Reklama

Reklama

Tancujúci Arabi

(festivalový názov)
  • Česko Tančící Arabové (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ejad je palestínský mladík, ktorého rodičia posielajú z prevažne arabského mesta Tira na prestížnu židovskú školu do Jeruzalema. Hoci si tam nájde kamaráta – žida a zamiluje sa do židovskej spolužiačky, neustále naráža na problémy spojené s odlišnou kultúrou, jazykom a identitou. Ejad si začne postupne uvedomovať, že ak chce byť považovaný za rovnocenného, aby prekonal predsudky svojho okolia, kvôli práce a svojej láske, a predovšetkým, aby niekam patril, bude musieť urobiť závažné rozhodnutie a priniesť nemalú osobnú obetu. (Festival izraelského filmu KolNoa)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (2)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, ako si jedna zúfalá žena spolu s jednym mladým týpkom, ktorý zhodou okolností je našim hlavným hrdinom, luxusným spôsobom nájdu riešenie z nezávideniahodnej situácie. Gratulujem! ()

rakosabasta 

všetky recenzie používateľa

ejch, ejch... pan režisér po filmu přiznal, že zpracoval de facto příběhy dvou knih... a na filmu je to celkem znát. Začíná to tak trochu jako komedie hrající si s klišé vůči arabskému světu (Arab=terorista), pak to přeskočí k sociálnímu dramatu... mezitím se tam rozvine "romeovskojuliovská" zápletka a skončí to jako něco nedefinovatelného. Ve filmu je otevřených mnoho stavidel a ve finále to tak nějak, bohužel, ztrácí kompaktnost. Ovšem koukatelné to rozhodně je :-) ()

Reklama

Galéria (22)

Súvisiace novinky

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

Filmová přehlídka zdarma na Dnech Jeruzaléma

17.06.2015

DEPO2015 v Plzni a nový kulturní prostor na Stalinu na pražské Letné a další místa v metropoli se od 19.6. stanou dějištěm multižánrového festivalu Dny Jeruzaléma. Vstup na projekce je zdarma,… (viac)

Reklama

Reklama