Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Chceš nejaké bony, nejaké bony?" Pred štvrťstoročím im patrili ulice v centre Prahy, zarábali veľa peňazí a divoko ich míňali. Čo však robí partia bývalých vekslákov dnes? Už dávno nie sú vo väzení. Svet obchodovania s valutami a bonmi, poukážkami do obchodov Tuzexu s nedostupným západným tovarom, je síce dávno preč, ale stále existuje veľa spôsobov, ako si rýchlo zarobiť. Len treba vedieť, ako na to - subvenčné podvody, úplatky, tunelovanie, krádeže. Podobne ako prvý príbeh z roku 1987 aj ten súčasný sa začína príchodom naivného mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá prácu, rodičov, priateľku ani kamarátov. Má však dlhy a idú po ňom exekútori. Prichádza do Prahy z Boleslavi, aby zohnal peniaze. Potom už len stačí stretnúť Bínyho (Roman Skamene), ktorý už opäť šliape chodník, ale teraz už len ako naháňač cudzincov pred reštauráciou na Staromáku. Osamelý Bíny vycíti v outsiderovi Martinovi možného parťáka do neistej budúcnosti a zatiahne ho do svojich kšeftov. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (359)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Jednička se pro mě stala kultem, i když jsem ji viděl teprve nedávno, takže nemám potřebu další Bínyho trampoty splachovat do odpadu. Pravda, Olmer je evidentně docela senilní a hlavně ho brutálně sere současná společnost, takže po více než deseti letech, kdy ho nepustili dál než do televize, vylezl z nory a natočil film, kterým tu nasranost mohl ze sebe konečně vyventilovat. Jeho styl je nečekaně hravý a v rámci české chcípácké tvorby působí dokonce moderněji než někteří jeho o dost mladší kolegové. Bohužel vyprávění je hrozně zkratkovité a zmatené. Vztahy mezi postavami nedotažené a jejich motivace nijak nevznikají, ony prostě najednou přijdou. Odkazy a prostřihy na jedničku vůbec nevadí, přicházejí ve vhodnou dobu a částečně kompenzují nedotažený scénář. Největší zápor je účast neherců a rádoby herců (Jeníková, Chytrová, Kopečný). Nedorost má sice pořád slušné charisma, ale působí zbytečně divadelně. To Skamene si svou životní roli užívá. Možná to bude i tím, že s ní má hodně společného. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Pro samou inteligenci není kam plivnout........... Skoro stejný příběh, ale v jiné době. Spousta hlášek a povedený staronový hudební doprovod. CITÁT - Počkej vole!!...... Příběh odráží dění v současnosti a tvůrcům se, jako i dříve ve filmu prvním, podařilo jej krásně vyobrazit. Stejně jako tuzexová doba i tady je krásně vidět, co hýbe naší politikou a jak to dnes chodí. Jsem překvapen nízkým hodnocení, ale je mi jasné, že stále existují lidé, kteří si žijí ve svém krunýři, jdou si svou cestou a ostatní je nezajímá, nechtějí uvěřit a kroutí hlavama. Ikdyž jsem se chvilkama nudil, což některé scény dokonce vyžadují, jako celek se mi to líbilo. Byla to prostě jen zábava. Konec je taky povedený. CITÁT - Bony, bony, ňáký bony??:...... ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Vit Olmer /Bony a Klid, Tankovy Prapor/ natocil sice len priemerny film, ale stale su jeho Bony a Klid 2 kvalitnejsie ako Troskove Babovresky 2 , popripade retardovany Kamenak 4. Takisto ako v jednicke sa film Bony a klid 2 zacina prichodom naivneho mladika Martina /Jakub Prachar - vnuk Ilju Prachara/ do Prahy. Mladik prisiel, a nema nic : ani peniaze, ani pracu, ani rodicov ... a k tomu este dlhy. Takisto sa totiz zacinal aj prichod Martina /Jan Potmesil/ v jednicke z roku 1987. Tunajsi Martin /Jakub Prachar/ sa zapletie do kseftikov s miestnym Binym /Roman Skamene/, aby spolocne uskutocnili par mensich kradezi a podvodov. A film sa moze zacat. Pokial Bony a Klid 1 boli o vexlakoch, v dvojke uz logicky niet po nich ani chyru - napokon, doba a podmienky sa zmenili. A tak divak je svedkom osudov a postupnych stretavok vsetkych zucastnenych hercov z /pre mna/ kultovej jednicky. Chyba z logickych dovodov len Tomas Hanak, ale ten ako je zname sa zabil uz v jednicke. Ako je u rezisera Olmera dobrym zvykom, divak sa opat dozvie co - to o starostovani, podvodoch, uplatkoch, tunelovani - to je pre mna ako divaka dost zaujimave. Praha rovnako ako v jednicke hra samostatnu ulohu a rovnako je tomu aj v dvojke - akurat stara normalizacna osarpana Praha z Bony a Klid 1 sa zmenila na moderne velkomesto so vsetkym, co k tomu patri. Predsa vsak oproti Kamenaku 4 a Babovreskom 2 ma tento film zmysel opakovane vidiet : reziser Olmer po dlhom case natocil aspon priemerny film, Roman Skamene utrusi sem tam nejaku vetu, na ktorej sa da aspon pousmiat, zaujimava je pani s obrovskymi kozami, a hudba je tiez dobra. Takze Bony a Klid 2 uz sice nemaju na kvality jednicky, ale ako letnu zabavu a nenarocny oddych po tazkom dni - praci -behu sa na to dobre pozera. Toto moje hodnotenie je pochopitelne aj tzv. subjektivne nadhodnocovanie casto objektivne spatnych filmov, lebo stale sa hlasim k cechoslovakizmu a stale pozeram ceskoslovenske filmy /hrdost na staru cs tvorbu sa neda vymazat/. Jo adlhodobo ich pozerat budem a som proti tomu, aby cs kinematografia zanikla. To si rozhodne neprajem, ne, ne : 60 % ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

"Takoví jsme byli" - Vít Olmer se po takřka dvaceti letech vrátil k české exploataci a vytvořil další časovou konzervu hnusu a bizarností, v nichž si rochní aktuální česká společnost. Postradatelní české kinematografie, s vydatnou dávkou fanservisu pro starší a pokročilé, servírují hutný destilát cynického marasmu a zjitřené hysterie plebsovských internetových diskusí. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že všetkým zúčastneným bolo jasné, že nielenže neprekonajú prvý diel, ale že sa dokonca stanú terčom posmechu, poprípade tí angažovanejší že prídu aj o posledné gate. Nostalgiský faktor tu funguje iba v zamixovaných záberoch jedničky, podmáznuté hitovkou Relax a to je tak všetko. Jeden z filmov, ktorý vôbec nemusel byť. ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (9)

  • Několik záběrů odehrávajících se v budově soudu, případně na Ministerstvu vnitra, se natáčelo v dnešní budově Ministerstva dopravy na adrese nábřeží Ludvíka Svobody 12, Praha – Nové Město. (HonzaBez)

Reklama

Reklama