Reklama

Reklama

Umenie pretekať v daždi

  • Česko Umění tančit v dešti (viac)
Trailer 1

Príbeh osudových zvratov v živote jednej rodiny z pohľadu psa Enza, ktorý je rozprávačom a dáva príbehu nový nádych. Vďaka jeho nadpriemernej inteligencii a filozofickej, no zároveň živočíšnej povahe sa emocionálne chvíle stávajú ešte intenzívnejšími a tie veselé získavajú hravú ľahkosť. Ambiciózny automobilový pretekár Denny Swift (Milo Ventimiglia) si zaobstará psa a pomenuje ho Enzo podľa zakladateľa legendárnej značky Ferrari. Odvtedy sú nerozluční, pretože osud chcel, aby Enzo zdieľal vášeň pre automobilové preteky so svojím pánom. Na dôležitých pretekoch je vždy s ním a povzbudzuje ho. Prvá veľká zmena nastane, keď Denny stretne učiteľku Evu (Amanda Seyfriedová) a zamiluje sa do nej. Enzo z toho spočiatku nie je vôbec nadšený, ale keď zazvonia svadobné zvony a narodí sa dieťa, naučí sa milovať prírastok do rodiny. Po spoločných radostiach a vzostupe však nasleduje tvrdý úder osudu. Enzo sa snaží podporiť svojich blízkych v tomto ťažkom období tak, ako najlepšie vie. Podarí sa zachrániť spoločnú budúcnosť, alebo sa malá rodina pre nečakané problémy rozpadne? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (143)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale na niečom takomto ulietavam. Hlavne keď pozerám s babami. Nádherný rodinný film o láske zvieraťa k človeku a opačne. A k tomu ako bonus aj motošport. No čo viac si môžno priať? Áno, nátlaková citová ždímačka, ale fantasticky sa na to pozerá. Kvôli niečomu takému sa človek rád ponorí do emócii. Na hranici 4-5 hviezd. 89/100 ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Najlepší film o psovi hneď po Hačikó. Vlastne je to viac než len film o psovi. Môžem s istotou povedať, že mňa tento milý film ozaj príjemne prekvapil. Na začiatku som si povedala, ó zase ďalší film o psovi, ale mýlila som sa. Hlavný dôvod, prečo som si The Art of Racing in the Rain chcela pozrieť, boli Milo Ventimiglia & Amanda Seyfried, obidvoch mám totižto veľmi rada. 75%. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Veľmi vzdialený príbuzný Psia duša. Book-based film, zachytávajúci výnimočné priateľstvo medzi mužom a psom. Toto priateľstvo vydržalo všetko a počas tých najťažších momentov (rodinná tragédia, takmer strata dieťaťa) pre Dennyho tu bol Enzo a pre Enza tu bol Denny. Kombinácia tohto priateľstva a prostredia rýchlych áut, závodov a Formula 1 – toto pravdepodobne nenechá chladným ani jedného chlapského diváka. Príbeh síce predpovedateľný (a podobné filmy sme v minulosti videli veľa), ale tak skromne a jednoducho zachytený, že vám to vadiť nebude. (Pred)Záverečná spoločná jazda Enza a Dennyho je jedným z najkrajších momentov vo filme. Záverečný song „Have You Ever Seen the Rain“ od Creedence Clearwater Revival je dobrou voľbou a z hľadiska názvu symbolickou. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Alementina 

všetky recenzie používateľa

Včera se jela velká cena Monaka, takze když hned v úvodu filmu objevila typická zatáčka v Monacu, tak jsme si řekla, že je to znamení... byla jsem totiž v pokušení film pro únavu odložit ... Film, co jsem si u něj pobrečela a připitoměle se usmívala .... Dějově to přitom není nic originální, vlastně příliš mnoho dramatu...emoční tlačení na pivu, hodně kýče, až mi samotný přijde divný, že mi to moc nevadilo .... a vlastně mě nejvíc sralo, že na dráhu závodníka F1 už byl s 10letou dcelou rozhodně mega starej, i kdyby ji měl v 18ti :D ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

To je nejaká nová móda robiť POV filmy z pohľadu psa? (Dosť mi to pripomínalo koncept psieho rozprávača z filmu A Dog's Purpose). Myslím, že tento film aj sám o sebe mal potenciál byť zaujímavým a epickým, a vôbec k tomu nebola treba táto psia esencia (no možno je to aj preto, že nie som zrovna fanúšik psov). OK, uznávam, že niekoľko scén bolo vtipných či nápaditých, zopár aj dojemných, ale aj tak mi tento typ "rozprávača" moc nepasuje. Ako som už povedal, scenár a postavy boli aj bez toho vcelku fajn a film mal naozaj slušný spád. Aj keď to nebolo nič prevratného, ale tie večné dilemy Dennyho dosť pomohli držať epiku filmu nad hladinou. Ten záver, také mierne trápne klišé (kľudne by sa to obišlo aj bez toho). ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Eve (Amanda Seyfried) vo filme spomenie, že nie je veľmi „na psov“. V skutočnosti je však Amanda veľkou milovníčkou psov. Mnoho rokov mala milovaného zlatého retrievera menom Finn. (MikaelSVK)
  • Automobil, kterým jede Enzo své závěrečné kolo, je Ferrari Testa Rossa z roku 1957. Tento vůz je jedním z nejvíce ceněných veteránů na světě. Jeho prototyp, který zvítězil v závodě 24 hodin Le Mans, se vydražil za 16,39 milionů amerických dolarů. (xisp)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Kanade, USA a Taliansku. Trvalo od 30. apríla 2018 do 23. júla 2018. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama