Reklama

Reklama

David Kressen (Mark Webber) bol odmalička geniálnym dieťaťom. Potom, čo získal množstvo doktorátov v odbore mechanické a počítačové inžinierstvo, sa po ňom pred desiatimi rokmi zľahla zem. Stal sa súčasťou Kestrel Computing, vizionárskej spoločnosti vedenej miliardárom Simonom Castlom (Rainn Wilson), kde sa celý ten čas podieľal na jednom jedinom programe - Workspace 18. Teraz nastal čas aby predstavil plody svojej práce.
Joy Andrews (Lucy Griffiths) je reportérkou, ktorá dostala týždeň na to, aby spravila s géniom interview, a zoznámila sa s jeho vynálezmi. Keďže sama má určité poznatky z danej oblasti, vie doceniť dôležitosť jeho objavov, ale aj tak nechápe, načo by jej mal byť na takúto úlohu celý týždeň. To sa zmení, keď sa zoznámi s Adamom (David Clayton Rogers), prvou bytosťou s umelou inteligenciou na nerozoznanie podobnou človeku. (beso74)

(viac)

Recenzie (5)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobré sci-fi, kde mi ale celou dobu nesedělo, jak se kolem tak geniální umělé inteligence celou dobu motají jen dva lidé. To by to nikoho jiného nezajímalo? Nikdo jiný by na tom nechtěl dělat? Bohužel vývoj příběhu je celý docela předvídatelný, což mě tedy celkem mrzelo, protože atmosféru se daří hercům zachytit dobře. ()

xzajox 

všetky recenzie používateľa

Pre mnohých môže mať tento film jeden veľký nedostatok. Dosť sa tu rozpráva. A nie sú to obyčajné rozhovory, ale viacmenej technického a filozofického charakteru. Kto očakáva niečo podobné, ako Ex machina, nie je ďaleko od pravdy. Podobné to je. Umelá inteligencia a ako sa učí podobať tej ľudskej až kým sa to nedostane za istú hranicu. Tiež tu vyvstávajú morálne či spoločenské otázky. Trio menej známych hercov funguje celkom dobre, čo divák pochopí až na konci. Napriek snahe zakryť fakty, som koncom nebol prekvapený (možno len úplným koncom). Body však dávam za snahu. Atmosféra je okrem jednej akcie celkom príjemná pomalšia. a dopĺňaná príjemnou hudbou. Na môj vkus sa však dej rozbiehal príliš pomaly. Ak by som mal porovnať toto a ExMachina, tak Uncanny napriek dobrej snahe dostane o hviezdu menej. Tesných 68% - 3* ()

Reklama

Reklama