Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Záverečná tretina sa mi na tom celom zdala jednoznačne najlepšia, a po dlhej dobe mi naskakovali zimomriavky. A to tam vlastne neboli dokopy žiadne ľakačky. Celý horror stojí predovšetkým na atmosfére, ktorá by sa dala krájať. Naozaj desivý zážitok, navyše aj parádne technicky zvládnutý, s peknými nočnými sekvenciami, a po dlhej dobe aspoň so štipkou originality, v ktorú už pri novinkách ani nedúfam. A keď beriem do úvahy, že si režisér po väčšinu stopáže vystačil len s dvoma (sympatickými) hlavnými postavami, tak mi neostáva nič iné, len chváliť. Všetko ostatné tu už je popísané, no v každom prípade, keby bol každý found footage aspoň na polovičnej úrovni, tak by som sa k tomuto subžánru vracal omnoho radšej. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Mladý, zamilovaný pár Scott a Penny túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli toľko vytúžený pokoj a kľud. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie nečakane prekvapí zistenie, nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža od vedľa, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones" razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. Kombinácia "F.F" a čiastočného "shockumentary" tu už bola na pretrase. Bez zbytočného preháňania, "Mr. Jones" zaujal. Len málo ktorý z týchto snímkov prekvapí, takže v tomto prípade niet o čom. Príbeh originálny, snaha o budovanie atmosféry sa taktiež uprieť nedá. Bohužiaľ, ako sa to už (zrejme) u mňa stáva pravidlom, čím som starší, tým som (zrejme) bezcitnejší bastard. Proste, emocionálne ma len málo ktorý snímok zasiahne (tobôž vystraší). Na mňa tento horor v prvej polovici absolútne nezaberal. Ďalším mínusom sa pre mňa stalo zistenie, že za celý film som sa nestretol s pocitom "laku". "Mr. Jones" totiž nedisponuje ani jednou jedinou lakačkou. Spolieha sa vyslovene na atmosféru a príbeh. Čo je pre mňa skutočne pramálo. Rozuzlenie príbehu taktiež bez prekvapenia. To bolo totiž jasné hádam aj 30 minút do záverečných tituliek. V mojich očiach je "Mr. Jones" priemernou, mysterióznou drámou so slabšími prvkami hororu - 50%. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Další výborný scénárista, který si chtěl natočit svůj film a je z toho diletantská halucinogení píčovina.Jediné o čem může být řeč je atmosféra a napětí, které je vybudované pouze základní otázkou vo co tam kurva de?Scénář, ač se zdá být hrózně složitý jsem rozluštil asi ve 30. minutě.Střih je odporný a jediné co ujde je kamera.Žádné lekačky, žádné gore, žádný závratný důvod, proč by měl být Mr.Jones něčím víc, než-li jen dalším mysteriózním škvárem, který se snaží být hrozně umělecký a sofistikovaný a přitom je to jen další tupé a prokouknutelné mysteriózní béčko.Spoiler jako prase: Mr.Jones hlídá svět snů, který je reálnější a nebezpečnější než náš a jelikož mu Scott sebere nejdůležitější panenku, Mr.Jonese vtáhne do víru svět nočních můr a Scott musí nastoupit na jeho místo...tak a k tomu se dohrabete po hodině a půl nesnesitelné artové křeče.35%. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Mladý párik sa vydá do lesov, vezmú so sebou kameru a objavia niečo, čo ani náhodou nečakali... To, čo začína ako neskutočne ošúchaný námet pre bežný (nielen) found footage horor sa postupne krásne rysuje do realisticky pôsobiacej nočnej mory, za ktorú by sa snáď nemusel hanbiť ani sám Lovecraft. A nespomínam ho len tak pre nič za nič, ale preto, že pri projekcii môže ľahko prísť na um, čo je v prípade pomerne neznámeho hororu rozhodne dobre. Vydarená legenda o Mr. Jonesovi nie je pre deti a tak ako vedia byť desiví strašiaci či Slender Man, tak sa to darí aj Mr. Jonesovi a miestami je to naozaj luxusne atmosférická pecka. Navyše je to štýlovo a kvalitne natočené, slušne odohrané, lákavo mysteriózne a už si vlastne ani nepamätám, kedy som mal po dopozeraní nejakého hororu chuť si ho hneď pustiť znova. Nevravím, že je to bez chýb, ale funguje to. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Ošuntělý FFko s prvky National Geographic se rázem překopne do Záhady Blair Witch, která vygraduje halucinogenním LSD nářezem, z něhož se poškrábete na kedlubně. A je velká škoda, že je Karl Mueller režijním zelenáčem, protože hlavně v závěru opravdu nechybělo moc, a tento filmek se mohl zařadit mezi připosráníhodné záležitosti. Pár dost dobrých lekaček, dokonce i náběhů na děs Pan Jones obsahuje, no chtělo to ještě krapec přitlačit na pilu. I tak se ale jedná o čerstvou, neobvyklou a gradující jízdu, kterou si hororový fanoušek musí užít bez nějakých výraznějších námitek. Spokojenost. 75% ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené