Reklama

Reklama

Prvých 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvorcovia:

Jason Rothenberg

Predloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrajú:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(100)

Pred 97 rokmi nukleárna vojna zdecimovala Zem a zničila celú civilizáciu. Prežilo len 400 obyvateľov 12 medzinárodných vesmírnych staníc, ktoré boli v tom čase na obežnej dráhe. Odvtedy sa vo vesmíre narodili tri ďalšie generácie a celková populácia sa rozrástla na tisíce. Týchto 12 staníc sa navzájom prepojilo, vznikla akási "Archa", ktorej jediným účelom je, aby ľudstvo prežilo. Život na Arche je zložitý, obyvatelia sú prísne kontrolovaní, všetko je na prídel a za akýkoľvek zločin je tu možné uložiť trest smrti - ak nemáte menej ako 18 rokov. Život vo vesmíre je však čoraz ťažší a reálne hrozí, že Archa vymrie. V zúfalej snahe zabrániť vyhynutiu ľudstva, je skupina 100 mladistvých väzňov tajne vyslaná na Zem aby zistili, či je na planéte opäť možný život. Títo mladí ľudia doslova zdedili Zem a teraz musia čeliť náročným rozhodnutiam o živote, smrti a pokračovaní ľudského pokolenia... (TV Dajto)

(viac)

Diskusia

BackPa

BackPa (hodnotenie, recenzie)

Havaj8

Ber to z pohledu Lexy - proč by riskovala životy desítek svých lidí s tím, že by vlastní z WM ani nemusela zachránit, jelikož by je vojáci z hory mohli zabít dříve, než se k nim vůbec dostanou (viz ta ztráta komunikace). Tak zachránila všechny svoje lidi z hory a přišla o minimum bojovníků. A "nebeští lidé" nejsou její lidé, tak proč by se o ně měla zajímat a opět riskovat životy svých lidí. Nehledě na to, že ne všem se líbí spolupráce s nebeskými lidmi. Takže takhle je za "hrdinku" jelikož zachránila svoje lidi a ještě se vybodla na nebešťany.

martin1991

martin1991 (hodnotenie, recenzie)

Prvý seriál u ktorého ma 1 séria spočiatku moc nebrala a pri druhej len pozerám s otvorenými ústami... EPIC

Havaj8

Havaj8 (hodnotenie, recenzie)

Prooc? Chapu, ze by se tezko hledal nepritel na dalsi serii, ale tohle je to nejhorsi, kdyz uz se konecne domluvej a maj je na lopate, tak Lexa zaveli hovna. Uplne bych ji napalil v tu chvili. Ted sou sami na MW a potom kdovi jestli pride pomsta Zemstanum, nedokazu rict. Byl bych strasne rad kdyby MW priste padlo. Co se tyce Jahy a mesta svetel, od toho ocekavam strasne hodne a ten scenar na posledni scenu, uplne vysnenej :)

na príspevok reagoval BackPa

starpep

starpep (hodnotenie, recenzie)

Cože ? Wick je naprosto super postava. Když už přežil ty jatka ve vesmírů, tak ho chcete zabít na Zemi ? :D

Jinak Jaha najde buď podvodní město nebo nějaký ostrov :D

CitySP

CitySP (hodnotenie, recenzie)

No, Kane se snad dostane z toho zranění :X Jinak Raven a ten Wick nebo tak nějak :D jsou tam naprosto zbytečně. Poslední díly táhne hlavně Bellamy z něj se stal neskutečnej řezník:)). Matka Clarke mě tam taky štve, ale pochybuju, že se zbaví takhle celkem stěžejní postavy.. Hlavně jsem teď zvědavej jak to bude s Clarke a Lexou, snad se usmíří, jsou spolu úžasný :))) :D

lost815

lost815 (hodnotenie, recenzie)

Hlavně at mi nezařve Kane. :-) Jinak ta matka Clarke mi tam štve, tý by se mohli zbavit jako první a pak Raven s tím chlapem. Monty mi tam taky připadá zbytečný a pak ta Maya. Schválně jestli někoho z nich trefim.

BackPa

BackPa (hodnotenie, recenzie)

Dnešní díl pecka s nečekaným překvapením a ten další asi budou dobré jatka! Už se nemůžu dočkat.

tomas.malo

tomas.malo (hodnotenie, recenzie)

lost815

jj úplne živo si viem predstaviť: Jaha sa preplaví v loďke na druhý breh, vystúpia von, rozplynie sa hmla a tam bude vidno nejaké osvetlené mrakodrapy a nejaká tajomná postava ich privíta so slovami "Konečne ste sa vrátili z vesmíru, očakávali sme Vás" :-) 

lost815

lost815 (hodnotenie, recenzie)

A Jaha a jeho cesta bude určitě poslední scéna druhé série. To abychom se těšili na tu třetí.

na príspevok reagoval tomas.malo

CitySP

CitySP (hodnotenie, recenzie)

tomas.malo

Souhlasím, tohle bylo hodně nečekaný. A asi bude nevyhnutelný, že někdo z hlavních postav padne. Každopádně sem neskutečně zvědavej, tenhle seriál je víc a víc napínavější. :) 

tomas.malo

tomas.malo (hodnotenie, recenzie)

2x15 - hm to bolo nečakané. A promo na 2x16, to zas sľubuje epické finále. Vyzerá to tak, že niekoľko hlavných postáv seriál opustí

na príspevok reagoval CitySP

CitySP

CitySP (hodnotenie, recenzie)

Ono celkově mi přijde, že ze seriálů od CW je 100  nejpropracovanější. Příběh se nijak dramaticky nenatahuje a je víceméně přímočarý oproti jiným. Možná je to tím, že má zajímavý námět. Taky mě překvapila hudba v seriálu, kdy jak už tady někdo zmínil nehraje jedna ze tří stejných melodií, ale pokaždý hraje nějaká skladba, která se k daný situaci hodí, což je perfektní! Nemůžu se dočkat dalšího dílu a hlavně tý bitvy :)) 

na príspevok reagoval tomas.malo, jhr

Havaj8

Havaj8 (hodnotenie, recenzie)

Jahovi se venovala velka vetsina dilu, pro me to je rozhodne nejocekavanejsi co je tam ceka. Navic ty miny, panely a dron, svedci to o necem fakt velkym, ale kdo je na druhy strane toho vseho :D Linka Bellamyho taky bavila, uz uz to vypadalo ze to nevyjde a mlhu vypustej, coz by prinejlepsim znamenalo pro zemstany dalsi zradu, ale na druhou stranu cela armada padla a to nemohli, takze Bellamy poresil. A u Clarke linka byla dneska ze vsech nejhorsi. Nemysli to spatne, ale posledni dobou dokaze lizt na nervy svejma projevama, hlavne at tu bitvu v pristim dile zvladnou.

CitySP

CitySP (hodnotenie, recenzie)

Po fiasku třetí epizody Arrow, sem se rozhodl sledovat The 100. Zatim sem viděl všechny díly a musim říct, že super! Poslední díly uplně top. Jak sem nebyl na město světel zvědav, tak ted uplně něco jinýho. Ten dron a ta lod mě chytli. A Clark s Lexou? Ta líbačka byla uplně top z celýho seriálu! :D

Hild

Hild (hodnotenie, recenzie)

Co se mi na tom seriálu pak ještě hodně líbí, je až překvapivě dobrá řemeslná stránka, teď mám na mysli především hudbu. Většina seriálu CW má složené dvě tři silnější melodie, které se v průběhu celého seriálu neustále opakují, ale u The 100 mám pocit, že každá epizoda má složenou zvlášť hudbu a to docela výraznou (v posledním díle například pochod grounderů, nebo běh za dronem), další důvod proč si myslím, že ten seriál si zaslouží mnohem větší pozornost, než jakou má.

na príspevok reagoval lost815

tomas.malo

tomas.malo (hodnotenie, recenzie)

Lapa

a keď ukážu mesto svetiel, mohlo by to konečne určiť polohu jednotlivých lokácií, kde sa kto nachádza :-)

na príspevok reagoval janejo

wee_n

wee_n (hodnotenie, recenzie)

Hild

Já si teda při každym jejich kroku řikala, kdy už konečně Jaha na tu minu šlápne :D

Hild

Hild (hodnotenie, recenzie)

Měla jsem strach, že linka s Jahou a Murphym už v této sérii bude zbytečná a bez většího smyslu, ale právě jejich linka v této epizodě byla prostě wow, ten dron! 

na príspevok reagoval wee_n, Lapa

jhr

jhr (hodnotenie, recenzie)

tomas.malo

Jo to máš pravdu. Ale nejlepší je beztak představa milostného vzplanutí mezi Clarke a Lexou! :-) Scéna jak se ty dvě políbili se jim moc povedla. Těším se až se armáda obou táborů probije do Mount Weather, Bellamy pustí Zemšťany s klecí a společně s ostatními většinu v bitvě pobijí. Je otázka co bude dál? Mír asi těžko. 

tomas.malo

tomas.malo (hodnotenie, recenzie)

lost815

***SPOILER***

Tie míny boli perfektné, hlavne žiadne skrývanie explózie, proste na tvrdo eRko :-D Čo tam po paneloch, ale ten DRON na konci, ten DRON!!! :-D

na príspevok reagoval jhr

lost815

lost815 (hodnotenie, recenzie)

Spoiler: Tak to s Lexou jsem nečekal ani náhodou. S tou mlhou to pěkně vymysleli. A ty solární panely a miny.Wow

na príspevok reagoval tomas.malo

jhr

jhr (hodnotenie, recenzie)

BackPa

Přesně tak ty dvě se k sobě skvěle hodí! Ale myslím, že Clarke je asi zamilovaná do Bellamyho. Až se Clarke a Bellamy opět potkají a pokud skončí spolu tak by na něj Velitelka mohla začít žárlit a to by mohlo narušit jejich vztahy. 

Reklama

Reklama