Reklama

Reklama

Po smrti otca sa štyria súrodenci (Jason Bateman, Tina Fey, Adam Driver, Corey Stoll) v rôznych zložitých životných situáciách vracajú do domu, v ktorom vyrastali, aby tu strávili týždeň pod jednou strechou spolu s prehnane starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesúrodou spleťou drahých polovičiek, bývalých partnerov i premárnených lások. Na pretras tak prichádza ich minulosť a vzťahy s ľuďmi, ktorí ich milujú a poznajú najlepšie. Ich spoločné spolužitie nakoniec vyústi v emocionálne situácie plné chaosu, humoru, lásky a vykúpenia, ktoré vie dať len rodina. Tá nás síce vždy dovádza do šialenstva, ale stále nám pripomína naše najčistejšie a najlepšie ja. (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (145)

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Je to víceméně klasická rodinná komedie, kde se dysfunkční rodina dospělých kvůli něčemu sejde a na základě toho vznikají komický situace. Ale ať se děje co děje, člověk z má filmu dobrej pocit a působí americky šťastně. Takže kromě pár fórů žádnej zázrak. Ale mně moc zaujalo, jak řeší dost zásadní životní situace, ve kterých bych asi dost tápal, a proto si tenhle kousek cením. Mimo herců, kteří si vzájemně i do svých rolí skvěle sedli. [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Malý velký film o zármutku. Krásné. Součástí kouzla je i ta skutečnost, že si scénář napsal sám Jonathan Tropper - autor knižní předlohy Co by kdyby (This Is Where I Leave You), která se kupodivu jmenuje stejně ve všech podobách a nikoho z filmové distribuce to naštěstí nenapadlo rozbít. Herecky kraluje Jane Fonda. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Konverzačná vzťahovka o ľuďoch, ktorí sú na istý čas prinútení zostať pokope a popritom vplávajú na povrch rôzne rodinno-partnerské problémy, ktoré sa všetci zúčastnení snažia vyriešiť. A podľa žánrovej nálepky to mala byť vraj komédia. No neviem, ja som sa moc nenasmial. Navyše je veľký problém, keď je film z väčšej časti postavený na dialógoch avšak tie ani za mak nebavia, len samá nuda, povrchnosť a ku koncu aj trápna sentimentálnosť. Na tomto príklade je krásne vidieť ten priepastný rozdiel s filmami Woodyho Allena, ktorý je v konverzačnej komédii s podobným námetom neprekonateľný filmový majster. Jediné čo v tomto snímku trochu vyniká je sympatická herecká zostava, hlavne Jane Fonda a Jason Bateman. Len podpriemer. 40/100 ()

lioncel 

všetky recenzie používateľa

Pohodový, takový klasický americký (náboženství) rodinný příběh (hodně dialogů) s velmi dobrým, místy pohledným a velmi sympatickým obsazením a dvěma pro mě osobně jen těžko stravitelnými momenty - rok ho manželka podváděla a když se to konečně provalilo, tak mu po pár dnech navíc sdělila, že s ním čeká tři měsíce dítě .. ťuťu ňuňu ... stará matka čtyř dospělých potomků se při umírání manžela ("s velkým, a to myslím objemem") zařadila nadšeně mezi 4% (já vím, je to teď moderna, ba skoro povinnost, přesto ..) ... přesto příjemná podívaná ... ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Nie každý sa nájde v amerických nezávislých dramédiách. Táto je ale podstatne umiernená a zmysluplná, mierená najmä pre dospelejšiu časť publika. Nemôžem povedať, že by bol film nejak zvlášť vtipný, a ani by som jeho konzistentnú dávku humoru a dôvtipu nenazval komédiou, než len úsmevný pohodový snímok, ktorý sa nesnaží prvoplánovo zaujať. Na druhej strane chýbala lepšia pointa a lepšie dialógy sa priam žiadali k takémuto skvelému obsadeniu. Napriek tomu, že sa príbeh zameriaval na dospelácke témy ako napr. smrť rodiča, (ne)plodnosť, podnikanie, rozvod a pod., nebol to ťažký film a už vôbec nie čierna komédia. Celkovo tento film stojí za to vidieť v prípade, že na to budete mať čas a rátate s tým, že vám toho veľmi veľa neprinesie. Stačí sa nechať sa podmaniť bezstarostným príbehom ako cestou k súhre medzi súrodencami a udalosťou, ktorá navždy zmení ich životy. 60%. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (9)

  • Auto, ve kterém přijede Wade Beaufort (Dax Shepard) do nemocnice, a které ve filmu převrátí na střechu, je Jaguar E-Typ III. řada. (Laslo)

Reklama

Reklama