Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (258)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Mrzelo mě, že tu režisérka nedokázala sladit absurdity jak ze světa Velké ryby a poctivého rodinného dramatu z australského maloměsta. Ten film prostě nevěděl, na jakou stranu se přiklonit a stejně tak to bylo i s humorem. Ten dlouho tápe a pak vytasí scénu, že se smějete na celej barák. Pak ale zase dlouho nic. Přitom po dramatické stránce je to, troufám si tvrdit, rodinné drama tragicky epického rozměru, který ve filmech nemá obdoby. Když se ale podaří, nedá se na něj zapomenout. Ani zde nezapomenu, ale hodnocení, bohužel, zakončím solidními třemi hvězdami. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Netypický eastern z ďalekej Austrálie, kde sa vracia nasratý pomstiteľ s koltami po bokoch, pardon, silná krásna žena s golfovými palicami namiesto revolverov a golfovými loptičkami namiesto guliek, do zapadlého mestečka s pár drevenicami a bez saloonu. A to za pár dní začne používať ešte ihlu! Tilly bola kedysi dávno vyhnaná z mesta a divák sa prostredníctvom mnohých flashbackov dozvedá, o čo sakra išlo, až dospejeme k nejakému tomu prekvapeniu, vrátane toho, kto je koho otec a tak podobne. Postupom času sa to už začína zamotávať až trochu moc, cynizmus nahrádza regulérna dráma, ale my vieme, že na konci nás nečaká prestrelka, pretože nie je ju čím previesť, no a v týchto záverečných momentoch filmu ma tvorcovia príjemne prekvapili. 70% ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Mám z toho zmiešané pocity. Tento príbeh si zaslúžil byť čistou drámou, teda bez všetkých tých bizarných snáh o komediálne prevedenie niektorých situácií. Neviem prečo sa k tomu tvorcovia uchýlili, ale nepasovalo mi to tam. Ako čistá dráma s retrospektívnou krimi zápletkou by bolo oveľa lepšie. V prvej polovici filmu som sa dosť strácal, po príchode Tilly do toho zapadákova sa tam zrazu vyrojilo príliš veľa postáv, ťažko sa v tom hľadali vlastne súvislosti, do toho ešte aj tá retrospektíva, no občas dosť zmätok. Neskôr sa to už ustálilo a dalo sa v tom ako tak orientovať. Po dejovej stránke nadpriemer, takisto aj kulisy a kostýmy, ale to spracovanie ma až tak neočarilo. Aspoň že ten koniec stál za to! (a samozrejme aj vynikajúca Kate Winslet) ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem, bol to taky sebareflexívny pohľad na austrálsky vidiek ? alebo snaha o satiru ? Priznám sa byť Austrálčanom,  cítil by som sa urazený. Napriek snahe Katy Winsletovej ma dej filmu neoslovil, snaha o spojenie dramatiičnosti s komédiou bola slabá. Naviac dvakrát tam jedli rajčinovú polievku ... a tú ja naozaj nemusím. :D ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Hodně černá komedie. Taky mě zaskočila jakási prapodivná žánrová směsice tohoto filmu. Ale protože mám ráda počáteční snímky Baze Luhrmanna (a tento mi to po letech připomněl!) , nechala jsem se vtáhnout. Chyba tvůrců nespočívá v pojetí, nýbrž v ostrých přechodech mezi scénami a náladami příběhu. Nevyrovnané tempo působí jako jízda na tobogánu a je to škoda. Citlivější sestříhání a seskládání by jistě učinilo příběh pro mnohého diváka koukatelnějším. Kate vynikající, Judy Davis také a, tak často tady kritizovaný, Liam Hemsworth byl fajn. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Pro scény v silu bylo použito 300 myší. (BMW12)
  • Keď je Tilly so seržantom Farratom pred čerpacím stojanom, je vidno nápis: galón za cent. Centami a dolármi sa platilo v Austrálii od roku 1966. (megajalec)

Reklama

Reklama