Reklama

Reklama

Epizóda zo života zberača železa

  • Česko Epizoda ze života sběrače železa (viac)
Trailer
Bosna a Hercegovina / Francúzsko / Slovinsko / Taliansko, 2013, 75 min

Obsahy(1)

Nazif živí zbieraním starého železa seba a svoju ženu Senadu, ktorá sa doma stará o dve deti a čaká tretie. Keď sa jej v súvislosti s tehotenstvom objavia zdravotné komplikácie, nastanú problémy, keďže nemá zdravotné poistenie. Na nutnú operáciu potrebuje peniaze, tie však rodina nemá. Nazif však musí získať, aby zachránil svojej žene život...Film z prostredia bosnianskych Rómov získal Strieborného medveďa na Medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne a mnoho ďalších ocenení. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 5D Mark II. (ash99)
  • Režisér Danis Tanović nečakal, že by sa snímka mohla dostať na veľký festival. „Berlinale je odvážne, že nás pozvalo do súťaže. Náš kameraman sa síce zhrozil, pretože povedal, že by na ľahkú ručnú kameru ani nesiahol, keby vedel, že film bude posudzovať Kar Wai Wong," vyjadril sa. (Zdroj: ASFK)
  • Hlavný mužský protagonista Nazif Mujic ani rok po nakrúcaní nemal prácu. Aby uživil rodinu, stále zbieral železo na skládkach. (Zdroj: ASFK)
  • Příběh je natočen podle skutečných událostí, které se staly Nazifu Mujičovi a Sandře Muji, kteří si ve filmu zahráli sami sebe. (Terva)

Reklama

Reklama