Reklama

Reklama

Okolo futbola

  • Rusko Oколо футбола (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává o životě ruských fotbalových chuligánů. Hlavními postavami jsou čtyři zástupci chuligánů Spartaku Moskva. Zápletka filmu spočívá v podezření, že chuligáni mají mezi sebou konfidenta, a proto je mnoho jejich akcí brzy zhaceno policií. Je jasné, že je třeba jednat a tento problém s donašečem vyřešit.
Film věrně zobrazuje chuligánskou scénu v Rusku. Samozřejmě je plný nečekaných zvratů, a taky rvaček. (FCBLFC)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Dovolím si tvrdiť že asi najlepší film z prostredia futbalových chuligánov (dalo by sa polemizovať ešte o Green street hooligans), ktorému dávam plný počet aj za skvelý domáci nachos ktorý nám pripravil k spoločnému filmovému večeru synovec, ktorý sa zastavil na prázdniny. Žarij síce nemusel skončiť rukou moslimského dílera drog ale mohol si podať bonzáka britvu a to mohlo vyvolať agresívnu reakciu policajtov v závere, ale ani táto zápletka nebola zlá a aj keď chýbalo o niečo viac diania zo štadiónov, v dnešnej dobe sa hooligans už dávno realizujú predovšetkým mimo nich. CSKA, Spartak, Dynamo Moskva či Zenit Petrohrad, vrchol tvrdého jadra z Ruska tam bol a nápadité bolo aj to ako polícia s tým ako sú hools organizovaný zaostáva. Keď však dojde na lámanie chleba technika je na strane, v tomto filme "astranautov", v našich krajinách korytnačiek... ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Ten kto má rád tento typ filmu, respektívne koho bavia filmy okolo futbalu (rozumej filmy o chuligánoch, hooligans) tak taký divák určite sklamaný nebude. Príbeh nie je síce tak skvelý a prepracovaný ako americký Hooligans, na výsledku to však nijak výrazne neuberá. Rozhodne pútavé ruské prekvapenie na filmovej scéne. ***/**** ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Čakal som niečo lepšie ako 100-minútové video plné mlátenia a plánovania bitiek dementných "fanúšikov", ktorí sa zabávajú tým, že si organizujú svoje vlastné zápasy, samozrejme na pozadí tých futbalových. Nechápem načo sa potrebujú akoby skrývať pod nejaké futbalové logo, keď im sú výsledky tak či tak ukradnutné, hlavne že sa dobre pobijú. A aký to má vlastne zmysel? To fakt netuším... Na tomto filme bola dobrá jedine tá autenticita bez servítky, no a aj zápletka milostného trojuholníka, ktorá však bola bohužiaľ len tak na okraj. Inak neviem čo iné by som na tomto filme vyzdvihol. Aj tak nikto z tých "geniálnych" Hooligans nedokáže dať rozumný argument ohľadom toho čo robia... ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Zobrazenie moskovských ultras mi tak trošku pripominálo Green ST. Holigans z Londýna. Film ukazuje tú časť fanúšikov, čo vážne sa nechodia na futbal baviť. Oni sa vlastne ani na ten zápas nedostanú a výsledok ich asi fakt ani nezaujíma, len ak sa hrá finále...Oceňujem, že film zobrazuje vychodnú európu a túto problematiku. V krajinách, kde tento jav bol bežný v 80. a 90. rokov minulého storočia sa už takmer nevyskytu. Na rozdiel od západoeurópskeho žánru OKOLO FUTBOLA sa až nesnaží hrať na city diváka. Vlastne celý film som si nenašiel oblúbenú postavu, zato verne zobrazuje život týchto maníkov v Moskve. ()

Honzek 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušná podívaná na to, odkud film pochází. Fandíte fotbalu? Nebo ještě lépe, fandíte fotbalovým chuligánům? Pak si udělejte čas a do snímku se pusťte. Neočekávejte žádný scénář nebo dobře zahrané role nýbrž výborný soundtrack a povedený vizuál, ze kterého si člověk, který je FOTBAL pozitivní, vezme jen to nejlepší. Pakliže vás nezajímá ani běhání za kulatým nesmyslem, ani bitky v ulicích za čest vašeho klubu s klidem se filmu vyhněte, protože by to pro vás mohl být propadák roku - alespoň mi tedy přijde, že pro normálního diváka tohle prostě není. Ještě že se tohle téma v mém životě docela skloňuje z řad kamarádů, takže jsem nebyl úplně mimo a celkem jsem si podívanou užil. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (7)

  • Zápas mezi Spartakem a CSKA je ve filmu prezentován jako finále poháru. Nicméně, během jedné scény můžeme vidět, že na výsledkové tabuli je napsáno, že jde o ligový zápas ruské Premier Ligy. (Dr Lizal)
  • Ve vedlejších rolích se objevili bývalí skuteční chuligáni. (FCBLFC)
  • Velké množství scén je založeno na skutečných historkách z dějin ruského chuligánství. Například scéna, kdy chuligáni Spartaku čekají na své rivaly z Dynama a před bitkou si odchytí špeha, který pak za trest musí jít proti „svým“. Ve skutečnosti to ale jeden ze Spartaku nevydržel, vyběhl z křoví dřív, a tak většina chuligánů Dynama stihla utéct. [Zdroj: Hooligans.cz] (boni)

Reklama

Reklama