Reklama

Reklama

Prvých 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

Jason Rothenberg

Predloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrajú:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(100)

Pred 97 rokmi nukleárna vojna zdecimovala Zem a zničila celú civilizáciu. Prežilo len 400 obyvateľov 12 medzinárodných vesmírnych staníc, ktoré boli v tom čase na obežnej dráhe. Odvtedy sa vo vesmíre narodili tri ďalšie generácie a celková populácia sa rozrástla na tisíce. Týchto 12 staníc sa navzájom prepojilo, vznikla akási "Archa", ktorej jediným účelom je, aby ľudstvo prežilo. Život na Arche je zložitý, obyvatelia sú prísne kontrolovaní, všetko je na prídel a za akýkoľvek zločin je tu možné uložiť trest smrti - ak nemáte menej ako 18 rokov. Život vo vesmíre je však čoraz ťažší a reálne hrozí, že Archa vymrie. V zúfalej snahe zabrániť vyhynutiu ľudstva, je skupina 100 mladistvých väzňov tajne vyslaná na Zem aby zistili, či je na planéte opäť možný život. Títo mladí ľudia doslova zdedili Zem a teraz musia čeliť náročným rozhodnutiam o živote, smrti a pokračovaní ľudského pokolenia... (TV Dajto)

(viac)

Videá (116)

Trailer

Recenzie (331)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Stovka delikventů má prozkoumat Zemi, jestli je po radioaktivním konfliktu konečně obyvatelná. Jen sám způsob zjišťování, čili bez vysílačky, měřáku radioaktivity a dalších věcí, které jsou běžné dnes, natož v budoucnosti, mi přišlo silně dementní a chvilku mi trvalo, než jsem se přes to přenesl. Nicméně on je hloupý i ten zbytek, ale marná sláva, mě to docela baví. Padouši jsou až úsměvně padouchovatí, klaďáci jsou protivně kladní, sem tam se tu mihne nějaká ta hezká holka a postapokalyptická modrá planeta na mě působí docela sympaticky. Navíc tu bydlej velcí úhoři a dvouhlaví jeleni. Většinou člověk zapomene na to, že u scénáře a dialogů nikdo moc nemyslel (nebo myslel až moc). Koukatelný výplach. 55% ()

David.Darco 

všetky recenzie používateľa

Jedná sa o skvelý seriál, s dobrým "tvúrčím tímom. Kto z nás si neprial aspoň chvíľu byť v postapokaliptickom svete ? Seriál ponúka pestrú paletu vharaktoerov ktoré si vás raz získajú a inokedy zasa stratia vašu priazeň. Každopádne je to seriál ktorý ma neskutočne baví. Po 1.a 2. Sérii 90% 1.Séria - 80% - je mi jasné, že prvá séria mala za úlohu upútať diváka. Každý diel končí akýmsi menším cliffhangerom alebo ako to nazvať. Každopádne rodí sa nám skvelý seriál. 2. Séria - 100% Vynikajúca séria, ktorá mení všetko, čo sme o seriáli vedeli. Všetko je zrazu iné, konflikty sa šíria jeden za druhým. Riešenia jednotlivých konfliktov sú však často ešte zvláštnejšie a o to zaujímavejšie. Vynikajúca zápletka, vynikajúce Mid Season finale a posledné 4 časti boli všetky dych berúce. Ešte som nevidel aby 4 epizódy pripravovali v rovnakom tempe (akoby) predposlednej časti diváka na finále. Je to tým, že nie je všetko ružové. Stále sa objaví sebemenšia chyba ktorá mení celý dej. Predposledná časť, ale hlavne GRANDFINALE ma odrovnali. Knocking on Heavens door úžasné! ()

Reklama

jh666 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení. Po rozpačitém začátku se seriál dokázal docela slušně rozjet. K postavám (alespoň k některým) si jde i vybudovat vztah. Funguje i příběh, a to jak na Zemi na na Arše. Dost se navíc povedlo dvoudílné finále a docela slušný cliffhanger. Docela s těším na pokračování Série 1 - 73 % ()

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

A jelikož se seriálům vyhejbám, tak tady jsem se nechal zlákat a celkem jsem mile překvapený. První řadu s 13 ti díly, jsem slupnul během 24 hodin, zejména tedy v noci, teď je noc druhá a já finišuji s řadou druhou. Spát půjdu tak kolem 5 ráno a pokud tady nenastane žádná změna, tak jsem zůstal nadšený a spokojený jako doposud. Co vím ale jistě je to, že si dám opět na pár let od seriálu pohov :-) Není možné sjet 29 dílů téměř nonstop. Pravidlo by byla práce pro psychiatra :-) ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ale prosím vás, fantasy? A to kto kde nabral? Zato, že tam bol dvojhlavý jeleň, alebo jaskyňa čo žrala všetko živé?  Vo vesmire je všetko možné. Čistokrvné scifíčko. Začalo to ako také celkom príjemné postapo s bojom o prežitie a nakoniec sa to zvrhlo na monštruózne medzihviezdne scifi s chaoticky prepleteným, no uceleným dejom. Miestami pritiahnuté za vlasy, miestami pár opakujúcich sa prvkov nudilo, ale celkovo príjemné prekvapenie. Sranda, dráma, tragika, zrady, zvraty, akčné scény... Všetko v jednom. Len dlhé ako fras. Prvé série bavili najviac, potom sa to trošku zamotalo, ale ešte v norme. Aj chaos môže byť zaujímavý. A zaujímavých bolo aj pár pekných myšlienok o povahe ľudstva. A Clarke? Liezla na nervy, ale z časti sa aj dá chápať. Pri mnohých scénach by som ju však najradšej kopol do riti. Nadpriemer. 75/100 ()

Galéria (1 747)

Zaujímavosti (42)

  • Poté, co se ve 4. epizodě 2. série "Many Happy Returns" lidé z archy dostanou na Zem, nacházejí přistávací modul. Abby (Paige Turco) vyryje nožem vzkaz pro Clark (Eliza Taylor) na modul. Když však Clark vzkaz najde, není vyrytý nožem, ale je napsán křídou. (Denila)
  • Stanice Archa (The Ark) je složená z 12 jednotek původně patřící těmto státům: Austrálie, Kanada, Francie, Japonsko, Velká Británie, Uganda, Brazílie, Čína, Indie, Rusko, USA a Venezuela. (Qeo)
  • Když obědvá Gabriel (Chuku Modu) s Pastýřem, tak věci na stole mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama