Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medzi hosťami na slávnostnom bankete po udeľovaní prestížnych cien Alfreda Nobela je aj Annika Bengtzonová (Malin Crépinová), reportérka švédskych novín Kvällspressen. Príjemný a pokojný galavečer však náhle ukončí neznáma žena, ktorá na tančenom parkete zastrelí dvoch ľudí a na úteku niekoľkych zraní. Obeťami sú Aaron Wiesel (Jackie Jakubowski), kontroverzný vedec ocenený za medicínu a Caroline von Behringová (Anna von Rosenová), predsedníčka Nobelovej komisie, ktorá vyberá kandidátov. Annika videla ženu, ktorá strieľala, a preto ju polícia zadrží ako hlavnú svedkyňu. Po výsluchu jej však zakážu o prípade písať a ako kľúčový svedok nesmie zverejniť nič z toho, čo videla. Dokonca ju preložia do redakcie športu a zábavy. To však Anniku nezastaví a na vlastnú päsť začne pátrať po neznámej žene a motívoch dvojnásobnej vraždy. K zodpovednosti za vraždy sa onedlho prihlási nemecká teroristická skupina s väzbami na Blízky východ. Annika je presvedčená, že cieľom útoku nebol zavraždený vedec, ale Caroline von Behringová, predsedníčka Nobelovej komisie, ktorá s ním v okamihu smrti na večierku tancovala. Annika pokračuje v tajnom vyšetrovaní a postupne odkrýva mocenské boje v rámci uzavretého a verejne neprístupného okruhu okolo Nobelovej komisie, ktorá vyberá kandidátov na ocenenie. Čím viac sa však približuje k odhaleniu pravdy, tým väčšie nebezpečenstvo jej hrozí. Pravda totiž býva smrteľne nebepečná a dokáže zabíjať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (17)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Kde nič nie je, ani čert neberie. Keď staviate na nenápaditej a umelej predlohe, nezáleží, koľko talentu vo vás, či v tomto prípade v Peterovi Flinthovi drieme. Štylisticky nezaujímavý pásový výrobok podľa švédskej detektívnej receptúry si môže pripísať body k dobru jedine za výber peknej tváričky do hlavnej role a dnes už vysoko cenenú snahu o návrat k žánru novinárskych filmov. Nobels testamente sa však len hádže na plytčine klišé a hlúposti, ktorá obostiera naivný ošúchaný koncept detektívky so silnou ženskou hrdinkou, idúcou proti všetkým a vsádzajúcou vlastný život do hry o pravdu. Nevyťažená vedecká pôda neprináša žiadnu formu ozvláštnenia, len podtrháva nezmyselnosť a banalitu príbehu, čím zároveň poukazuje na zbytočnosť filmu. Na to, aby som venoval pozornosť či už predlohe, alebo ďalšej časti série, nevidím žiaden dôvod. 30% ()

Terva 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Anikka Bengtzonová (Malin Crépin) reportérka švédských novin Kvällspressen je hostem na večírku udílení prestižních cen Alfréda Nobela. Příjemný a klidný večírek je však poznamenán střelbou a zraněním několika hostů i lidí z ochranky. Anikka je zadržena jako hlavní svědek, protože viděla ženu, která střílela. Policie Anikku vyslýchá a dokonce ji zakáže o případu psát. Reportérka je dočasně přeložena do redakce sportu a zábavy. To ji ale nevadí a na vlastní pěst se dává do hledání ženy, která střílela a hlavně chce zjistit, koho ze dvou zraněných, z nichž jeden zemřel, chtěla neznámá žena vlastně zabít......... CITÁT - Víš, ty jsi posedlá svejma novinama............. Asi nejlepší a nejnapínavější příběh ze všech filmů o Anicce Bengtzonové. ()

Reklama

sulimo 

všetky recenzie používateľa

Neuvěřitelné. Tohle ve mě dokázalo vzbudit "naději", že jsou asi i horší knižní předlohy než byla ta, dle které vznikl Twilight. Je sice pravda, že jsem po žádný takový předloze nepátrala, nicméně vzhledem k tomu, že je z toho ta nekvalita na papíru cítit i ve filmu, jsem si 100% jista, že něco takového již bohužel spatřilo světlo světa. Neuvěřitelně laciné a nedotažené, aneb když někdo napíše prototyp braku, který se zjevně asi nějakým omylem stal díky dobré marketingové strategii knižním bestsellerem, zákonitě z toho nemůže vzniknout filmový skvost hodný jakékoli pozornosti. Ta jedna hvězda, kterou jsem to dost možná přecenila, ta je za švédštinu, pro kterou mám slabost a pro kterou jsem i dost možná z jakési chabé filmové zkušenosti doufala, že ve Švédsku nedokážou natočit takový skoroodpad. Mýlila jsem se. ()

tuctovychlap 

všetky recenzie používateľa

no, už je jasné, že nie všetko severské s nálepkou thriller je (minimálne) dobré..nebolela ma síce z tohto filmu hlava, ale ani som si spokojnosťou neškrabkal okolie pupíka..ak by to pochádzalo z americkej produkcie, kvitli by tu "odborné" komenty o odpade..práve pre túto škatuľkovanosť pohľadov mu dávam len jednu hviezdu..(ako vidím, že malina fičí sťa anikó aj v ďalších opusoch..už s vyšším hodnotením...skúsim..?) ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nvm, či už Annikyne prípady tak poznám, alebo som už tak vyskillovaný z kriminálok alebo som to proste len prekukol oveľa skôr ako zvyšok, ale od nejakej 20 minúty som presne vedel kto je vrah a hlavne kto je objednávatel a teda v závere som sa už iba dementne usmieval a pokyvkával hlavou, ako som to odhalil. V konečnom dôsledku je to len klasická krimi s falošnými stopami a postupným vyšetrovaním. Obyčajná šablónka, ale veľmi svižne natočená a ako prvý diel série to skvelo otvoril. 3 z 5 ()

Galéria (21)

Reklama

Reklama