Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo (Bud Spencer) a Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo (Terence Hill) sú dvaja neohrabaní a snobskí milionári, ktorých začnú vydierať gangstri. Boháči majú šťastie, pretože neďaleko žijú dvaja chlapi, ktorí sú im neuveriteľne podobní. Greg Wonder (Bud Spencer) a Eliot Vance (Terence Hill) sú praktickí a šikovní kamaráti, ktorí si od nikoho nedajú skákať po hlave a v najhoršom prípade všetkých, ktorí by im chceli znepríjemniť život, kontaktujú ľavačkou aj pravačkou. Po takom rukolapnom a stručnom vysvetlení každý pochopí, že im musí dať svätý pokoj. Viete si predstaviť, ako dopadnú chudáci z podsvetia, keď si nemotorní milionári Antonio a Bastiano vymenia miesta so svojimi dvojníkmi Eliotom a Gregom? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (164)

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Tito dva frajírci a jejich filmy jsou doslova kultovním počinem. Ne snad jednotlivé filmy, ale to co společně dokázali je obdivuhodné. Jedna z nejznámějších a nejtypičtějších filmových dvojic všech dob. Klobouk dolů před nima, ti chlapíci měli vážně šťávu a jejich filmy nepostrádaly zábavu i napětí. Ale především vtip a komické situace jsou nejsilnějšími zbraněmi filmů, ve kterých se bok po boku objevili Bud Spencer a Terence Hill. 75% ()

Mindrot 

všetky recenzie používateľa

Milujem filmy s touto legendárnou dvojicou, či si ich pozriete ráno alebo o polnoci, budete sa kráľovsky baviť. Dvojníkov radím medzi top filmy z tvorby Terence a Buda, snímkou sa už klasicky nesie vynikajúci hudobný motív (What's going on in Brasil), námet je osvedčený - preložte dvoch buranov do iného sveta a bavte sa, záporáci sú ako v každom ich filme tak správne tupí a hlúpi, bitky, fackovačky a naháňačky sú správne ujeté...a k tomu samozrejme dvojrola, čiže po jednom Budovi a Terencovi v štandardnej verzii a jedenkrát vo verzii nevídanej, ako dvaja rozmaznaní megabohatí zbabelci. Komédia sama o sebe vynikajúca, plus pol hviezdičky z nostalgie a ďalšiu polku z mojej nesmiernej náklonnosti k tejto dvojici a máme plný kotol - plný vynikajúcej zábavy. ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Sehraná dvojice Spencer, Hill si zahrála dvojníky dvou „přiteplených“ bohatých obchodníků, jimž hrozí nebezpečí a tak se nechají zastoupit na oko jim podobnými dobrodruhy. Když se takový dva burani dostanou k penězům a k vlivným lidem, určitě nenechají věcem normální průběh. Jedno je ale jisté – dokážou se o sebe postarat. Spíše slabší snímek mé oblíbené dvojice s málo mlátícími scénami zachraňuje velmi podařená a vtipná závěrečná bitka a občas slušné hlášky. ()

Ondrish 

všetky recenzie používateľa

Po treťom zhliadnutí musím zdvihnúť rating na 4*. Ten brazílsky riff, ktorý hrá Bud (Greg Wonder) v úvode na saxafóne spolu s celkovým feelingom filmu, sú tak pohodovo chytľavé, že sa tomu nedá odolať. A keď sa k tomu ešte pridá šikovná réžia Enza Barboniho - ktorý mimochodom nakrúcal najlepšie S+H filmy a celkom vydarený scenár, tak bez problémov môžem povedať, že je to jedna z TOP 5 spenceroviek. All thums up (ale asi treba vidieť aspoň 2-krát...čo je logické, veď sú to Dvojníci.) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Sice se nejedna o jeden z nejlepsich filmu tehle dvojice, ale jedna se o jeden z mejch nejoblibenejsich. Zapletka je tentokrat docela zajimava a cely je to postaveny na kontrastu mezi "dobytkama" SaH a slusnakama SaH. Kdyz jsou na scene "dobytci", tak je vse pri starem, dobry hlasky, dobry bitky a vtipky tezici z neznameho prostredi. Ale kdyz jsou na scene slusnaci, tak je to proste rezba, vystraseni Spencer a Hill jsou proste nejlepsi a zaverecna bitka je perfektni. Jediny, co bych filmu vytknul, je jedna, stale se opakujici, pisnicka. A taky mi prislo, ze Spencer dost zestarl a hodne pribral, ale jinak je vse pri starym. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (13)

  • Počas bitky v prístavnom bare, keď sa Greg (Bud Spencer) a Eliot (Terence Hill) schovajú pod barový pult, tak po nich Tangovi (Nello Pazzafini) gangstri začnú hádzať barové stoly a stoličky, pričom hádzaním porozbíjajú fľaše v policiach za barovým pultom. Keď prestanú hádzať, môžeme na hornej polici vľavo vidieť, že zopár fliaš zostalo nedotknutých. V ďalšom prestrihu sa však na polici už žiadne nenachádzajú. (AxelWers)
  • Auto, kterým duo v obou vtěleních jezdí a které se během filmu několikrát přemalovává, je Rolls-Royce Silver Cloud II. (Stejšn)
  • Mimo Itálie se natáčelo v Brazílii v Riu de Janeiru. (Varan)

Reklama

Reklama