Reklama

Reklama

Superpolicajt

  • Česko Superpolda (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dave Speed (Terence Hill) je bezvýznamný policajt z malého amerického mestečka, ktorého poverujú len rutinnými úlohami. Aj dnes ho vyšlú na misiu do bývalej indiánskej rezervácie, aby tam vyšetril banálny prípad. Neďaleko sa však nachádza utajený vojenský priestor s nukleárnou strelnicou. Čo čert nechcel, práve počas vyšetrovania nad Davom vybuchne zatúlaná atómová hlavica a zasiahne ho rádioaktívne žiarenie. To však nemá smrteľné účinky, naopak, obdarí ho nadprirodzenými schopnosťami a silami. Dave zrazu dokáže hýbať predmetmi a objektmi silou svojej mysle, je schopný odhaliť všetky nevysvetliteľné zločiny a nerobí mu problém zoskočiť zo strechy mrakodrapu. Priatelia ani kolegovia si nedokážu vysvetliť túto náhlu premenu dobráckeho babráka na superpolicajta, ktorý zastúpi celú kompletne vyzbrojenú jednotku rýchleho policajného nasadenia SWAT. Dave Speed zachraňuje svet od zločinu, ale kto zachráni svet pred všemocným a všetkého schopným Davom Speedom? Horlivý policajt sa rozhodne investovať všetky svoje schopnosti do služieb zákona. Pri zásahu proti bande falšovateľov však akcia dopadne zúfalo, jeho nadriadeného unesú zločinci a Dave skončí vo väzení. Vďaka svojim nadprirodzeným schopnostiam sa mu odtiaľ podarí uniknúť, oslobodiť svojho veliteľa a zachrániť život mužovi, ktorého podsvetie odsúdilo na smrť. Pri konečnom účtovaní, prirodzene, vytrestá všetkých páchateľov tak, ako sa patrí... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (16)

  • V scéne, v ktorej Dave zachraňuje seržanta z potopenej lode na nafúknutej žuvačke, je detailný záber na seržantovu tvár. Steká z nej voda. A to aj napriek tomu, že sa nachádzali pod vodnou hladinou. (Hudino)
  • Když Dave (Terence Hill) šplhá ve vzduchu po letadle a kouká skrze okno na Evelyn (Julie Gordon), červený pruh na letadle nemá žádný vliv na jeho super schopnosti. (henrycruel)
  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)
  • Ze začátku filmu je uvedeno, že Dave (Terence Hill) neumí plavat, protože vyrostl v horách, ovšem na konci filmu je schopný bez problémů zachránit seržanta z potopené lodi. (henrycruel)
  • Když Dave (Terence Hill) a seržant (Ernest Borgnine) vyletí z moře na žlutém balónu, jsou jejich šaty za pár vteřin naprosto suché, a to i přesto, že se právě vynořili z vody. (henrycruel)
  • Když si Sylvius (Herb Goldstein) na závodním okruhu koupí točenou zmrzlinu v kornoutu, je poměrně vysoká, ovšem o několik vteřin poté, co uvidí lupiče, ukáže kamera z jiného úhlu, že je zmrzlina o poznání menší. (henrycruel)
  • Když jsou Dave Speed (Terence Hill) s Evelyn (Julie Gordon) na stadionu, který je plný lidí, nechá je všechny zmizet, přestože je všude červené zábradlí a on při pohledu na červenou barvu ztrácí své výjimečné schopnosti. (skinny)

Reklama

Reklama