Reklama

Reklama

Dočasný domov

(festivalový názov)
  • Česko Dočasný domov (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Grace je mladá vedoucí diagnostického ústavu, která celý svůj život zasvětila pomoci problémovým dětem. Když se ale dozví, že se má její život od základů změnit, je i ona dohnána svou nepříjemnou minulostí. Složitou situaci ještě zhorší nová obyvatelka ústavu Jayden - nadaná dívka, ke které Grace cítí silné pouto. (dresi)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (123)

aquiver 

všetky recenzie používateľa

Krása. Přímo oslava amerického nezávislého filmu. Není potřeba žádný rozpočet, žádné velké kulisy, prakticky nic... Postačí herci, kteří do toho dají všechno, a tvůrce, který zvládne zajímavý a smysluplný scénář citlivě natočit. Dětský domov, šikana a spousta podobných témat... poctivá uchvacující digitální ruční kamera, která snímá obličeje zblízka, mladí herci hrají téměř bezchybně... tomuto druhu filmu je potřeba fandit... je to lepší než drtivá většina komerční produkce, kde je nutné nasadit konvence, aby si film na sebe vydělal... 95 % ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých smutno-reálnych filmov, ktoré určite zaujmú a donútia človeka sa zamyslieť nad tým aké strasti so sebou prináša naša spoločnosť a trýzeň dokáže zasiahnuť aj bezmocné deti. To všetko z pohľadu sociálnej pedagogičky Grace (skvelá Brie Larson). Môj obdiv k sociálnym pedagógom sa týmto filmom ešte viac zvýšil. Príbeh filmu je zasadený do jedného zo sociálnych centier mládeže, ktoré skrýva množstvo tajomstiev a trápení mladých ľudí snažiacich sa pochopiť aké je to mať normálny život. Zaujímavý a pútavý film, ktorý má v sebe pekné posolstvo a silu. Škoda niekoľkých slabších fáz počas filmu, ale ako celok veľmi dobré a vyvážené. ()

Reklama

Baronne 

všetky recenzie používateľa

Na úkor Short Term 12 šel Černobílý Svět z mých oblíbených filmů. Myslim si že první věc, kterou by si lidi měli uvědomit, když tenhle film hodnotí průměrně je to, že rozpočet byl malinkej, herci jsou docela dost noví a momentálně se řadí mezi béčkový ( možná Brie nakukuje dopředu ) , režie a hudba je dělaná chlápkama co nemaj skoro žádný zkušenosti. Já to ani v potaz brát nemusel, režijně to nijak těžký asi nebylo, ale hudba do toho sedla jak dělaná, opět se mi potvrdilo, že hudba tvoří film. Ale ani ta hudba nebyl ten hlavní aspekt, proč tomu dávám 95%, scénář je boží, mladí by to určitě měli vidět. Líbí se mi, jak je to pojatý vtipně, neni to ani tak moc těžký díky tomu, a přitom ty problémy co se tam řeší, jsou nesrovnatelný s tím, co řeší 90% mládeže teď i předtím (sračky) . Takže když to shrnu, hudba absolutně excelentní, Brie absolutně excelentní, příběh dokonalej, žádnej přesládlej americkej happyend se taky nekoná, ale přitom to končí parádně. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Deti, zasiahnuté zlou výchovou, sexuálnym zneužívaním, trpiace opustením alebo zanedbaním sú umiestňované v domovoch náhradnej starostlivosti. Všetci zamestnanci týchto ustanovizní, ktorí sa snažia zabezpečiť, aby sa deti pod ich patronátom cítili podľa možností aspoň trochu šťastne, si zaslúžia obrovskú úctu.Vďaka mimoriadne psychicky a často i fyzicky náročnej práci, ktorú odvádzajú si zasluhujú najvyššie ocenenia. Pokiaľ totiž tí, ktorí sa starajú o chorých, zranených a opustených nebudú najlepšie platenou elitou spoločnosti, potiaľ nebude v poriadku spoločnosť. Dočasný domov ukazuje, že záblesky šťastného prežívania je možné v zranených a ublížených dušiach občas vyvolať, no je to veľmi ťažké. Pretože dôsledky ťažkých tráum sa prejavujú v správaní sa detí nielen voči zamestnancom ústavu, ale aj k iným deťom a v neposlednom rade k sebe samým. Dôveryhodne ukázaná je i problematika vzájomnej komunikácie. Náročnej cesty pochopenia terapeuta, čo dospievajúce dieťa v skutočnosti trápi. Tu často pomôže obdobná skúsenosť u liečiteľa zranených duší, či nadmieru vyvinutá empatia. 70% ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

No jó, klasika. Mladí opatrovníci v diagnostickém ústavu se snaží postarat o sociálně slabší děti, a přitom netuší, že by vlastně sami potřebovali cvokaře. Kdo je učitel, a kdo žák? Něco na mě leze (jako momentálně na každýho druhýho Středočecha), takže bych měl odpočivat - ne se dobrovolně nechat xkrát emocionálně vyčerpat u slzopudného indie dramatu! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Snímek je vítěz diváků na filmovém festivalu SXSW za rok 2013 v kategorii celovečerní hraný film. (filmsim)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené