Reklama

Reklama

Žltá ponorka

(festivalový názov)
  • Česko Žlutá ponorka (viac)
Trailer

VOD (1)

Zem Peprónia bola mierumilovnou krajinou, v ktorej boli ľudia vždy usmiaty, a kde vždy hrala hudba. Ale iba dovtedy, kým ich nenapadli modrí hnusáci, ktorí zjavne o ničom takom, ako „modrá je dobrá“ nepočuli, a neuvrhli ich do zúfalstva. Kapitán Fred je preto vyslaný, aby sa v žltej ponorke vypravil do sveta a našiel záchrancov. Tak sa Fred dostane až do Liverpoolu, kde nájde Johna, Paula, Georgea a Ringa, ktorí sa rozhodnú mu pomôcť. Cesta do Peprónie však bude dlhá, náročná a plná bizarných postavičiek a psychedelických výjavov. Na jej konci však Beatlesáci ukážu hnusákom, že všetko čo potrebujeme je láska. (pivo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (129)

Bernhardiner 

všetky recenzie používateľa

Hlavním kladem snímku jsou bezesporu songy od Beatles a zajímavá animace. Pak tu je ještě jeden klad, který však není zas tak kladný, a tím je fantazie tvůrcl. Nejsem žádným odpůrcem lidské fantazie, Bůh chraň, ale pokud té fantazie je příliš, může to i škodit. To se v určité míře stalo i v tomhle animáku, první polovina je fantazií tak prošpikovaná, že se v tom i nadprůměrně inteligentní pes ztrácí a neví, kudy vlastně příběh plyne. Větší přehlednost by filmu zkrátka neuškodila, i když uznávám, že celkové vyznění je velmi pozitivní a takovýhle kousek prostě musí všem zvednout náladu. 90% ()

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

Je rok 1968, Československo si užíva posledné dni akej-takej slobody a Beatles sú stále spolu a na výslní. Niekoho asi napadlo: "Ako sa dá z ich slávy vytrieskať ešte nejaké libry?! Zrobíme animovaný film!" Pre mňa je Yellow Submarine dosť veľké prekvapenie! Samozrejme príjemné... Anglický humor, drogové tripy, farby,komické postavičky (tie rôzne zvery ma dostali), Beatles a tiež kopec odkazov na históriu skupiny a aj na vlastnosti je členov, to všetko je fajn. Animácia bola avšak taká akási... no nazvime to rozporuplná. Niečo, ako napríklad samotná ponorka, postavy, halucinogénne obrazce alebo začiatočné zábery na Liverpool, boli zvládnuté na jednotku a iné veci mi prišli akosi nedotiahnuté, ba priam odfláknuté, hlavne tie kvázi bojové scény alebo naháňačky v Peperónii. Pesničky sa mi páčili, a preto dám s kľudným svedomím 4 hviezdy. Chudák Ringo, ešte dokonca i tu si z neho robili srandu. Ó, a aby som nezabudol: "I've got a hole in my pocket." :) P.S. Celkom sa teším na 3D remake. Dúfam, že to nedovrzajú, už aj tieto orgie pestrosti a tvarov boli záťaž na moje oči. ()

Reklama

Eddard 

všetky recenzie používateľa

Ztřeštěná, správně netradičně animovaná, hippie-LSD atmosférou šmahnutá (mimochodem, kdo z vás slyšel, že písnička Lucy in the Sky with Diamonds je o acidu?:-), infantilní a přitom dospěle vtipná filmová hříčka, či muzikál chcete-li. Pokud máte jako já rádi pozdní tvorbu Beatles a mevadí vám komediální ujetiny, bude se vám ponorka určitě líbit. 80% ()

janek85 

všetky recenzie používateľa

Zajímavost:POZOR!!!Tohle není od tvůrců Beatles, vůbec o tom nevěděli, že se bude něco takového točit. Sice tam jsou písně Beatles se stejnojmenné desky, jako je film, ale neměli s tím nic společného. Ale měli z toho radost. Mě osobně se to moc líbí. Opět vynikající písně. Jsem z toho hodně moc nadšen.93% Zde bych si dovolil text písně Yellow Submarine: In the town where I was born Lived a man who sailed to sea And he told us of his life In the land of submarines So we sailed up to the sun Till we found the sea of green And we lived beneath the waves In our yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine And our friends are all on board Many more of them live next door And the band begins to play We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine [Full speed ahead, Mr. Parker, full speed ahead! Full speed over here, sir! Action station! Action station! Aye, aye, sir, fire! Heaven! Heaven!] As we live a life of ease (A life of ease) Everyone of us (Everyone of us) has all we need (Has all we need) Sky of blue (Sky of blue) and sea of green (Sea of green) In our yellow (In our yellow) submarine (Submarine, ha, ha) We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine We all live in a yellow submarine Yellow submarine, yellow submarine ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejzajimavejsich scen je ta hned zezacatku, kdy modra monstra utoci na Peperlandii a kapelnik se uklidnuje tim, ze na jeho kvarteto by prece tihle zrudy nezautocili. Jde o narazku na Mnichov, anebo spis o vseobecnou myslenku, ktera stoji na zacatku kazde valky? Kazdopadne Yellow Submarine se pohybuje nekde na hranici hraveho surealismu a pop-kultury sedesatych let. Vysledkem je hrava animace a zejmena skvela muzika Beatles, ktera oslovuje i dnesni generaci. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (19)

  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)
  • Stejnojmenný soundtrack je trochu záhadou v diskografii Beatles, někteří ho dokonce považují za oficiální součást seznamu řadových desek. Na desce samotné jsou čtyři nové písně (It's All Too Much, Only a Northern Song, All Together Now a Hey Bulldog) a celá druhá strana Martinových instrumentálek, které zazněly ve filmu. (Robbi)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Reklama

Reklama