Reklama

Reklama

Tragikomédia o mužovi, ktorý sa rozhodol vzoprieť osudu starca, odloženého do domova dôchodcov. Paul Averhoff má už dávno po sedemdesiatke a v domove dôchodcov, kde žije so svojou manželkou, na výber medzi krúžkom šikovných rúk a speváckou skupinou. To je však pre bývalého skvelého športovca a olympijského víťaza zúfalo málo...Opráši staré bežecké topánky a začne behať v parku domova, čoskoro odhodlaný zabehnúť ešte raz berlínsky maratón. Kým jeho manželka ho podporuje, vedenie domova vidí v jeho aktivitách ohrozenie zabehaného poriadku. (STV)

(viac)

Recenzie (23)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Osobne si myslím, že vonku sú lepšie filmy o senioroch ako je napríklad Babí Léto alebo 45 Years. Tento film je podľa mňa dobrý. Má super štart a predstavenie postáv, no všetko to rozsypávajú haldy klišé, ktoré sa v druhej polke filmu dostanú do kurzu. Rozhodne je to jeden z najlepších filmov od nemcov, no i tak čoskoro lezie na nervy, keď na to, aby nám film predstavili využívajú klišé za klišé. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Dietera Hallervordena si pamätám, keď pred štyridsiatimi rokmi na viedenskej televízii bežali jeho vtipné skeče pod názvom Nostop Nonsens. Oprávnene som bol zvedavý ako zvládne náročnú úlohu športovej legendy, ktorá sa všemožne vzpiera infantilnej atmosfére domova dôchodcov. Úlohy sa zhostil so cťou, k čomu mu pomohlo aj to, že bola dobre napísaná. Aj keď sa dejová línia sa nelíšila od podobných snímok, v ktorých sa seniori na sklonku života pokúšajú vzoprieť jednosmernému toku času a naposledy vykonať niečo významné. Škoda, že sa im to vždy podarí, lebo tým tieto filmy strácajú na vierohodnosti. Ak by vo filme nebol ten klišéovitý záver, dal by som aj slabé štyri hviezdičky, pretože zvyšok filmu bol preniknutý, na nemecké pomery neobvyklou, človečinou. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Športová dráma o starčekovi, ktorý chce svetu dokázať, že plnohodnotne žiť sa dá aj po osemdesiatke. Snímok je síce plný gýču, klišé a pátosu (hlavne v závere), ale aj napriek tomu sa nemôžem ubrániť dobrému dojmu. Asi to je tým, že si ma postava milého starčeka - olympionika na dôchodku dokázala získať, herec bol perfektný. A našla sa tu aj štipka humoru, hlavne v spojitosti s pár scénami z domova dôchodcov (práve tam by som ho čakal najmenej), preto celkom spokojnosť. 70/100 ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

No jo, stáří stojí za hovno. Jednají s vámi jako s idioty, ačkoliv vy si dokážete pomoci sami, nejste už přece děti. A taky víte, co chcete ještě dokázat. Jenže sou tu překážky - těmi hlavními jsou lidé, co si ve vší naivnosti namlouvají, že vám zákazem toho všeho vlastně pomahájí. A ta tři slovíčka si už nepamatuji - no a. ~ Teď mě z fleku nenapadá film, který by byl tak průměrně očekávatelný a průhledný co se děje týče. Všechno lajna od začátku do konce. Když si to hraje na drámo, mohlo to mít alespoň reálnější konec. ~ Das Film. ()

Tch9721 

všetky recenzie používateľa

Tento film by som ohodnotila tak na 85%. Nie je to celkom stovka, miestami som mala pocit, že to nebolo až také dôveryhodné, ale inak ma film veľmi chytil za srdce. Bolo to krásne, vtipné ale zároveň aj veľmi smutné. Možno to bolo v niektorých scénach až trochu klišé, ale v postavách som videla mnoho mojich známych a možno práve preto ma to tak chytilo za srdce. Film môžem len odporučiť. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama