Reklama

Reklama

Dotyk hriechu

(festivalový názov)
  • Česko Dotek hříchu (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dotyk hriechu bol inšpirovaný štyrmi šokujúcimi (a pravdivými) udalosťami, ktoré primäli najrýchlejšie rastúcu ekonomiku sveta k obdobiu sebapreverovania. Odohráva sa v súčasnosti a je založený na údajne pravdivých udalostiach nedávnej minulosti a tiež čerpá z histórie príbehov wuxia. Anglický názov filmu je odkazom na akčný epos King Hua z r. 1971 – Dotyk zenu, čo je jeden z najvplyvnejších wuxia filmov. Nahnevaný baník sa búri proti korupcii vodcov jeho dediny. Migrujúci robotník doma na Nový rok objaví možnosti, ktoré ponúka strelná zbraň. Pekná recepčná v saune je zatlačená za svoje hranice, keď ju napadne bohatý klient. Mladý robotník z fabriky prechádza z práce do práce, snažiac sa zlepšiť svoj životný údel. Štyria ľudia, štyri rôzne provincie. Úvaha o súčasnej Číne – ekonomickom obrovi, ktorý sa pomaly rozleptávaný násilím. (IFF Bratislava)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • I přes kladnou zahraniční kritiku a ocenění na festivalu v Cannes nebyl film proti očekávání nominován na 86. ročník udělování cen americké filmové akademie, protože toho času ještě stále nebyl cenzory schválen pro promítání v Číně. Místo toho byl nominován válečný film Back to 1942 (2012) od režiséra Fenga Xiaoganga. (Zdroj: chinadigitaltimes.net/) (KlonyIlony)
  • Film se skládá ze čtyř povídek, které jsou podle slov režiséra všechny založené na skutečných příbězích, jež se objevily na čínské sociální síti Weibo. (KlonyIlony)

Súvisiace novinky

V Cannes vyhrálo šokující lesbické drama

V Cannes vyhrálo šokující lesbické drama

29.05.2013

Explicitní sex mezi herečkami Adele Exarchopoulos a Leou Seydoux samozřejmě není jediným důvodem, proč porota pod vedením Stevena Spielberga udělila Zlatou palmu filmového festivalu Cannes dramatu o… (viac)

Reklama

Reklama