Reklama

Reklama

Dotyk hriechu

(festivalový názov)
  • Česko Dotek hříchu (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dotyk hriechu bol inšpirovaný štyrmi šokujúcimi (a pravdivými) udalosťami, ktoré primäli najrýchlejšie rastúcu ekonomiku sveta k obdobiu sebapreverovania. Odohráva sa v súčasnosti a je založený na údajne pravdivých udalostiach nedávnej minulosti a tiež čerpá z histórie príbehov wuxia. Anglický názov filmu je odkazom na akčný epos King Hua z r. 1971 – Dotyk zenu, čo je jeden z najvplyvnejších wuxia filmov. Nahnevaný baník sa búri proti korupcii vodcov jeho dediny. Migrujúci robotník doma na Nový rok objaví možnosti, ktoré ponúka strelná zbraň. Pekná recepčná v saune je zatlačená za svoje hranice, keď ju napadne bohatý klient. Mladý robotník z fabriky prechádza z práce do práce, snažiac sa zlepšiť svoj životný údel. Štyria ľudia, štyri rôzne provincie. Úvaha o súčasnej Číne – ekonomickom obrovi, ktorý sa pomaly rozleptávaný násilím. (IFF Bratislava)

(viac)

Recenzie (17)

IHNED.cz (Kamil Fila)

"Řemeslně je film na výši, nicméně vypravěčsky působí jako naivní prvotina umíněného člověka, který chce publikum ohromovat obrazy nesnesitelného utrpení, které údajně nemají jiné řešení. Pokud by měl film tři segmenty nebo pět, bylo by to téměř jedno; režisérovi stačí, že poslední příběh vyřeší tak…" viac

Súvisiace novinky

V Cannes vyhrálo šokující lesbické drama

V Cannes vyhrálo šokující lesbické drama

29.05.2013

Explicitní sex mezi herečkami Adele Exarchopoulos a Leou Seydoux samozřejmě není jediným důvodem, proč porota pod vedením Stevena Spielberga udělila Zlatou palmu filmového festivalu Cannes dramatu o… (viac)

Reklama

Reklama