Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyridsaťročný Francois je, podobne ako milióny ľudí na celom svete, veľkým fanúšikom Tour de France a väčšinu svojho voľného času trávi na bicykli. V práci ani doma však pre jeho nadšenie nemajú pochopenie a keď manželka deň pred plánovanou dovolenkou zistí, že Francois sa namiesto toho dobrovoľne prihlásil na prácu na Tour de France, začína hroziť rozvod. Francois sa však nevzdáva a rozhodne sa splniť si svoj detský sen a prejsť trasu Tour de France. Vyrazí o deň skôr, aby bol v parížskom cieli ešte skôr ako profesionálni pretekári, na ceste však musí prekonať mnoho prekážok... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že šílenství kolem Tour de France nechápu. Je to závod, na kterém je nejvíce vidět, jak sportovci dopují, ale stejně ten závod milióny milují. Snad i proto se mi film nelíbil, jeho závěr to jen potvrdil, protože je to takové až skoro hloupoučké a není to tak vtipné, aby to oslovilo široké masy jako dobrá komedie. ()

HareS odpad!

všetky recenzie používateľa

Podliezavá utopická lobotómia na divákoch, v ktorej stačí byť pasívnym fanúšikom cyklistiky, aby ste do týždňa boli uctievanou športovou modlou, bez toho, že by ste si tento status systematickým spôsobom zaslúžili. Karikatúrami nabité Francúzsko, v ktorom nenájdeme jedinú plnokrvnú postavu. Vylúhované žánrové klišé mentálne zakliesnené vo svete detí prvého stupňa základnej školy. Úrovňou humoru nepresahujúce hrané filmy o Asterixovi a Obelixovi či posledné diely série Taxi. Čisté ako máločo za poslednú dobu. ()

Reklama

senor 

všetky recenzie používateľa

joshula@ to není tak úplně pravda. Ano, hodně se tam jezdí na kole, ale je to spíš samoúčelná propagace Tour a návazný product placement. Pár hezkých záběru Pyrenejí a pelotonu vypadá na velkém plátně (viděno v kině) dobře, ale to nestačí. Příběh je jednoduchý a tam kde ho není moc použijeme dlouhé záběry na to jak někdo jede na kole s popovou písničkou (ta hudba je mimochodem hrozná). Toni Angelo je karikatura, ale docela zábavná. Ó jak bych si přál aby vznikl hraný film o Tomu Simpsonovi, to by mohl být nejen snímek o cyklistice, ale také FILM. 3* za to že to není úplně blbé. ()

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Klasický příběh o obyčejném člověku, který si plní sen, ale skvěle zpracovaný. I když předem naprosto jasně víte, jak bude vypadat poslední scéna, stejně to funguje. Svěží, vtipné, zábavné... Jen možná ze záporáka nemuseli dělat od začátku takovou vyumělkovanou karikaturu, ostatní postavy jsou totiž naopak napsané dobře a uvěřitelně. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale dávám plnou palbu, protože jsem se velou dobu bavila a o to tohoto typu filmů jde především. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"To je Váš karavan? Jste sponzorován cikánským králem?" Francouzi svou Tour zkrátka milují a tak vyslali na trať obyčejného chlápka, který jede den před pelotonem a pravidelně ničí čerstvě natřenou cílovou čáru. Ono to vypadá celkem originálně, ale kdo zná Josefa Zimovčáka, který ujel pár etap na vysokém historickém kole bez převodů, či tým Kick France, který zdolal celou Tour na koloběžkách, tak v tom nějakou zásadní pecku asi neuvidí. Možná ještě horší je skutečnost, že autoři příliš nepobrali zákonitosti současné cyklistiky a jezdci se proto chovají tak, jak by se možná chovali v době, kdy v cyklistice nešlo jenom o peníze. Abych však jen nehaněl, tak Francois je sympaťák, jeho kočovná holandská stáj se taky povedla a choleričnost hvězdného lídra Tony Agnela byla asi tím nejzábavnějším z celého filmu. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme sa objavili aj legendy svetovej cestnej cyklistiky ako Laurent Jalabert a Bernard Hinault. Všimnúť si však možno aj slovenského jazdca Petra Sagana, ktorý v tom období jazdil v drese tímu Liquigas - Cannondale, ktorý bol, mimochodom, aj oficiálnym sponzorom filmu. Na tomto ročníku prvýkrát vyhral zelený dres. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu trvalo 4 mesiace 8 hodín denne, počas ktorých bol Clovis Cornillac (François Nouel) prakticky stále v sedle. Na samotnej Tour de France 2012 smeli filmári nakrúcať iba 10 dní, pričom scéna na legendárnom vrchu Tourmalete sa točila tri dni pred prejazdom pelotónu. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (viac)

Reklama

Reklama