Reklama

Reklama

Camp X-ray

(festivalový názov)
  • USA Camp X-Ray
Trailer

Obsahy(1)

Poté, co Cole utekla z dusivého maloměsta do armády, doufala v to, že bude odvelena do Iráku. Místo toho je ale poslána do Guantanama. Setkává se s nenávistí a násilím od muslimských mužů, nad kterými má dohled. Cole naváže zvláštní přátelství s Alim, který je ve věznici na osm let. (Ajjinka)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Bella je sice rozhodně ta nejvhodnější kandidátka na to, aby děsila svým zjevem fundamentalistické tenoristy a nutila je oduševnělými „hereckými“ výkony k sebevraždě, avšak pokud to v Guantanámu opravdu vypadá tak, jak tu bylo prezentováno, divím se, že ti islámští fanatici neorganizují vyhlídkové lety nad Ňu Jorkem s detailními prohlídkami mrakodrapích interiérů jako na běžícím pásu a jen proto, aby se z pekla perských holobytů dostali do toho luxusního Holidej In na Varaderu. Samozřejmě si dělám legraci!! Nutit totiž někoho číst furt dokola Heryho Potrata, přičemž mu dle krutých vojenských předpisů musí co deset sekund do cely okýnkem nakukovat ta tragická tvajlajtí pizda s ochrnutou držkou, protože tam určitě nemají kamery, to je opravdové dno humanity, vrchol nelidského zacházení a bezskrupulózní porušování Ženevské konvence. Ten dement, co tuhle přiblblou a nudnou žvanivku splácal, mohl na takové top sekretenální informace narazit pouze v případě, že si zadal do gůglu „O čem mám natočit opravdu debilní a otravný film, abych se i já angažovaně vyjádřil k potlačování lidských práv?“ a vyhodilo ho to na wykydpédii. ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Docela odvaha si udělat film postavený především na jedné vězeňské místnosti a scénář na rozmluvě s jedním vězněm. Bylo to dost ospalé. Drama na které se asi časem zapomene. Když už nic, aspoň jsem se něco nového dozvěděl o vězeňských podmínkách Guantanama (ikdyž asi cenzurované). Výstižný komentář od sochoking, s kterým souhlasím. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tematika v podstate rovnaká ako aj pri The Boys of Abu Ghraib, avšak tu sme mali v hlavnej úlohe ženu - vojenskú dozorkyňu v podaní Kristen Stewart, ktorej táto rola celom sadla. No ešte väčší dojem na mňa spravil Alí - Peyman Moaadi, ktorý na mňa pôsobil neuveriteľne charizmatickým dojmom (a asi nie len na mňa ale aj na Cole). Len škoda, že väčšina deju pôsobila dosť monotónne. Najviac ma bavili samozrejme rozhovory medzi Cole a Alím, inak to ostatné okolo toho bolo dosť nezáživné. To puto dôvery ma dojímalo, a najmä ten koniec. Ale bohužiaľ, na viac ako 3* to asi neni. ()

VojinRyan 

všetky recenzie používateľa

Pri čítaní popisu k filmu som si myslel, že to bude zaujímavejšie. Ale takúto nudu som nečakal. Sattler sa snažil o pochmúrnu drámu, ale to sa nedá dosiahnuť len 117 minútovým pochodom od jedných dverí k druhým. A popri tom sa snažiť zaujať kecami o Harrym Potterovi. Scenár mal asi tri riadky: 1. Hlavným hrdinom bude žena "outsider", ktorá bude ako "vojín" dosadený do nového prostredia pre ňu neznámeho. 2. Protipólom bude terorista s vyšším IQ ako ostatný, ktorý sa jej bude snažiť dostať do hlavy 3. A popri tom všetkom v bodoch 1. a 2. budeme chodiť okolo dverí. Očakával som viac rozvinutejšie dialógy a detailnejší rozbor danej témy. Žiaľ Sattler to nedokázal. A ja ako veľký fanúšik vojnových filmov, u ktorých jednak sledujem autenticitu a originálnosť + nápaditosť. Ale to mi odjakživa chýba u spracovaní modernej doby (roky 1990+). Stavať na dátume 11.9.2001, čo bol pre Ameriku čierny deň sa nedá donekonečna. Už to nie je zaujímavá téma. Tento film ma presvedčil o tom, že zas ostanem na dlhšiu dobu u pozeraní filmov z vojnovou tématikou výhradne u obdobia 2. sv. vojny. V tej dobe to boli hrdinovia a iná dráma. To čo sa snaží Sattler vykresliť sú len rá dobi relatívny vojaci, čo o vojne asi len počuli s kilometra. Tá druhá hviezdička je len zato, že som Stewart K. takmer nepoznal. 35% - 2*. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že z tohto filmu vzniklo niečo celkom pozerateľné a zaujímavé, no nie je to nič perfektné. V prvom rade si povedzme o Kristen Stewart. Myslím, že ako herečka nie je zlá, ale stále mám s ňou problém, že vidím v jej postave hrať seba samú. A nie je to zlé, ale mohlo byť lepšie. Horšie však je, že film často niečo načne, a nedopovie nám, viete odhadnúť jednotlivé scénky a ako to bude pokračovať a záver filmu je skoro nekonečný. Trebalo vyhodiť aspoň štvrtinu dialógov, ktoré boli dokopy o tom istom, skrátiť film a radšej viac sa venovať iným miestam, ktoré boli rovnako dôležité. Aspoň pre mňa. Čakal som oveľa viac od tohto filmu. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (12)

  • Scény z věznice se natáčely ve Fred C. Nelles Youth Correctional Facility ve Whittier v Californii, v bývalém nápravném zařízení pro mladistvé. (Ajjinka)

Reklama

Reklama