Reklama

Reklama

Kráľovstvo

(seriál)
Trailer 4
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrajú:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videá (136)

Trailer 4

Recenzie (74)

Nathalia.A 

všetky recenzie používateľa

Takisto ako mnohí z iných divákov som aj ja očakávala seriál na štýl Tudorovci , Borgiovci či White Queen, teda viac opierajúc sa o historiu a zobrazovanie jednotlivých udalostí, nielen vzťahu kráľa a kráľovnej. No aj napriek tomu, že Reign je v tomto smere pozadu, je to pohodový príjemný seriál. Hlavne dievčenské publikum určite poteší. Ja osobne si pozriem všetky nasledujúce časti, aby som videla ako sa to bude naďalej vyvíjať. Avšak okrem iného mi trocha prekáža, že pridávajú súčasnú hudbu k ´stredovekým´ scénam. Niekomu to nevadí, no mne to jednoducho nepasuje. Ospravedlniť to može iba to, že to nieje až tak historický seriál ale skor romantický. Tiež je v ňom veľa nepresností, ktoré niesú ani zďaleka založené na historických faktoch. Uvediem pár - kráľova milenka Diane de Poitres bola v skutočnosti o 20 rokov staršia než kráľ, no v seriáli vyzerá ako kráľova rovesníčka. Ich spoločný syn Sebastian ( Bash ) je len vymyslená postava a mnoho ďalších postáv tiež. . ()

nineweh 

všetky recenzie používateľa

Je to fakt divné. Kostýmy krásné, ale naprosto anachronické, hudební doprovod super, ale k "historickému" seriálu se fakt nehodí, a se skutečnou historií to nemá vlastně vůbec nic společného... Kouká se na to fajn, ale uráží mě, že si tvůrci takhle bezostyšně hrají s dějinami. Vždyť by stačilo postavy přejmenovat a máte zcela originální příběh. ()

Reklama

Gogo333 

všetky recenzie používateľa

Seriálové novinky sezóna 2013/2014 - Rozkoukáno: 19 Dokoukáno: 3 Zahozeno: 15+1_Kdo čekal další Tudorovce, tak bude zklamán. Dalo se to ale čekat, přeci jen je to CW. Sice je to historický seriál, ale architektura, oblečení a hudba jsou úplně mimo. Takže spíš čekejte něco jako historickou Gossip Girl (ale ne tak kvalitní). 45% ()

fiLLthe3DD

všetky recenzie používateľa

Mix Twilightu, Upířích deníků a jednoho odstavce na téma Marie Stuarovny z učebnice dějepisu... Akorát bez upírů... Postavy jsou mdlé a nezajímavé, milostné mnohoúhelníky k zblítí a to rádoby politické intrikaření nanejvýš k smíchu. Herci jsou sice sexy, kostýmy krásné a prostředí dokáže skvěle navodit atmosféru 16. století, ale celé to padá na tupém scénáři a přehršli postav. Po pád dílech dávám ignor, škoda už jen kvůli Adelaide Kane, která mi v roli sedla :( Z námětu se dalo vytěžit víc. Pokud historickou telenovelu, tak radši Velkolepé století :D ()

Azhila odpad!

všetky recenzie používateľa

To je ten najtrápnejší seriál aký som kedy videla. Jediný dôvod prečo nedávam odpad je asi ten, že nemám rada kritizovať niečo až tak brutálne, no je to pre mňa veľmi náročné nedať ho. Bože mám sto chutí napísať tým nafúkaným američanom, že čo si vlastne o sebe myslia. Ja osobne milujem históriu a historické seriály patria k mojim naj, ale toto. Veď jediné, čo sa zhodovalo s históriu bol iba fakt, že Mária Stuartová sa naozaj volala Mária Stuartová. Ešte to, že hlavná hrdinka je síce škótka, ale prízvuk ma totálne odveci anglický (škóti by to radšej ani pozerať nemali), a že všetci sú tam "zmachlení" jak keby niekde v škótskej dedine bola veľká drogéria, by som zvládla. Ale to, že tam pobehujú s rozpustenými vlasmi namachlené puberťáčky a smejú sa na tom jaký "sexy" je francúzsky princ a vyzujú (!!!) sa uprostred tancu a spoločne (uvrieskané tínedžerky!!) tancujú na súčasnú modernú hudbu a zo stropu im tam vylietava dajaké perie už je na mňa priveľa. Odkedy nosili v 16-stom storočí také šaty? Odkedy mali rozpustené vlasy? Odkedy? Pilot som dopozerala s takým sebazaprením, že to by mi za to mohli dať rovno nejakú prestížnu cenu. Ak niekto chce pozerať tento seriál s cieľom získania nových historických vedomosti tak "je vedľa jak ta jedľa". Ako tínedžerská telenovela je to fajn (strašne sa namáham napísať vôbec slovo "fajn"), ale ak toto má byť nejaký seriál na pozadí historických faktov, tak s prepáčením: WTF?! Som smutná, že to dokonca vyhralo People´s choice awards (ale aspoň môžeme vidieť na akej úrovni tento seriál asi je....) a potom sa všetci divíme, že mládež (najmä tá americká ) vie o histórii veľké Ň... ()

Galéria (661)

Zaujímavosti (38)

  • Laurie McCarthy opísala seriál ako zámerné oslobodenie sa od histórie a že ide skôr o „zábavu“ ako o históriu. Zároveň dodala, že show je navrhnutá tak, aby bola zaujímavá pre súčasné publikum, takže diváci, ktorí nie sú oboznámení s históriou, si budú vedieť získať vzťah s postavami. (Arsenal83)
  • Seriál sa odohráva v období rokov 1547 až 1610, ktoré historici označujú ako obdobie 3 Henrichov. Začína Henrichom II. a končí Henrichom IV. Obdobie bolo významné náboženskými bojmi. (vavrinec)

Reklama

Reklama