Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentárny film o študentoch, ktorí zmenili svet technológií i hudby. Vytvorili Napster, vďaka ktorému milióny ľudí sťahovali muziku zadarmo v podstate pirátskym spôsobom. Odpoveď od rôznych hudobníkov a hudobných spoločností, ktorým technológie vlastne nabúrali systém, akým dovtedy fungovali, na seba nenechala dlho čakať. Dokument ponúka prehľad o fungovaní Napsteru s využitím mnohých rozhovorov, oboznamujúcich o revolúcii v daných odvetviach. (Marek1991)

(viac)

Recenzie (2)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ako aj mnohé iné podobné ma toto samozrejme prilákalo revolučnou témou zdieľania, ničenia starého systému, kedy sa mladíci stali niekým robiacim nelegálnu činnosť, no pritom pomáhali rozvíjať spoločnosť, no v danej dobe pre hlavný prúd boli neprijateľnými, ale určitá neposlušnosť más dopomohla k ich zotrvaniu až v súčasnosti o nich natočili dokument a ďalší na nich naviazali. Dokument ako taký má paradoxne na mňa dosť štýl z mnohých takých hudobných dokumentov, kde je veľa rozhovorov, je to dosť také americké, chaotické, aj keď to ponúka dosť informácií z vnútra, z pocitov, ale podstatné veci mi tam zapadajú a pre neamerického diváka to nemusí byť zrozumiteľné ako napríklad dokument o Snowdenovi, aj keď nielen pre pirátov, či počítačových fanatikov to podľa mňa môže byť prínosné, či zaujímavé. ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

Príbeh o tom ako Napster prišiel k životu a ako nahrávacie spoločnosti vytiahli do boja proti tomuto zlu z hlbín pekelných. Veľmi obsiahli a kvalitne spracovaný dokument ktorý ponúka pohľad do zákulisia vzniku, vedenia, a hlavne "koncu" jednej z prvých filesharingových aplikácii na svete, ktorá dala základy mnohým ďalším a v dnešnej dobre legálnym. Jeden väčší problém ktorý mám je že to je niekedy až príliš obsiahle a trvá to potom dlhšie než by muselo. ()

Reklama

Reklama