Reklama

Reklama

Je známy len podľa posledných dvoch čísel čiarového kódu, ktorý má vytetovaný vzadu na krku. Agent 47 (Rupert Friend) nie je obyčajný človek , predstavuje vyvrcholenie desaťročie trvajúceho výskumu. Stojí na konci vývojovej rady, jeho existencia nadväzuje na štyridsať šesť predchádzajúcich agentov obdarených neuveriteľnou silou, rýchlosťou, vytrvalosťou a inteligenciou. Agent 47 je elitným a dokonalým zabijakom, ktorý bol, pomocou genetických experimentov vyšľachtený ako dokonalý vražedný stroj. Jeho najbližším cieľom je korporácia, ktorá má v úmysle zmocniť sa vytvoreného génu a pomocou neho vytvoriť armádu zabijakov, ktorých schopnosti prekročia dokonca aj vlastnosti agenta 47. Uspeje? Alebo sa stane ich korisťou a zdrojom ďalšej skazy? Vo svojom osamelom boji sa 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, ktorá je schopná zodpovedať väčšinu otázok týkajúcich sa jeho pôvodu a zároveň stráži tajomstvo umožňujúce odhaliť a predovšetkým zničiť nepriateľskú korporáciu. Všetko smeruje k záverečnej epickej bitke, v nej proti nim stojí v čele armády protivníkov pomstychtivý John Smith (Zachary Quinto). (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (399)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Když se podívám na zdejší hodnocení, tak mi nějak uniká, co diváci očekávali. Pro mě je Hitman jednou z mých oblíbených comicsových postav, a tak jsem očekával comicsovou akci, rubanici a přímočarý děj. No a to se mi vše vrchovatě splnilo včetně pěkné kamery a úderné hudby. Jen mně trochu vadilo, že jsem hned zkraje prohlédl Sylara (pardon, Zacharyho Quinta, tedy Johna...). Jemu to padoušství kouká z očí (čestnou výjimkou byl Spock). Pokud ovšem divák nechápe, že se nejedná o verbální umění, ale o comicsovou oddechovku, pak jeho smůla, měl si vybrat něco jiného (třeba Hamleta). A potěšila mě účast J.Prochnova, byť se mihl jen v pár okénkách. ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Nakonec to nebylo tak špatné. Přišlo mi to lepší než předchozí film. Rupertu Friendovi role tichého zabíjáka docela sedne. Jako agent 47 se snaží najít tvůrce celého hitmanského programu a jeho dceru. Dcera má totiž také jisté nadání. Zachary Quinto v roli vylepšeného zabíjáka Sindikátu taky není špatný. Jinak je to ale jen bezduchá akce a honička o přežití. Nic víc od toho asi člověk ani čekat nemůže... "Výhodou agenta není jeho tělo, ale mysl." :) ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Po nevýrazném prvním filmovém zpracování slavného videoherního zabijáka přichází další, ještě horší pokus. Nepovedená akční "jízda", která nemá s herní předlohou nic společného (hra byla o tichém postupu a nenápadném zabíjení, zde se střílí hlava nehlava) a dělá jí jen ostudu. Bohužel film nepotěší ani akční fandy, svou monotónností a absolutně nevýraznou akcí, doplněnou příšernými počítačovými triky. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Hoci v prvej 15 minútovke sa zdá byť dej pomerne zložitý, netreba sa ho báť. Po čase sa ukáže byť dosť jednoduchý, stačí si zapamätať pár mien a ujasniť, ktoré dve strany sa tu vlastne mlátia a o čo im ide. Prekvapivo je cieľ jednoduchý: dolapiť ženu a jej otca a spočiatku sú akurát prehodené roly ochrancov a zabijakov. Keď sa udeje potrebná otočka, môže nadísť isté zblíženie; ale pozor, žiadne ľahké scény, to si scenáristi poistili a vysokú neprístupnosť dosiahli skôr vyššou mierou násilia, počtom obetí a cez pár chutných krvavých momentov. Akcia je solídne natočená! Nie príliš objavne, ani v nezabudnuteľnom štýle, ale pokiaľ sa na plátne strieľa, uteká, šoféruje či naháňa, držia vás autori v strehu, čo je solídna vizitka. Slabšie vyznejú scény bez akcie, kde sa filozofuje o tvorbe a vývine Agentov, motivácii postáv alebo nebodaj načrtnú isté rodinné dilemy z minulosti. Medzi jasné plusy filmu patrí ďalej solídna kamera a pekná výprava. Na druhej strane silné mínusy v podobe hudby a neviem, či casting musel natoľko šetriť, ale veľa sympatických hercov tu nezlanáril. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Existuje viacero typov zlých filmov, napríklad sú tvorcovia len zbytočne ambiciózni a neuvedomia si svoje finančné možnosti, niekedy im to celé skazí jedna, dve nevydarené zložky, inokedy možno aj majú nápady, ale nevedia ich predať a nevyjde im to a podobne. No najnovší Hitman mi prišiel ako samostatná kategória, absolútna sabotáž. Tu sa museli prakticky všetci, čo mali niečo spoločné s týmto filmom dohodnúť, že natočia čo najväčší brak, aký si dokážu predstaviť, lebo toto snáď ani nemôže byť možné. Už len ten scenár, niečo tak neuveriteľne debilného prakticky ani nemá obdoby. Toto už nie je len nejaké jednoduché priamočiare klišovité akčné béčko, čo som od toho očakával a aj chcel, to napríklad presne spĺňal predchádzajúci film s Olyphantom. Tu nielen, že ma nezaujímalo absolútne nič, ale som sa doslova po celý čas cítil úplne trápne, že sa na niečo tak debilného vôbec pozerám. Ale aj tak som to nedokázal vzdať, lebo takýto úkaz sa takmer nevidí, ale tvorcovia nesklamali a svojou kadenciou debilných prvkov, zvratov a dialógov ma neprestávali udivovať až do konca a niekedy som sa už nedokázal brániť smiechu. Akcia na prvý pohľad má takmer všetko, čo mám v tomto type filmu rád, množstvo zabitých, strieľanie, tiché pohybovanie, drsné likvidácie, ale režisér z toho urobil úplnú frašku, štylizáciou mi to prišlo, ako z tej najbrakovejšej videohry a opäť ma tu nebavilo absolútne nič. No nielen režisér, choreografia súbojov je príšerná, strih nestojí za nič a tá potreba tvorcov urobiť všetky kaskadérske kúsky digitálne, aj keď v iných filmoch sa točia tradične mi tiež poriadne liezla na nervy. A samostatnou kategóriou je hudba, no niečo otrasné, čistá esencia braku. A tak to jediné, čo mi tu nevadilo je Rupert Friend, ktorý mi na Hitmana sedel až prekvapivo dobre, ale len mimo akcie a občas sa nájde aj nejaký zaujímavý moment, ktorý svojou štylizáciou pripomenie herného Hitmana, takže za to tá jedna hviezdička, inak je to katastrofa. Ale aj tak som rád, že som tohto Hitmana videl, toto už je skutočne rarita. 20% ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (8)

  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)
  • Film je adaptáciou videohry od spoločnosti Io-Interactive. (toi-toi)

Súvisiace novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (viac)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (viac)

Reklama

Reklama