela vidieť a Svenovi sa darí celú situáciu pred priateľmi a spolužiakmi ukrývať. Jedného dňa sa však rozhodne celú rodinnú drámu ukončiť... (sochoking)

(viac)

Recenzie (7)

1985lula 

všetky recenzie používateľa

Váhala som medzi 4 a 5 *, ale nakoniec musím zaokrúhliť smerom nahor, pretože som sa ani chvíľu nenudila. Od začiatku až do konca tempo nepoľaví a herci mi boli taktiež veľmi sympatickí a prirodzení. Navyše sa film nevenuje len jednej chúlostivej téme, ale hneď niekoľkým a vôbec to nepôsobí preplácaným dojmom. Potešilo, že sa vo filme objavil aj freerunning. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Tento film elegantne poštve hlavných hrdinov, a vôbec všetkých zúčastnených talentovaných nehercov, proti vám. Napríklad taká Roosmarijn; tá bola neuveriteľne tupá, že jej rozhodne neverím, že z kreslených komixových obrázkov zrazu pochopila celú Svenovu situáciu! O Svenovi sa nejdem ani vyjadrovať. Toho by som najradšej zabil hned' na mieste! Tak sa mi vidí, že celý film točil jemu podobný tínedžerík... ()

Reklama

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

Vytvářím si asi novou lásku k holandským dramatům. Už od začátku měl tenhle film velké kouzlo. Moc jsem nevěděla, co od toho čekat, ale v prvních vteřinách mě to strhlo a nechala jsem se unášet poutavým dějem. Hlavní roli tady ztvárnil Ko Zandvliet a líbil se mi tu víc než v Jognens. Abbey Hoes jsem viděla ve filmu poprvé a taky se mi hodně líbila. Spolu jim to moc slušelo. Jinak je docela škoda, že tento film není víc známý. Dostala jsem se k němu úplnou náhodou. A doporučuju ho všem, co mají rádi kvalitní filmy o dospívání a problémech okolo. Celkově 75%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobré, aj keď niekoľko chybičiek krásy to určite malo. Avšak treba povedať, že film stavia najmä na skvelej zápletke, ktorá kombinuje viacero aktuálnych sociálnych problémov - od domáceho násilia, cez sexuálne obťažovanie, až po ľahostajnosť voči riešeniu problémov. To všetko zobrazené najmä na dvojici ústredných postáv sympatického Svena a jeho tajnej Lásky Roosmarijn (mimochodom Abbey Hoes bola naozaj príjemným spestrením tejto teenage drámy). Okrem výbornej zápletky to malo aj celkom vydarený spád a taktiež formu, ktorej v mnohom dominovali aj Svenove skice, ktoré neskôr boli dobrým vodítkom k pochopeniu tajomstiev jeho okolím. Škoda, že niektoré tie bočné dejové línie neboli úplne dotiahnuté dokonca, resp. film sa mi až tak dostatočne nevenoval. Ale aj tak veľmi dobré, hodné 4*. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Všetky tie problémy, ktoré tento film spracovával sa tu tvárili veľmi okato. Najprv vznikli, potom sa zatajovali, potom sa začali riešiť a nakoniec sa všetko pekne vyriešilo ako v správnom tínejč filme. Slabšie tri, ale predsa len tri *, lebo Zandvliet je taký zlatý chlapec :-), a vôbec parádne som si pri tom oddýchla. Videné v rámci Season Challenge Tour ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama