Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (258)

easaque 

všetky recenzie používateľa

3+ Australská kinematografie přináší často zvláštní kousky a tenhle „moderní ženský western“ do té škatulky hezky zapadá. Hlavním tématem této ujeté černé komedie je vyřizování účtů s minulostí v rodilém zapadákově a na to hlavní hrdince stačí skoro jen jehla a nůžky ;-). Žádný průkopnický film z toho nevznikne, ale jako oddechový mišmaš mě to docela bavilo a i díky bohaté výpravě se na to hezky koukalo – takže lepší 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem, bol to taky sebareflexívny pohľad na austrálsky vidiek ? alebo snaha o satiru ? Priznám sa byť Austrálčanom,  cítil by som sa urazený. Napriek snahe Katy Winsletovej ma dej filmu neoslovil, snaha o spojenie dramatiičnosti s komédiou bola slabá. Naviac dvakrát tam jedli rajčinovú polievku ... a tú ja naozaj nemusím. :D ()

Reklama

Lindiště 

všetky recenzie používateľa

Žánrové mixy mám ráda, i když ne vždy se podaří, aby to drželo pohromadě. Tady se to dle mého názoru podařilo a tak mi to přepínání mezi bláznivou komedií, traumatickými vzpomínkami, westernem, revenge žánrem atd. vůbec nevadí, právě naopak. Díky tomu člověk nemohl moc tušit, co přijde a jak to skončí. Do toho milovaná Kate Winslet a ty super hadry, co ušila sobě i těm čůzám, plus velmi stylové finále - prostě nemůžu jít pod ***** ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Moja milovaná Kate Winslet. Vraciame sa do 50.rokov minulého storočia. Tá druhá polovica snímky speje už niekoľkokrát k záverečnému koncu, ale dvojhodinová stopáž nám pripraví ešte pár prekvapivých momentov, ktoré už sú obyčajným sledom okolností. Nudiť nás však príbeh nenechá, herci nás nechávajú v strehu hlavne vo chvíľach, kedy parodujú afektovane dialógy starých filmov o lepšej spoločnosti. Nehovoriac o záverečnej pointe. Kate Winslet je v úlohe svojráznej módnej milovníčky veľmi prirodzená a pôvabná, vystupuje sebavedome a vie, čo robí. Krajčírka sa snaží skombinovať mnoho žánrov - drámu, komédiu, psychothriller aj romancu. Aj napriek tomu, že môže podobná zmes pôsobiť tragikomicky, tvorcom sa podarilo všetko zladiť tak, aby výsledok nepôsobil ako gýčovité puzzle. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Keď pomsta, tak na úrovni, povedala si Winslet v časti filmu, kedy by to už nikto nečakal. Prekvapujúce, so skvelou atmosférou, žánrovo nejednotné a pritom podivuhodne fungujúce až dokonca. Herecky skvelé, dokonca aj mladý Hemsworth sa uvoľnil. Príbehovo je to ale natoľko zaujímavé a pútavé, že režisérke odpustíme nejaké chybičky a vypichneme tie kvázi dva konce a uznanlivo pokývkame hlavou nad minutážou, ktorej dĺžku si divák možno ani nevšimne. Pri hodnotený som ostal rozpoltený, preto nateraz radšej slabšie 4 z 5 ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Pro scény v silu bylo použito 300 myší. (BMW12)
  • Produkcia sa začala o rok neskôr, dôvodom bolo tehotenstvo Kate Winslet. Natáčať sa začalo tri mesiace po tom, ako porodila. (megajalec)

Reklama

Reklama