Reklama

Reklama

Kráľovstvo krivých zrkadiel

  • Československo Království křivých zrcadel (viac)

Obsahy(1)

Klasická ruská rozprávka o dievčatku, ktoré pomôže zachrániť ríšu rozprávok pred vládou zrkadlových prízrakov. Oľa (Oľa Jukinová) je neposlušné dievčatko, ktoré vyrastá najmä u svojej babičky, pretože rodičia musia po celý deň pracovať. Jedného dňa na ňu prehovorí veľké zrkadlo, ktoré je zároveň bránou do rozprávkovej ríše za zrkadlom. Oľa vojde dnu a stretne sa so svojím zrkadlovým odrazom - Aľou. Na obe dievčatá odteraz čakajú nevšedné dobrodružstvá a predovšetkým záchrana veľkej rozprávkovej ríše, ktorú ohrozujú zrkadlové prízraky. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (12)

  • Dvojičky zo skromných rodinných pomerov Olga Jukina (Oľa) a Taťjana Jukina (Aľo) sa stali po celom Sovietskom zväze také slávne, že nestíhali odpovedať na tisícky obdivných dopisov. V škole sa so sestrami Jukinskými všeobecne zaobchádzalo ako s dvoma kráľovnami - oni boli stredobodom pozornosti, zamilovali sa do nich, obdivovali a závideli im. Okrem toho boli Olga a Taťjana dokonca raz pozvané do Kremľa, kde im zablahoželali a odovzdali luxusné darčeky. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Olga Jukina (Oľa) a Taťjana Jukina (Aľo) sa počas natáčania museli naučiť desiatky strán textu, čo nebolo pre 9-ročné dievčatá jednoduché. Učili sa ich aj počas natáčania a, ako neskôr spomínali, že pri toľkom filmovom skúšaní, natáčaní a učení boli niekedy také unavené, že nemali silu ísť večer ani plávať do mora, na ktoré sa tak tešili. Mladé herečky sestry sa ale nesťažovali a znášali všetky problémy ako dospelí. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Režisér Alexandr Rou pred obsadením dvojičiek Olga Jukina (Oľa) a Taťjana Jukina (Aľo) prešiel veľa konkurzov po celom Sovietskom zväze a vyskúšal viac ako 300 párov dvojičiek. Podľa neho mali si byt hlavné postavy navzájom podobné ako dve kvapky vody. Zároveň chcel, aby dievčatá mali úplne odlišné charaktery s absolútnou vonkajšou identitou. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Keďže sa natáčalo cez leto pri Jalte a pri mori a keďže rodina Jukina žila vo veľmi skromných pomeroch, bolo pre nich natáčanie ako skutočná rozprávka. Na Pobreží Jalty si dievčatá najskôr vyskúšali pochúťky, ktoré si nevedeli doma ani predstaviť. Bývali v pohodlných hoteloch, išli v pohodlných autách a cítili sa ako princezné. Natáčalo sa takmer tri mesiace a so začiatkom nového školského roka sa Olga Jukina (Oľa) a Taťjana Jukina (Aľo) museli vrátili domov. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Dvojičky Jukinové sa zúčastnili na miestnej súťaži blížencov, kde spomedzi siedmich párov očarili porotu. Spievali, tancovali a recitovali s takým nadšením, že keď režisér Alexander Roy hľadal do novej rozprávky dvojičky, šiel na istotu. (Raccoon.city)
  • Každé meno postavy z kráľovstva krivých zrkadiel je vyslovované zrkadlovito, čiže naopak. (Raccoon.city)
  • Aby během natáčení nedocházelo k záměnám se jmény, Ola Jukina dostala roli své jmenovkyně a Taťjana její odraz – Alo. (Kri-kri)
  • Ve filmu si zahrála manželka autora knižní předlohy Vitalije Gubareva Tamara Nosova, která dostala roli kladné Aksal. (Kri-kri)
  • Film od Gubarevovy knižní předlohy obsahuje několik odlišností, např. ve filmu je navíc postava Asyrk (Krysa). (Kri-kri)
  • Představitelky hlavních rolí Olga Yukina a Tatyana Yukina role získali náhodou. Za celé léto, po které natáčení v roce 1963 probíhalo, dostala každá výplatu 80 rublů, měla zdarma jídlo a proplacenou cestu z Moskvy do Krima a zpět. (Dlee)

Reklama

Reklama