Reklama

Reklama

Superpolicajt

  • Česko Superpolda (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dave Speed (Terence Hill) je bezvýznamný policajt z malého amerického mestečka, ktorého poverujú len rutinnými úlohami. Aj dnes ho vyšlú na misiu do bývalej indiánskej rezervácie, aby tam vyšetril banálny prípad. Neďaleko sa však nachádza utajený vojenský priestor s nukleárnou strelnicou. Čo čert nechcel, práve počas vyšetrovania nad Davom vybuchne zatúlaná atómová hlavica a zasiahne ho rádioaktívne žiarenie. To však nemá smrteľné účinky, naopak, obdarí ho nadprirodzenými schopnosťami a silami. Dave zrazu dokáže hýbať predmetmi a objektmi silou svojej mysle, je schopný odhaliť všetky nevysvetliteľné zločiny a nerobí mu problém zoskočiť zo strechy mrakodrapu. Priatelia ani kolegovia si nedokážu vysvetliť túto náhlu premenu dobráckeho babráka na superpolicajta, ktorý zastúpi celú kompletne vyzbrojenú jednotku rýchleho policajného nasadenia SWAT. Dave Speed zachraňuje svet od zločinu, ale kto zachráni svet pred všemocným a všetkého schopným Davom Speedom? Horlivý policajt sa rozhodne investovať všetky svoje schopnosti do služieb zákona. Pri zásahu proti bande falšovateľov však akcia dopadne zúfalo, jeho nadriadeného unesú zločinci a Dave skončí vo väzení. Vďaka svojim nadprirodzeným schopnostiam sa mu odtiaľ podarí uniknúť, oslobodiť svojho veliteľa a zachrániť život mužovi, ktorého podsvetie odsúdilo na smrť. Pri konečnom účtovaní, prirodzene, vytrestá všetkých páchateľov tak, ako sa patrí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (153)

Han22 

všetky recenzie používateľa

Na noční jsem si pustil na oddech něco co najdu na youtube a volba padla na italskou HIllovku bez Spencera, kterou jsem měl v dětství moc rád. Co naplat, trošku to zestárlo. Je to taková policejní klasika, kde Hillovi v jeho typické rošťácké roli dělá spoluhráče nečekaný Ernst Borgnine jako vztekající se, nechápající a otcovský seržant, který i když hraje víceméně pitomce ho strká do kapsy. Záporák je tradiční mafián s trojicí pitomců, bitka je tu jen jedna menší. Sci-fi? Inu ano, Hill má díky ozáření schopnosti ala Superman - vznášení se, nezranitelnost, telekinezi, rentgenové vidění a jeho kryptonitem je rudá barva. Triky jsou úsměvné, pár scének pobaví (policejní šikana mafiánských poskoků), ale celkově spíše nezávadný průměr u kterého jsem se nebavil tolik jako u jiných spencerhillovek. Ovšem italodisko písnička Super Snooper je naprosto parádní :) ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Terence Hill si bez pomoci Buda Spencera zahrál neohroženého policistu, který čirou náhodou prožil jakýsi jaderný test a se super schopnostmi teď brání své město od zločinu. A jeho starší kolega a velící je z toho na prášky. Tradiční hillovská komedie s příjemnou hudbou a písničkou, pár bitkami, trochu humorem, ale hlavně velkou pohodou. ()

Reklama

Riker 

všetky recenzie používateľa

Tak jako Bud Spencer v některých sólo projektech umí bavit bez svého parťáka, tak v tomto snímku to umí Terence Hill ještě o něco lépe. Na to o jaký se jedná film je zde nadprůměrně dobrý příběh a velmi dobré triky. Vedle Hilla září nedoceněný Ernest Borgnine jako pološílený (z Hilla, jak jinak :-)) policejní oficír. Celkově slušná zábava ke které stojí za to se čas od času vrátit. ()

Foxhound#1 

všetky recenzie používateľa

Celkem příjemná jednohubka, Hill si poradil i bez Spencera a i bez něj si dokáže jet postavu sympatického rošťáka co pár ran rozdat umí, ale částečně spoléhá na svoji vyčůranost. Škoda, že film nemá úplně podchycený "kryptonit" v podobě červené barvy, je spousta scén kde Dave očividně červenou vidí a stejně je dál supermanem. ()

Stanmi 

všetky recenzie používateľa

Policista David Speed (Terence Hill) získá po radioaktivním ozáření superhrdinské schopnosti. Má to však jeden háček, jeho schopnosti ruší červená barva... Inu některé sólovky Terence Hilla (ale také Buda Spencera) byly poněkud slabší, ale to rozhodně neplatí o Superpoldovi, který se jednoznačně povedl. Příběh je zábavný a v rámci Terrencovy filmografie také originální, samotný Terrence je sympaťák jako vždy, navíc mu tato role opravdu sedla a především má skvělého parťáka seržanta Dunlopa, kterého si zahrál samotný Ernest Borgnine. Pochopitelně nechybí v zásadě všechny klasické prvky, jakožto atraktivní prostředí města Miami, Sal Borgese jako záporák a samozřejmě chytlavá ústřední skladba, to vše v režii zkušeného Sergia Corbucciho. Superpolda tak bezpochyby patří mezi nejlepší Terenceovy sólové filmy. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Film byl během osmdesátých let pravidelně zařazován do programu kabelové televize HBO. (henrycruel)
  • Když Dave (Terence Hill) šplhá ve vzduchu po letadle a kouká skrze okno na Evelyn (Julie Gordon), červený pruh na letadle nemá žádný vliv na jeho super schopnosti. (henrycruel)

Reklama

Reklama