Reklama

Reklama

Píše sa rok 1988. Kat (Shailene Woodley) hrajú zo slúchadiel jej walkmana sladké tóny "Cocteau Twins", má sedemnásť a začína si uvedomovať bujnenie hormónov vo svojom tele. Je jediným dieťaťom svojich rodičov, ktorí navonok predstierajú, že v ich manželstve je všetko v poriadku. Avšak jedného dňa sa chod rodiny zmení po tom, ako Katina matka Eve (Eva Green) náhle a bez stopy zmizne, rovnako ako Katino panenstvo s chlapcom od susedov, Philom Hillmanom (Shiloh Fernandez). Ako plynie čas, Kat pomaly prichádza do konfrontácie s viacerými teóriami o matkinom zmiznutí a začína si uvedomovať, aký veľký vplyv na ňu mala... (sochoking)

(viac)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (114)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Táto wanna-be Ellisovka je v prvom rade kolosálnym zlyhaním Gregga Arakiho čoby scenáristu a režiséra. Postavy sú plytké, no nie charakterom ale tým, ako sú napísané. Araki nevie viesť hercov, lebo to čo tu stvára inokedy skvostná Eva Green, je až komické prehrávanie. Jeho diletantstvo pokračuje v predvídateľnom príbehu, v ktorom sa vlastne nič zaujímavé nestane a to zaberá cca 2 roky života postáv. Soundtrack číta zoznam skvelých skladieb, no ani to, čo mu kultové new wave a post-punkové kapely zložili, nedokáže Araki spracovať, a tak s výnimkou Behind the Wheel žiadna z piesní nie je poriadne zasadená do scény. A ako bonus tu máme fádnu ne-atmosféru 80tych rokov, či skôr rok 2014 s plagátmi 80s kapiel na stenách. Jediné, čo tu stojí za to, je, že sa Arakimu podarila jedna vec, v ktorú som ani neveril. Dokázal zo Shailene Woodley urobiť sexy kosť (a následne ju opakovane vyzliekol). ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Po prečítaní popisu filmu som sa začal celkom tešiť, ale to bolo asi naozaj predčasné. V podstate to bola úplne bežná krimi zápletka, ktorá však bola podaná iným štýlom - vlastne celé z pohľadu dcéry, ktorá sa počas svojho dospievania vracia stále viac a viac späť k motívu konania svojej zmiznutej matky. No neviem, táto forma scenáru ma akosi neoslnila. Shailene Woodley bola v roli mladučkej Kat síce vysoko zvodná, ale jej správanie bolo fakt podivné, viacmenej bezcitné. Čo ja viem, tento film mi napokon prišiel viacmenej dosť zbytočný, ale aspoň na tú Shailene sa dobre pozeralo. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ono to vlastně nebylo nic převratného. Matka zmizí, chvilku se to nějak řeší, pak už se to moc neřeší a nakonec vyjde všechno najevo. Nic vypjatého, překvapivého nebo temného. Možná jen ten důvod, který vedl ke konečnému rozuzlení, byl poměrně překvapivý. Eva Green tu ztvárnila další ze svých neurotiček a pomalu začíná mít na tyhle role patent. A upřímně řečeno, začíná mi to lézt na nervy. Ani další herci příliš nezaujali, pokud tedy nepočítám Shailene Woodley. Mě se na tu holku strašně příjemně dívá a ne jenom proto, že se jako jedna z mála mladých hereček nebojí nahoty, ačkoliv nebudu lhát, že mě to nepotěšilo. Ale její největší devíza je, že na mě působí až neskutečně pozitivně, takže i když mele sračky, a že se tomu tady nevyhnula, já jsem spokojen, protože mi stačí se na ní jen dívat. Asi se budu muset nechat vyšetřit. Každopádně film 30% a 40% za Shailene. 70% ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Au, tohle vážně zabolelo. Nevím, čim to je, ale poslední dobou hodnotím nějak moc přísně. Možná je to mou filmovou náladou, možná filmy, které vybírám. Tenhle byl pro mě úplná ztráta času . Nejmenší problém byl, že Eva hraje ve svých letech matku dospělé dívce, všechno ostatní je pro mě mnohem horší. Hloupý scénář, herecké výkony, spousta klišé a hlavně rádo by šokující konec, který mě uspokojil tak na dvacet procent. Skoro, jako celý film. Never more! ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Že blizzard... a ani mě neofouklo! Jen klamavý shluk epizod ze života americké středoškolačky, zdrátovaný záhadným zmizením její matky. Libujíc si v těžkopádných náznacích a laciném odvádění pozornosti, dohání herce k lhavým etudám, doufaje, že diváka udrží na dosah granátu, který odjistí na samém konci... já už ale byla vážně mimo, zřejmě mě vyčerpala fascinace tou velrybou, co nikdo ne a ne hodit zpátky do moře a jejími hláškami o sexu... třeba jak se těší, až jí někdo vyšuká mozek z hlavy... Zlatý voči! ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (8)

  • Shailene Woodley pre magazín Glamour UK vysvetlila, prečo sa rozhodla prijať túto rolu s vedomím, že bude zahŕňať nahotu a ako nevie pochopiť, prečo iné herečky trvajú na tom, aby počas sexuálnych scén nosili spodnú bielizeň: "Nahota mi úplne vyhovuje. Nie som si istá, či ma to posilňuje ako herečku alebo niečo podobné, ale ak budem robiť film so sexuálnymi scénami, potom budem nahá, pretože neviem ako vy, ale ja nemám sex s podprsenkou a nohavičkami." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (viac)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (viac)

Reklama

Reklama