Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedna z najznámejších a najobľúbenejších ruských rozprávok o krásnej a dobrosrdečnej Nastenke, ktorej neustále ubližuje zlá macocha a jej rozmaznaná dcéra Marfa. A keďže Marfa neoplýva krásou, o to viac macocha nenávidí pôvabnú Nastenku a rozmýšľa, ako sa jej zbaviť, až ju nakoniec jednej krutej zimy vyženie do lesa v nádeji, že tam zamrzne alebo ju zožerú vlci.  V lese sa však, nasťastie, stará o stromy kúzelný Mrázik, strážca zimného lesa, cár metelice a búrky. A keďže je spravodlivý, pomôže Nastenke a postará sa o ňu. Lebo tak  ako v každej rozprávke, aj tu nakoniec dobro zvíťazí a zlo je potrestané. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (1 048)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Když se dívám na sebe, tak se musím pochválit, nevypadám já věru zle, zkrátka chlapec, jak má být." Narcistický chvástal Ivánek býval ozdobou každého Silvestra a já jsem nikdy nevynechal žádný jeho souboj s nadrženými děvočkami, loupežníky, dědečkem Hříbečkem ani babuškou Jaguškou. A kromě toho, že hamižná Marfuška je mi mnohem sympatičtější než nudná Nastěnka, nemám k této sovětské zhovadilosti vážnějších výhrad. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Každá krajina na svete, má svoje národné rozprávky, ktoré si púšťajú vo významné dni a pre každého majú veľkú emocionálnu hodnotu, pretože to tak funguje po niekoľko generácií. Avšak sú rozprávky, ktoré prekročia aj hranice svojej stvoriteľskej krajiny a stanú sa fenoménom a to je presne Mrázik. Na otázku, akú rozprávku pozná takmer celý svet, má Mrázik jasnú odpoveď. Najslávnejšia rozprávka všetkých čias, ktorá neoddeliteľne patrí k Vianočným sviatkom, rovnako ako kapor, stromček alebo rodinná idylka. Jeden nafúkaný Ivan čo sa vydá do sveta, stretne ženu (no ženu, vtedy skôr ešte dieťa, predstaviteľke Nastenky bolo iba 15 rokov), zamiluje sa a dôjde si pre ňu napríklad až na koniec sveta. Legenda medzi legendami, ktorú najskôr už nikdy nič neprekoná. ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Teda co tohle mělo znamenat, to mi není jasné... Přece jediný rozdíl mezi mnou a lidmi hodnotícími 5 hvězdičkami nemůže být v tom, že jim to připomíná dětství a mě ne (viděl jsem film někdy v 15+ letech). Dávám 2/5 za pár momentů připomínajících pohádku, jinak se absolutně nemůžu stotožnit s tím, že by Mrazík měl být kult, pohádka pro celou rodinu, film na který se můžete dívat každé Vánoce znova apod. Nechť otravná Nastěnka promine, že už se u obrazovky nikdy více nepotkáme... 3/10 ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Najviac ma vždy dostane, aký má Nastenka v slovenskom dabingu tenučký hlások. A tým zrejme končíme, po toľkých opakovaniach v televízii Mrázik ani zďaleka nepôsobí ako bezchybná vianočná klasika, skôr ako naivne vyznievajúca rozprávka o namyslenom Ivanovi, ktorý sa poučenia dočkal a lásku si našiel. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Tuto pohádku jsem viděl poprvé, když jsem chodil do 1. třídy. Od té doby se na ni dívám každé vánoce. Co k ní říci? Brilantní zahraniční pohádka, od které by se mohli dnešní tvůrci "pohádek" (jestli tomu vůbec lze říkat pohádky) lecčemu přiučit. Film jsem slyšel l i v ruském znění, ale náš dabing jí přidal (zvláště u postavy baby Jagy) patřičnou šťávu. Před naší za naší, ať 5* zapráší. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (56)

  • Když si Ivan (Eduard Izotov) povídá s dědečkem Hříbečkem (Galina Borisova) a sedí u toho, tak se mu mezi záběry mění poloha rukou a nohou. (SONY_)

Reklama

Reklama