Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (258)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vraví sa, že šaty robia človeka... naozaj? Po dlhej, predlhej dobe prichádza Jocelyn Moorhouse s novým filmom, ktorý ma skoro priklincoval na stoličku. Nebyť pár drobností a slabších momentov (hlavne zo začiatku - nudnejší zdĺhavý rozjazd) tak idem do plna. Neskutočne šialená, absurdná jazda za poznaním, že sú na svete ľudia (a tí sú bohužiaľ v absolútnej väčšine), ktorým na zmenu charakteru k lepšiemu nepomôžu ani tie najlepšie šaty na svete. Opäť jeden zo snímkov, ktorý oplýva bohatosťou a rozmanitosťou charakterov (najmä v negatívnom zmysle), pričom niektoré z nich mi dopriali skutočne silnú dávku antipatie a nechuti, hlavne tá pani učiteľka. Skutočne je len veľmi malo filmov kde by sa vyskytla takáto extrémne nepríjemná osoba, ktorú by divák najradšej hneď z kraja vlastnými rukami uškrtil keby mohol. Páčilo sa mi aj to, ako samotná absurdita niektorých situácií a strelený čierny humor tieto jednotlivé povahy postáv zvýrazňovali, niekedy kvôli tomu nadobúdali až karikatúrny charakter, ale o to viac to zas bolo jasnejšie a priamočiarejšie. Zároveň to pekne dotváralo hlavnú pointu. Záver aj vďaka tomuto bol absolútne famózna čerešnička na torte, plná všakovakých rozmanitých pocitov. 85/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

The Dressmaker je do jisté míry netradiční směsicí komedie a dramatu, přičemž první půlka seznamuje diváky s různými bizarními postavičkami z jednoho malého australského zapadákova, zatímco ta druhá se veze spíše na dramatické vlně. Celým filmem prostupují motivy jako pomsta, hledání pravdy, předsudky, lidská omezenost a chování individuí jako ovce ve stádu. Osobně mi rozhodně nevadily poněkud ostré žánrové přechody, vlastně jsem je uvítal, protože přece jen dělaly z filmu netuctovou podívanou. Během sledování jsem se jak od srdce zasmál, tak se mi i zasklily oči, což se mi nestává tak moc často. K výkonu Kate Winslet se dá říct snad jediné: Perfektní! To stejné platí i pro Huga Weavinga a Judy Davis ve vedlejších rolích. Zkrátka moc dobře natočený snímek, u kterého dojde na nejednu emoci - radost, pobavení, rozhorčení, ale i smutek - což je jen dokladem toho, že nejde o nějakou průměrnou jednohubku, která by se vypařila jako pára nad hrncem. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všetky recenzie používateľa

Tak nevím. Kate Winslet je skvostná jako vždy a navíc Hugo Weaving si svoji roli poněkud ulítlého policajta až rozkošnicky užívá, ale... film jakoby si sám se sebou nevěděl rady. Chvíli je komedie, chvíli vztahové drama, proběhne tu i thrillerová chvíle, zkrátka jde o neskutečně rozháraný film, což mi v tomto případě bylo skutečně líto. Rád bych dal o hvězdičku víc, mimo jiné i proto, že srdéčko kostyméra doslova plesá nad úžasnými výtvory, ale bohužel, nejde to... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že som z filmu nakoniec ostal veľmi príjemne prekvapený. Nečakal som, že bude až tak výrazne vtipný, a že tak dobre bude vedieť vyvážiť jeho komickú atmosféru s drámou a ukáže nám taktiež ako vyzerá jedno mesto, ktoré je tak presýtené nenávisťou a hnevom a sebeckosťou, že človeku z toho ostáva až zle. Hlavnú hrdinku človek veľmi dobre chápe a v konečnej fáze filmu je človeku jej skutočne ľúto. Pretože sa bude musieť vyrovnávať s momentami, ktoré určite nebudú príjemné. Nebudem dávať spoilery, ale povedzme iba toľko, že nie všetko bude také milé a príjemné, ako to bude miestami plynúť. Páči sa mi záver a má to skutočne grandiózne finále vo veľkom štýle, ktoré funguje. Človek veľmi rýchlo identifikuje postavy, a niektoré sú sympatické, no väčšina sú skutočne opovrhovania hodní. A potom to človek podľa mňa správne prežije, keď sa jednotlivé udalosti budú diať. Možno nemusel byť miestami tak melodramatický... aspoň ja by som to uvítal a trošku pozitívnejšej atmosféry by som ocenil, ale tým nechcem nič hanobiť. Myslím si, že za váš čas film stojí. Hovorím áno. Hodnotenie: B ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa

Na to, že väčšina austrálskych filmov je "divná" som si už v podstate zvykla. Rýchle prechody z dramatických scén do komických ma vôbec nerušili, naopak bavili ma. Život je vlastne presne taký, teraz sa smejete a už o päť minút môžete plakať. Dá sa povedať, že celý film sa takmer počas celej doby svojho trvania raz tváril tak a raz onak a hlavne, že toho chce riešiť strašne veľa. Záver to však v piatich minútach spojil všetko do jedného naozaj výborného výsledného efektu. Chvíľu po dopozeraní som veru rozmýšľala aj o piatich hviezdičkách, pretože takú skvelú parodickú alegóriu často nevídať. Potom som však zostala pri štyroch, predsa len ten Liam tam fakt nesedel...Videné v rámci Challange tour marec 2016 - 30 dní so svetovou kinematografiou a v rámci projektu 52 films by women. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Natáčanie bolo viackrát prerušené divokými emu, ktoré rušili scény. (megajalec)
  • Na plese predtým, ako vstúpi do sály Trudy, hrá kapela pieseň "Ballad od a Teenage Queen", ktorá bola napísaná v roku 1957 a naspieval ju Johnny Cash v roku 1958. Dej filmu sa odohráva v roku 1951. (megajalec)

Reklama

Reklama