Reklama

Reklama

X+Y

  • Veľká Británia X Plus Y (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (92)

easaque 

všetky recenzie používateľa

4* poněkud intelektuální drama, u které se nemusím stydět, že valné většině matematických výrazů nerozumím a asi to bude stejné i u Vás :-). Filmy o autistech jsou docela populární, ale tento je trošku jiný a není tak podbízivý a neveze se na vlně sentimentality. Docela citlivě ukazuje jak to mají hlavně těžké rodiče a lidi, co s nimi pracují. Je natočený s nadhledem, takže se najdou i humornější situace. Pro mě to byl dobrý tip a koho zaujalo dané téma, tak můžu doporučit. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Alqarin 

všetky recenzie používateľa

Spall se zhýrale blýská, Butterfield věští slibnou kariéru, ale film po chvíli snahy najednou háže všechno zajímavé do kanálu a osedlává si scenáristického jednorožce, na němž cválá daleko od všech hlubších témat, především od postavy Luka, jenž dost potupně odpochoduje ze scény s nevyužitou dávku plivanců do diváckých obličejů. X+Y je vlastně vážně milý film, ale bohužel dost nešťastným způsobem. ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Matematika a všetci tí matematickí géniovia vo filmoch ma odjakživa fascinujú. Ja som nerozumela jedinému zadaniu a nepomohla by mi ani kalkulačka. Myslím si ale, že film mal naviac. Zdalo sa mi, že pláva len po povrchu a všetko tam išlo veľmi hladko. Mňa osobne zaujal príbeh učiteľa, ktorý bol len načatý a nedokončený. Herci hrali ale dobre a dobre sa na to aj pozeralo. A Martinova muzika geniálna. 3,5* ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Je to v poriadku byť divný, pokiaľ si nadaný. Ale ak nadaný nie si, potom si už len divný... Myslím, že táto veta dokonalo vystihla mladých matematických nadšencov, ktorí sa stretli na tom taiwanskom sústredení. Inak, veľmi dobrý film o autistickom traumatizovanom chlapcovi, ktorí sa viac kamaráti s matematikou ako ľuďmi okolo seba a vo všetkom okolo seba sa snaží nájsť matematickú spriaznenosť. Až priateľstvo s čínskym dievčaťom prináša do jeho života dilemu, ktorá žiadnou matematikou vysvetliť nejde. Najemotívnejšia scénka celého filmu bolo to záchodové stretnutie medzi Nathanom a Lukeom po kvalifikácii na tú súťaž - práve tam bolo vidno ako sa človeku rúca svet, ak niekto zistí že nie je nadaný, ale len divný :( Veľmi schopný film, aj keď bol priestor na to aby bol ešte lepší. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Film o matematikoch, ktorému by neuškodil nejaký ten vzorec. Akýkoľvek. To máte hlavného autistu, jeho matku, jeho fotra, profesora matematiky, ďalšieho profesora matematiky, jednu malú femme fatale, druhú malú femme fatale, jedného malého nerda, druhého, tretieho... A títo všetci majú medzi sebou rôzne interakcie, až je toho na 100 minút veľa. Chlapec rieši mŕtveho otca, spomienky a traumy, autizmus, zložitý vzťah s matkou, s profesorom, matematiku, dievčatá... A matka rieši syna a profesora. A nerdi sa riešia medzi sebou, a tak ďalej a tak ďalej, kým príde koniec a vám dojde, že nič z toho neporiešili dostatočne. Takže si počkáte do konca filmu nato, že hlavná téma boli životné priority, a predsa len šlo o x plus y, namiesto krátenia celej abecedy. Nebolo to zlé. 65% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)
  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)

Reklama

Reklama