Reklama

Reklama

Je známy len podľa posledných dvoch čísel čiarového kódu, ktorý má vytetovaný vzadu na krku. Agent 47 (Rupert Friend) nie je obyčajný človek , predstavuje vyvrcholenie desaťročie trvajúceho výskumu. Stojí na konci vývojovej rady, jeho existencia nadväzuje na štyridsať šesť predchádzajúcich agentov obdarených neuveriteľnou silou, rýchlosťou, vytrvalosťou a inteligenciou. Agent 47 je elitným a dokonalým zabijakom, ktorý bol, pomocou genetických experimentov vyšľachtený ako dokonalý vražedný stroj. Jeho najbližším cieľom je korporácia, ktorá má v úmysle zmocniť sa vytvoreného génu a pomocou neho vytvoriť armádu zabijakov, ktorých schopnosti prekročia dokonca aj vlastnosti agenta 47. Uspeje? Alebo sa stane ich korisťou a zdrojom ďalšej skazy? Vo svojom osamelom boji sa 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, ktorá je schopná zodpovedať väčšinu otázok týkajúcich sa jeho pôvodu a zároveň stráži tajomstvo umožňujúce odhaliť a predovšetkým zničiť nepriateľskú korporáciu. Všetko smeruje k záverečnej epickej bitke, v nej proti nim stojí v čele armády protivníkov pomstychtivý John Smith (Zachary Quinto). (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (13)

Trailer 2

Recenzie (399)

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Nakonec to nebylo tak špatné. Přišlo mi to lepší než předchozí film. Rupertu Friendovi role tichého zabíjáka docela sedne. Jako agent 47 se snaží najít tvůrce celého hitmanského programu a jeho dceru. Dcera má totiž také jisté nadání. Zachary Quinto v roli vylepšeného zabíjáka Sindikátu taky není špatný. Jinak je to ale jen bezduchá akce a honička o přežití. Nic víc od toho asi člověk ani čekat nemůže... "Výhodou agenta není jeho tělo, ale mysl." :) ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Niekedy ten Hollywood vážne nechápem! Ok, v roku 2007 natočím prvý pokus o filmového Hitmana. No diváci šomrú, kritika film strhá, nevrátia sa mi milióny ktoré so do filmu investoval a tak namiesto toho, aby som sa do budúcna snažil použiť z chýb, tak o osem rokov povolám k druhému pokusu o Hitmana zase toho istého scenáristu, ktorý mi už skazil prvý film, ďalšieho neskúseného režiséra a naivne dúfam, že budem mať úspech? Navyše, keď to opäť s hernou predlohou nemá takmer nič spoločné okrem ikonického výzoru ústrednej postavy s plešatou hlavou a oblekom s červenou kravatou?! A to podotýkam, že nie som fanda Hitmana, hral som asi tak jednu hru nejakých päť minút, aj to ešte na Playstation 2, no to, že s ňou má pramálo spoločné je mi zrejmé po prvej minúty filmu. Nuž, na rozdiel od hollywoodskych producentov by aj slepý videl, že to takto ani po druhý krát fungovať nemôže a prekvapivo ani nefunguje. Hitman tak zas a znova svojou nekvalitou naštve okrem bežných divákov a kritiky, aj jeho herných fanúšikov. Agent 47 síce na prvý pohľad má všetko čo podobný B-éčkový akčný výplach má mať. Je dostatočne akčný, videoklipovo nastrihaný a prepálený. V rámci takej guilty pleasure zábavky je prvá polhodinka celkom stráviteľná, no aj napriek kratšej, deväťdesiatminútovej stopáži po nej film rapídne povoľuje a už na seba nabaľuje iba čoraz dementnejšie scény, zvraty pri ktorých sa z postáv stávajú takmer Terminátori a čoraz prestrelenejšie situácie, kde len dúfate, že sa to ďalej stupňovať už nebude. Nuž, bude a s každou pribúdajúcou sekundou je z Agenta 47 čoraz tupejší akčňák, kde vás nezaujíma ani jedna postava a aj z potenciálne ako tak pútavejších akčných scén nedokáže strnulá réžia nič vyťažiť (napríklad také zahákovanie auta na križovatke). Keď medzitým všetkým dochádza k situáciám typu „sorry, kým si spal, tak som ti rozobrala zbraň na malé kúsky, pretože keď nemôžem spať rozoberám veci .... tak teraz chvíľu bojuj holými rukami aj keď nám ide o život“ alebo riešeniu situácie tým, že dievčinu uviažem v helikoptére, s ktorou v plnej rýchlosti narazí do budovy, aby som jej pomohol, tak neostáva nič iné iba sa chytať za hlavu, či tieto scénky (ehm, takmer všetkými nenávidený) scenárista Skip Woods skutočne môže myslieť vážne. Rupert Friend síce v roli agenta pôsobí celkom okej, no absolútne nefunguje chémia medzi ním a totálne nevýraznou Hannah Ware a tak celý Agent 47 po prvej polhodinke už svojou dementnosťou skôr otravuje, než by akokoľvek bavil. Dúfam, že o pár rokov nenapadne nikoho tretí pokus ako oživiť túto značku s rovnakým scenáristom a ďalším priemerných režisérom. Už vážne stačilo! To radšej nech tie milióny obviažu červenou kravatou a spláchnu do hajzlu, efekt a ich „návratnosť“ bude podobná. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Nečekal jsem od toho vůbec nic...dobrýho, ba naopak, trailer mě vyděsil.Jenže jak už to tak bývá, nakonec mě to dobře pobavilo.Scénář Skippa Woodse je místy sice dokonale imbecilní, jak už bývá u tohohle patlala zvykem a dialogy bolí jako rány pažbou Hitmanovou 45. , jinak se ale jedná o nabušený akční výplach plný efektivních akčních scén, brutálního zabíjení a hektolitry krve.Nemusim tady hudrovat a dělat ze sebe podělanýho pokrytce, jednoznačně uznávám, že scénář je zhovadilá sci-fi pohádka, ale co jako čekat u akčního výplachu navíc podle lehce nadprůměrný hry.O neskutečný kus lepší než původní kokotina s bejbyfejsem Olyphantem.Rupert Friend to zahrál skvěle a role 47. mu sedla jak prdel na hrnec.Walkera si tam nedokážu vůbec představit.Vzhledem k rozpočtu to vydělalo slušně a já bych se dvojce vůbec nebránil.Královsky sem si užil pohodovej akční film, kterejch se točí čím dál míň.Solidní béčko, kterýmu už chyběly jen kozy Olgy Kurylenko.Překvápko.70%. ()

gogos 

všetky recenzie používateľa

No tak to se podívejme! Hitman se po letech vrací a zkouší napravit tehdy promarněný potenciál. Zatímco herní série úspěšně kvete, tak ta filmové míří přímo do pekel. Zatímco první filmový pokus byl ještě tak nějak snesitelné béčko, kde selhávala především hlavní postava, tak zde pro jistotu selhává prakticky všechno. Co se Skipu Woodsovi nepodařilo zmrvit tenkrát dosral nyní. Příběh je naprosto stupidní, zápletka se vyvíjí tak přeskakujícím způsobem, až to bolí. Zatímco v začátcích máme typický "lovecký" film, tak v pozdější fázi dostáváme Terminátora, který se postupně změní ve výcvikový tábor alá Matrix, abychom nakonci ultimátní kotel všeho. Po herecké stránce stojí film od A do Z za hovno, akční stránka je tak přepálná, až to hezký není, smutný pohled je digitální efekty a z kamery se mi chce blít ještě teď. Čest filmu tak vlastně zachraňuje jen místy slušivé eRko, pár zajímavých momentů a myšlenek (americká ambasáda, diskotékový začátek), občasné pokuknutí po herní sérii a několik vcelku vtipných momentů (z nichž některé však patrně ani nebyly původem zamýšlené). Výsledek je tedy takový, že druhý Hitman je ještě větší sračka než ten první, ale vcelku bez větších problémů se to jedno shlédnutí dá v klidu překousnout. POdprůměrné 2* ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Existuje viacero typov zlých filmov, napríklad sú tvorcovia len zbytočne ambiciózni a neuvedomia si svoje finančné možnosti, niekedy im to celé skazí jedna, dve nevydarené zložky, inokedy možno aj majú nápady, ale nevedia ich predať a nevyjde im to a podobne. No najnovší Hitman mi prišiel ako samostatná kategória, absolútna sabotáž. Tu sa museli prakticky všetci, čo mali niečo spoločné s týmto filmom dohodnúť, že natočia čo najväčší brak, aký si dokážu predstaviť, lebo toto snáď ani nemôže byť možné. Už len ten scenár, niečo tak neuveriteľne debilného prakticky ani nemá obdoby. Toto už nie je len nejaké jednoduché priamočiare klišovité akčné béčko, čo som od toho očakával a aj chcel, to napríklad presne spĺňal predchádzajúci film s Olyphantom. Tu nielen, že ma nezaujímalo absolútne nič, ale som sa doslova po celý čas cítil úplne trápne, že sa na niečo tak debilného vôbec pozerám. Ale aj tak som to nedokázal vzdať, lebo takýto úkaz sa takmer nevidí, ale tvorcovia nesklamali a svojou kadenciou debilných prvkov, zvratov a dialógov ma neprestávali udivovať až do konca a niekedy som sa už nedokázal brániť smiechu. Akcia na prvý pohľad má takmer všetko, čo mám v tomto type filmu rád, množstvo zabitých, strieľanie, tiché pohybovanie, drsné likvidácie, ale režisér z toho urobil úplnú frašku, štylizáciou mi to prišlo, ako z tej najbrakovejšej videohry a opäť ma tu nebavilo absolútne nič. No nielen režisér, choreografia súbojov je príšerná, strih nestojí za nič a tá potreba tvorcov urobiť všetky kaskadérske kúsky digitálne, aj keď v iných filmoch sa točia tradične mi tiež poriadne liezla na nervy. A samostatnou kategóriou je hudba, no niečo otrasné, čistá esencia braku. A tak to jediné, čo mi tu nevadilo je Rupert Friend, ktorý mi na Hitmana sedel až prekvapivo dobre, ale len mimo akcie a občas sa nájde aj nejaký zaujímavý moment, ktorý svojou štylizáciou pripomenie herného Hitmana, takže za to tá jedna hviezdička, inak je to katastrofa. Ale aj tak som rád, že som tohto Hitmana videl, toto už je skutočne rarita. 20% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)
  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)

Súvisiace novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (viac)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (viac)

Reklama

Reklama