Reklama

Reklama

VOD (1)

Počas 2. svetovej vojny odhalí oddiel amerických vojakov plán, ktorý môže zásadne zmeniť priebeh vojny a nakloniť víťazstvo v prospech nacistického Nemecka. Jednotka je poverená odviesť zásoby na štáb. Pri ceste sú napadnutí a ocitajú sa v tyle nepriateľa. Začína nemecká protiofenzíva. Aj napriek nebezpečenstvu, ktoré im na nepriateľskom území hrozí, sa skupina rozhodne nájsť nemeckého jadrového fyzika, zaistiť plány vývoja atómovej bomby a zabrániť nacistom zvíťaziť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (71)

cvutak 

všetky recenzie používateľa

Kultovní hru Company of Heroes jsem dohrál nespočetkrát. Samozřejmě když vyšel film se stejným jménem, tak jsem ho musel vidět. I kdybych pominul skutečnost, že se tvůrcům vážně nepovedla imitace německých tanků, předpokládám, že se snažili divákovi navodit pocit, že se jedná o Panzer IV? Celkově se film prostě nepovedl ... 4/10 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tak toto rozhodne fanúšikom vojnových filmov neodporúčam. Budete naozaj sklamaní. Síce tam hrá Tom Sizemore, ale to na absolútnu stratu napätia v priebehu celého filmu nič nemení. Stopáž asi 96 minút by sa vošla do tridsiatich, z deju som začal byť nervózny, pretože už som dopredu tušil čo sa stane. Je to hrozný americký čajíček. Je vidieť, že americkí scenáristi nemajú vôbec páru, aké vzťahy majú medzi sebou národy Euroázie, isté zaužívané americké dogmy z pohľadu, za veľkou mlákou. Keď sa napr. pozerám na bondovku beriem to s nadsádzkou, ale toto je tak nalinkovaný scenár Hollywoodského béčka, až hamba. Vrcholom všetkého bola ukradnutá atómová bomba a to všetko v štyroch ľuďoch, plus mínus. Nevyhnutnosťou je aj záverečný, trápne pôsobiaci americký pátos. ()

Reklama

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

ješišinku... 42% tak to fakt přeháníte. Ten film má přinejmenším na 60% a možní se rozhodnu i pro 75%. Na pitomý videfilm jsou triky SAMOZŘEJMĚ mizerné a jsem za to rád. Rozpočet se alespoň pálil jinde. A je to vidět. Kamera je chytlavě natočená a na film se dobře dívá. Lokace rozmanité a stále se něco děje. Všem pindalům jaké hrozné sci-fi byla atomovka pro nacisty doporučuji wikipedii. Jasně že se nejelo přesně dle reálií, ale ta inspirace realitou je znát (třeba v tom jak jim "nějaký rusák" zdrhnul s plánama). A to se počítá. Super myšlenka zpracovaná do akční podívané. Co bylo vidět opravdu hodně jsou kořeny ve hře. Hlavní představitel (Chad Michael Collins) je klasická postavička z FPS, která jede úkol za úkolem a je prakticky "univerzálním vojákem". Sakra a to beru. Je to film podle hry. Tak se i borci podle toho chovají ;) ()

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Přesně ten typ filmu, na který se zasvěcení podívají jen kvůli názvu. Jako by si parta fanoušků řekla "Pojďme do lesa a budeme si hrát na válku v Ardenách, triky doděláme potom a příběh trošku poladíme za pochodu." Moc nechápu, kde se tam vzaly ty známé tváře, na video film je to nějak moc nabité, tak snad jen proto ty dvě! ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

A přitom to začalo tak slibně. Úvodní přestřelka navnadila a já si říkal, že to přece nemůže být tak špatné. Byl jsem ochoten přehlédnout i nesmyslnost úkolu, kteří vojáci dostali, ačkoliv pořád nechápu, proč museli převážet šunku místo toho, aby šli třeba prozkoumat sektor A či B. Pořádné varování přišlo při přestřelce s obrněnou divizí SS, ale pořád jsem si říkal "Co chceš? Vždyť je to béčko." Jenže když se pak celá ta squadra vydala na špacír skrze Německo a aby šlohla atomovku, zachránila profesora, přičemž se k nim cestou přidali Vinnie Jones a Ivan, co byl vlastně Jacek, začalo toho být prostě moc. Že tito hrdinní vlastenci cestou vystříleli půlku wehrmachtu a SS netřeba rozvádět. Za Vinnieho a úvod 15%. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (27)

  • Na vstupence do stuttgartské opery je uvedeno několik chybných údajů. 1. Nejmenuje se „Stuttgarter Opera“, ale „Oper Stuttgart“. 2. Wagner se píše s „W“, nikoliv s „V“ (Vagner). 3. Vypadá to, že filmová společnost nebyla schopna použít německý znak „ß“ jako pro „Großes Haus“ (Velký dům). Nicméně opera ve Stuttgartu žádný „Großes Haus“ nemá. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu americký sniper používá německou pušku G43, chybí na ni ale přední mířidlo (muška). (SsgtJira)
  • Stejný styl názvu filmu na plakátu mají i videohry „Company of Heroes“ (2006) a „Company of Heroes 2“ (2013). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama