Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (80)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Keď náhodou pôjdete robiť lesný prieskum divej zvery, dobre si zistite, či náhodou v danej oblasti nestraší. Hlavne keď narazíte na podozrivú polorozpadnutú zrúcaninu :). Koniec srandy. Nebavilo ma to. Ani trochu. Hrozne statické, tiché a nudné. 2/3 filmu sa skladá len z prechádzky po lese a po dome, kontrolovania záberov kamery, výmeny bateriek, nachádzania ohlodaných kostí a pod... Nehovorím, je tu jedna-dve atmosferické scénky, ktoré zaváňajú hororovým priemerom, ale to je žalostne málo. V poslednej tretine sa príbeh začne trocha rozpletať, nastúpia dve vlasatice, atmosféra trocha zhustne ale aj tak sa z toho moc nevyťaží. Tiež je čudné, že milý etológ nemal ani jeden pokus o útek. Nič moc, riadne nadhodnotené. 40/100 ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Prostredie s pochmúrnou minulosťou, vhodné najmä na natáčanie filmu o 1. svetovej vojne alebo o partizánoch, kdesi v Julských Alpách, v povodí rieky Isonzo, v taliansko-slovinskom pohraničí, je najvýraznejšou zložkou tohto hororu. Komorný a minimalistický príbeh sa však uzavrel skôr než sa rozvil. Trochu ma zaujal medzinárodný rozmer filmu. Staré krivdy, hriechy a príkoria prichádzajú spoza hraníc. Vzhľadom na krajinu výroby filmu zlo zjavne pochádza zo slovinskej strany a taliansky etológ je obeťou. Len škoda, že tie dvojičky nesprevádzala košatejšia prípoviedka, a škoda, že neboli siamske. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Zkrátit stopáž o dvacet minut a možná bych u toho dvakrát neusnul.Začátek je strašně dlouhej a bez mučení se přiznám, že mě to prostě nebavilo.I když film pracuje s výtečnou hudbou (nejsilnější prvek filmu) a místy má opravdu silné pasáže, vše je zničeno či spíš pošlapáno tou nesnesitelnou stopáží.Atmosféra byla, námět na jedničku a pointa ucházející, ale pracovat s jedním hercem 102 minut je prostě moc.Řemeslně výtečná žánrovka, ale pro trpělivé diváky, ale to je bohužel moje nejslabší vlastnost.50%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Chlapík robí etologický výskum divokého živočíšstva na taliansko-slovinskej hranici, za nevyhnutnej elektronickej pomoci. Objaví tu však niečo ako zvláštne duchovité postavy, ktoré ho zlákajú objavovať tajomstvá miestnych hlbokých lesov... Veľmi pomalý a tichý horor (až sa divím pomerne vysokému ricciho hodnoteniu :)), ktorý je však efektívne zasadený do pôsobivého, atmosféricky temného prostredia, vďaka čomu dokáže v niektorých úsekoch veľmi dobre a mrazivo zafungovať, hoci dokopy neponúkne nič špeciálne. Ale keď si to človek pustí pekne v noci a bude tomu veriť, tak sa ten „creepy feeling“ dostaví a to niekedy úplne stačí. ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Extrémně pomalý film, těžící právě ze své pomalosti, rozvláčnosti. Vyvolává tím nepřetržitý a stoupající pocit nejistoty, neklidu a ...strachu... Dialogy veškeré žádné, scénář moc stránek prostě nepobral, ale tvůrci si o to víc vyhráli s exteriéry i interiéry, s počasím, zvuky a kamerou. Těžko se to hodnotí, protože to zase taková pecka není a časem asi zapomenu, že jsem to viděl. Ale na hodinu a půl stísněnosti a neklidu to bohatě stačí. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama