Reklama

Reklama

Príbeh sa odohráva v búrlivej pohraničnej oblasti Arizony a Mexika. Manželku bývalého šerifa Arizony zavraždia na vlastnom ranči. Zdá sa, že do jej vraždy je zapletený Mexičan, ktorý nelegálne prekročil hranicu do USA. Fakty o tom, kto za tragédiu nesie skutočnú vinu, sú také zložité a nejasné ako problémy a napätie medzi ľuďmi žijúcimi na oboch stranách hranice. Obaja šerifovia, rovnako bývalý (Ed Harris) i súčasný (Aden Young), hľadajú odpovede a ich životy sa navždy zmenia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (49)

MA.KI 

všetky recenzie používateľa

Westernem bych tento poměrně silný příběh z mexicko-americké hranice nenazval. Jedná se o čistokrevné drama, bohužel natočené zcela konvenčně. Nebýt slabého scénáře i režie, natož v mnohých scénách rušivé hudby, mohl se z Frontery (= Hranice) stát mnohem reprezentativnější přírůstek do početné skupiny snímků s podobnou tematikou. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý má Trump asi niekde vo vitríne. V podstate ide o takú minimalistickú krimi s jednoduchým dejom a pomalším tempom z prostredia americko-mexickej hranice (pašovanie ľudí, nelegálny prechod cez hranice...). Na začiatku sa stane tragédia a zvyšok filmu sa venuje prevažne pátraniu po pravde. Niektoré jednotlivé fragmenty scénok boli celkom zaujímavé, no ako celok ma to moc nenadchlo. Záver ma ale milo prekvapil. Tiež dúfam, že chalani si zapamätajú, že strieľať po Mexičanoch sa nemá. Priemer. 60/100 ()

Reklama

italka63 

všetky recenzie používateľa

Mojí dva oblíbení herci, Ed Harris a Michael Peña, co si přát víc? V tomhle dramatu o nelegálním přechodu z Mexika do Ameriky, o náhlém tragickém osudu ženy toho staršího a nelehkém údělu ženy toho mladšího. Oba se svým charismatem, v nádherné polopouštní krajině, doplněné moc hezky poslouchatelnou hudbou a krásnými koňmi. A skoro dospělými syny, kteří občas nevědí, co činí. Anebo mají někde vzor? Zasloužené čtyři hvězdy. ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Tento krát začnem koncom filmu, pretože to bola jedna z najlepších vecí. Keď neukázali tvár strelca, povedal som si skončilo to hlúpo, ale po pár minútach uvažovania, som akoby dostal baseballovou pálkou po hlave zrazu si hovorím prečo nie? Je to neštandardný a pritom originálny koniec. Vlastne celý film sa nesie v duchu "nadštandardnej piesne, ktorá ľahko stúpa v rebríčku popularity". Potvrdzujú to výkony hercov na čele s M. Peňom, ktorý tentokrát ukázal, že nepatrí len do béčkových filmov. Nedá mi spomenúť ani Eda Harrisa, ktorý stvárnil postavu ozajstného tvrdého muža, ktorý bez jedinej slzy spravodlivo rozhodol o osude špinavého mexičana. Na plný počet to však nebolo, ale 80% je zaslúžených. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Spíš než western je to drama z americko-mexické hranice s kriminálním nádechem. Westernová je snad jen poslední scéna a následný hudební motiv. Ale i tak mě to bavilo. Je pravda, že zápletka je prvoplánová, film se vyhýbá jakýmkoliv zvratům a vypjatým scénám i ve chvílích, kdy jsou potřeba jako sůl. Nicméně v mých očích to zase nebylo tolik na škodu, na čemž má největší podíl Ed Harris. Tenhle chlap se pro sedlo a kolty narodil, stejně jako třeba Costner s Eastwoodem, a je velká škoda, že těch westernů má na kontě relativně málo. 70% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v okolí mesta Albuquerque, ktoré je najväčším mestom v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama