Reklama

Reklama

Poisoning for Profit

Dokumentárny / Krátkometrážny
Veľká Británia, 2003, 20 min

Hrajú:

Jane Goodall, Jenny Seagrove (rozprávač), Stephen Brend

Reportáž z tajného vyšetřování v německé laboratoři Covance. V této laboratoři, která je jednou z největších v Evropě, jsou primáti využíváni k testování chemikálií a dalšímu výzkumu.
Záznam ukazuje makaky s těžkými poruchami chování v malých klecích, surové a zesměšňující zacházení, například když personál tančí s opicemi jako s panenkami do rytmu diskotékové hudby, bití a nadávání, když se zvířata brání násilnému krmení nebo odběrům krve apod. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (1)

whack 

všetky recenzie používateľa

Video natočené skrytými kamerami približuje moderné pokusy na primátoch. Vidíme primáty, nielen priamo pri tom, ako na nich vykonávajú pokusy, ale celkovo, ako prežívajú v pokusných zariadeniach. Svoj názor poskytne primatológ Stephen Brend, ktorý hovorí o nepoužiteľnosti pokusov na zvieratách kvôli ich inému organizmu, a známa biologička Jane Goodallová. Primáty sú najčastejšie používané pri toxikologickom výskume a pri testoch xenotransplantácií, genetiky, reprodukcie, správania (napr. testy materinskej deprivácie), neurológie, AIDS a hepatitíd. Ročne sa pri pokusoch v USA a EÚ použije (spolu) 70.000 primátov. Od roku 2008 sa vedie silná kampaň za zákaz používať primáty pri pokusoch v EÚ. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama