Reklama

Reklama

VOD (1)

Skutočný príbeh športového agenta americkej bejzbalovej ligy, ktorý rozbehol netradičnú náborovú súťaž, aby získal talentovaných hráčov kriketu z Indie. Úspešný športový agent J. B. Bernstein a jeho partner Aash ustupujú z pozícií v branži, z ktorej ich pomaly vytláčajú silnejší a mazanejší konkurenti. Ak rýchlo neprídu so zaručeným receptom na úspech, budú musieť definitívne ukončiť svoju činnosť. Raz neskoro v noci, pri sledovaní televízneho prenosu indického kriketového zápasu, dostane J. B. nápad, ktorý je taký radikálny, že by mohol dokonca fungovať. Čo tak priviezť talentovaných kriketových hráčov z Indie a naučiť ich hrať bejzbal? J. B. so svojím spoločníkom, nadaným ale nevrlým hľadačom talentov Rayom, spoločne odcestujú do Bombaja, kde usporiadajú celoštátnu indickú súťaž s názvom Million Dollar Arm. Zo štyridsiatich tisícov súťažiacich vzídu dvaja osemnásťroční víťazi, Rinku a Dinesh. J. B. ich privezie do Spojených štátov, kde majú začať trénovať u legendárneho kouča nadhadzovačov, Toma Housea. Cieľom je, aby s chlapcami podpísal zmluvu hlavný ligový tím... (TV JOJ)

(viac)

Videá (29)

Trailer 1

Recenzie (107)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Klasická limonáda namíchaná z amerického snu, rodinných hodnot, lásky a mixnutá opicemi v civilizaci a snad všemi klišé, které sportovní žánr nabízí. Rozumím tomu, že tyhle filmy jsou svázány určitými postupy, ale tady jsem nezaznamenal ani minimální snahu o nějakou odchylku, pro kterou by stálo za to si Nadhazovače pamatovat. Nijak zvlášť mě nepřesvědčili ani herci ´v čele s Hammem, u kterého mi přišlo, že si až příliš snaží hrát na Downeyho, což mu vůbec nešlo. Kdyby to bylo o sportu, který mám rád, nejspíš bych šel s hodnocením nahoru, ale baseball rád nemám a o kriketu toho vím tak málo, že ho ani nenávidět nedokážu, takže 35% je maximum. Víc nevypotím. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Každý deň sa tento týždeň na mňa privalí film, kde hrajú indovia a vlastne celé je to okolo ich kultúry. Zrejme to nie je náhoda, že americká produkcia sa snaží vyťažiť čo najviac z tohto miliardového štátu. Je to obrovský trh. Presne takto podobne premýšľal aj JB Berstein, keď zakladal show Million Dollar Arm. Disney sa vrhli ako Ind na kari po jeho príbehu a rozhodli sa ho sfilmovať. Mierne skepticky som sa staval ku tomuto filmu, lebo som doslava prežratý zo skutočných príbehov a športových príbehov. Rok 2014 bol pre ich rast vhodný ako slepačie lajná pre pestovanie Cannabisu. Film je prešpikovaný kvalitnými hercami hlavne vo vedľajších postavách. Máme tu Paxtona, Arkina, Aasifa Madviho. Produkcia sa rozhodla zatočiť trhom a do hlavných postáv celého filmu vybrala dvoch celosvetovo známych indických "new generation" hercov. Obaja hlavný protagonisti predstavovali dvojicu chalanov, ktorí v živote nehrali basseball a teraz sa majú presadiť až do MLB - najvyššej americkej ligy. Výber padol na Suraja Sharmu známeho z Life of Pi a Madhura Mittala - zloducha z Milionára z chatrče. Do toho ak prirátame výborne skomponovaný štýl hudby, kde sa indické tóny prelínajú s americkou produkciou a hlavné dve postavy - J.B-eho (Jon Hamm) a Brandu (Bell), ktorí sa o chlapcov v USA starali dostávame veľmi príjemný film. Až som mal pocit, že toto nemôže byť podľa skutočnej udalosti. ()

Reklama

Pantata 

všetky recenzie používateľa

Divák dostane přesně to, co očekává před puštěním. Vše je podle šablony (byznysmen za zenitem, bláznivý plán, prvotní neúspěchy, pak bum, všechno vyjde, všichni jsme šťastní, tralala, k tomu linka moudré ženy a moudrého starce, kteří ukážou cestu ze slepé uličky...). Nemám důvod do toho nějak kopat, pohodová věc, ač přeslazená. Lepší, než Trouble with the Curve. ()

Pavel82 

všetky recenzie používateľa

Jedno z nejlepších sportovních dramat, které jsem viděl. I když tu narazíte na spoustu patosu, nebudete mít nejmenší problém ho překousnout. Velkou zásluhu na tom má výborný scénář a herci, kteří hrají neskutečně přirozeně a uvěřitelně. Tohle hřiště se mi jen těžko opouštělo, protože ti kluci se k Vám dostanou opravdu velmi blízko. Emočně vyautovaný, ale spokojený. ()

Mishqo 

všetky recenzie používateľa

70-75% ... Million Dollar Arm, alebo ako nájsť v Indii (v krajine, v ktorej vraj nepoznajú baseball) nadhadzovača do americkej MLB. Taký ten filmový štandard, ktorý ničím neurazí ale zase ani do veľkej miery nestrhne diváka. V konečnom dôsledku sa na to pozerať dá, ale druhýkrát to už vidieť nemusím. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Hlavní postava JB (Jon Hamm) nosí hodinky Rolex Submariner. (Liqid)
  • Obaja indickí chlapci nakoniec podpísali zmluvy s Pittsburgom Pirates. Amit, ktorý dvojici robil prekladateľa, sa po návrate domov stal trénerom basseballu. Jeho mužstvo tri roky neprehralo. (vander19)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Kalifornia a taktiež na viacerých miestach v Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama