Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (98)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Klasická neustále sa zamotávajúca pavučina zločinov, z ktorej niet úniku. Je len otázka času, kedy hviezdna "kariéra" gangstera narazí na problém. Najhoršie, že keď už raz človek začne, nemôže len tak zo dňa na deň skončiť, teda aspoň nie dobrovoľne. Veľa na tom spravila najmä tá pohyblivá kamera, vďaka ktorej pôsobí celý film veľmi autenticky. Ale aj tak mi to neprišlo až tak úžasné ako by som pôvodne čakal, aj keď niektoré situácie a zvraty boli naozaj nečakané. No a veľkým plus bolo, že do deju bola zakomponovaná aj rodinná "idylka" dvojice bratov, ktorí zasvätili svoj život gangu. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Dostatočne realisticky poňatý počin o "malých zbojníkoch" z dánskych ulíc, ktorý minimálne pootvorí oči či preberie do reality, čože to všetko odnáša práca pasáka, respektíve dílera. Príslovie "s jedlom rastie chuť" len zriedka kedy vystihne poctatu prerátania svojich vlastných schopností. Drsné, náučné, toto by kľudne mohli premietať na ZŠ, aby si dnešná mládež uvedomila aspoň jednu vec: Áno, práve kvôli tým kapucniam na hlavách vás všetci považujú za feťákov. ()

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Nehraj si s ohněm nebo se spálíš, popř. oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. I tak by se dal metaforicky popsat tenhle film, kterej diváka přenáší do severských zemí, kde nám ukazje drsnou tvář organizovaného zločinu. A věřím, že na podobným principu to funguje i v reálu - zlodějíček z chudé rodiny přičuchne k větším penězům a dostane příležitost si vydělat víc za cenu, že se spolčí s jedním z místních gangů. A ještě do toho zatáhne svýho bráchu. No a ono to přináší víc starostí než radostí, takže je potřeba se pořádně ohlížet přes rameno, jestli za váma náhodou někdo nestojí, aby srovnal účty. Syrově vyhlížející snímek, tak jak severští tvůrci mají ve zvyku, "pěkně" ukazuje, jak to v také branži chodí. A že to není procházka růžovým sadem, to ví asi všichni. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Krutá exkurzia do sveta Kodaňského podsvetia a organizovaného zločinu. Podobne ako v prípade snímku R (2010) aj tu sa Michael Noer drží drsnej, naturálnej formy, ktorá je vďaka kamere ešte umocnená pocitom bezprostrednej reality. Po emočnej stránke táto drámička ku koncu pekne graduje. Trocha zamrzí, že narozdiel od filmu R, sa tu takýto koniec dal čakať už veľmi skoro. Chýbal mi tu nejaký prekvapivý moment alebo šokujúca, nečakaná scénka. Ale aj tak celkom spokojnosť.70/100 ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama