Reklama

Reklama

Parapsychologička Elise Rainier žije sama v ústraní, keď ju jedného dňa vyhľadá mladučká Quinn s prosbou o pomoc. Prenasleduje ju démon, ktorý postupne požiera jej telo i dušu. Elise stojí pred zásadným rozhodnutím. Už nikdy nechcela otvoriť bránu do sveta mŕtvych, no tentokrát od nej závisí príliš veľa životov. Kapitola 3 nenadväzuje na príbeh predošlých dvoch častí, ale je úvodom celej série a dejovo samostatným filmom. Debutujúci režisér Leigh Whannell má za sebou úspešnú scenáristickú kariéru. Je autorom scenára oboch predošlých častí Insidious, hororovej série Saw a ďalších filmov z dielne režiséra Jamesa Wana. (Itafilm)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (458)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po stránke originality a prepracovanosti deja sa už toto pokračovanie nedá s predchádzajúcimi dvomi Wanovými dielmi vôbec porovnávať, toto už má podstatne bližšie k štandardnej žánrovke, ale tentokrát s tým nemám žiadny problém, dokonca túto zmenu po druhom diely, ktorý mi moc nesadol len vítam. A tak ma síce trochu mrzí, že v prípade tohto pokračovania sa ani jedna stránka nedá označiť za prvotriednu, všetko tu už bolo a to aj v kvalitnejšom prevedení, ale zároveň nič výrazne nezaostáva a spĺňa to potrebné štandardy. A tak sa tu nájde dostatok sympatických postáv, ktorým nie je problém fandiť, či už hlavná hrdinka, jej otec, alebo aj známe tváre z predchádzajúcich dielov, teda Lin Shaye ako médium a dvojica odľahčených lovcov duchov, veľkým plusom je aj zasadenie deja do prostredia paneláku, čo je pre mňa po tých neustálych rodinných domoch vítaná zmena, pričom vďaka japonskej produkcii som si už dávno uvedomil, že paneláky ponúkajú v tomto type filmu väčší potenciál. Hororová stránka je ale len štandard a tak ma síce nič nenadchlo, ale predsa len to má aspoň obstojnú atmosféru, občas trochu funguje aj napätie a jednotlivé hororové sekvencie sú na tom presne rovnako, teda nič nezabudnuteľné, ale dobrých momentov je dostatok. Skôr by to chcelo lepších duchov, títo nevyvolávajú dostatočný rešpekt a dokonca aj postava stareny, ktorá mi v predchádzajúcich dieloch prišla dosť nepríjemná už tu bola dokonca nechcene smiešna. Takže tentokrát hodnotím dobre, bavilo ma to a v rámci amerických kinohororov posledných rokov je to určite výrazný nadpriemer, ale myslím, že by túto sériou už mali nechať tak, jej potenciál sa už využil a bola by škoda, keby moc upadla. 70% ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Rozčarování pokračuje. Třetí díl Insidious opět nepřekročil stín povedené jedničky a nabízí jen sterilní variantu téhož. Lekačky jsem ani nezaznamenal, zloun je spíš k politování a jen ta stará čarodějnice v černém má zase svůj děsuplný půvab, bohužel se jí dočkáme jen ve dvou krátkých scénách. Velmi vratká trojka. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

V mojich očiach najslabší diel trilógie, pretože zatiaľ čo jednotka ma chytila konečne niečím novým v duchárskom hororovom žánri a dvojka precízne a zaujímavo prepracovaným príbehom, táto trojka už neprináša dokopy nič. Tentokrát to ťahá dolu scenár, ktorý ma veľmi nezaujal. Proste opäť démon (tentokrát s kyslíkovou maskou - síce pekne hnusný, ale na transvestitu v čiernom sa nechytá) sa snaží posadnúť mladú holčinu a stiahnuť ju do svojho pekla. Tam sa prekvapenie očakávať nedá. Ďalší problém - rozuzlenie. Nad tým som len mávol rukou. A je vážne škoda, že tej Diaľavy tu bolo v porovnaní s prvými dvoma časťami jednoznačne najmenej. Lin Shaye kraľuje a tá babizňa mi proste sedí, ďalšie gigantické plus za nadrozmerný počet ľakačiek. Vyskočil som aspoň 10 krát, možno aj viac, takže z tohto hľadiska pecka. Napriek slabinám sa stále jedná o moju najobľúbenejšiu duchársku sériu. Len prvé dve časti mi sadli viac. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Séria Insidious bude za 30 rokov vnímaná tak, ako je dnes séria Amityville Horror z osemdesiatych rokov, pri ktorej sa dnes možno len čudovať, prečo si niečo také nudné a smiešne vyslúžilo toľko pokračovaní a pozornosť publika. Insidious je ľakačkovová lunaparková atrakcia, ktorá spojením šokov a hlasitých zvukových efektov dokáže v prítmí kina dodať adrenalín do krvi, no inak je to banálna klišé báchorka. A ja - fanúšik fenoménu hororových sérii - budem podobne ako pri Amityville Horror pozerať každý diel a vedome pri tom trpieť viac ako hlavní hrdinovia posadnutí démonmi. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Nechápu, na čem jsem zrovna ujížděl, když jsem nemilosrdně odpálil druhý díl. Vzhledem k tomu, jak dokonalá byla trojka, dlužím snad druhému dílu i menší omluvu. Tohle byla opravdová hororová nálož. Pekelně dlouho jsem u žádného hororu neměl zimomriavky! Atmosféra je zde skutečně mrazivá a jako bonus každého potěší i několik velmi vymazlených lekaček, při kterých si třeba i zakřičíte zděšením. Tento díl se drží osvědčené šablony dílů předchozích. Bubák je dostatečně šeredný, finále dostatečně vtipné. Kdo po tomto snímku sáhne a není úplný retard, ten zřejmě nebude litovat! Nic lepšího, s největší pravděpodobností, totiž letos nevznikne. Leigh Whannell se neminul řemeslem a budu se moc těšit na jeho další hororový kousek. Nejvíce bych přivítal 4. díl s nějakým novým zákeřným dušíkem. Dovolím si přihodit všech 5 hvězdiček. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (13)

Súvisiace novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (viac)

Reklama

Reklama