Reklama

Reklama

Bez druhej šance

  • Česko Fruitvale (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Skutočný príbeh dvadsaťdvaročného muža zo západného pobrežia Kalifornie. Oscar Grant (Michael B. Jordan) sa prebudil na Silvestra v roku 2008 s podivným pocitom. Nebol si istý, čo sa deje, ale rozhodol sa, že od dnešného dňa začne plniť všetky svoje dávne predsavzatia: matke (Octavia Spencerová), ktorá má na Silvestra narodeniny, bude lepším synom, priateľke Sophine (Melonie Diazová), ku ktorej nebol v poslednom čase celkom úprimný, bude lepším partnerom, a čo je najdôležitejšie, svojej štvorročnej dcére Tatiane (Ariana Nealová) bude lepším otcom. Aj keď si Oscar uvedomuje, že táto zmena nebude pre neho vôbec jednoduchá a pohodlná, spočiatku sa mu darí. Jeho odhodlanie však po polnoci ukončí tragédia na stanici metra Fruitvale, kde ho chladnokrvne zastrelí miestny policajt. Oscarova bezdôvodná, nezmyselná a zbytočná smrť šokovala celé Spojené štáty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (37)

Trailer 2

Recenzie (133)

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Moje srdce už za sociálne kauzy nekrávca ako kedysi, ale filmy z podobného prostredia mám aj tak stále rád. Obyčajní ľudia, obyčajné problémy a modrogolierová strana Ameriky. Z času na čas je fajn vidieť ako vyzerajú príbytky a životy pracujúcej vrstvy a pripomenúť si, že aj USA nie je len krajina snov. Nemám potuchy nakoľko tvorcovia Granta prikrášľujú a romantizujú, a väčšinou takéto veci beriem s rezervou. Z informácií na wikipedii to vyzerá, že policajti situáciu naozaj nezvládli, hoci pravda je, že Grant a spol. pri zadržaní nemuseli klásť dosť výrazný odpor. Nuž, horúce hlavy, chaos, menej inteligencie a čo-to alkoholu asi spraví svoje. Každopádne pozerateľná záležitosť k hodnovernosti ktorej sa definitívne nevyjadrím. ()

MonaSax 

všetky recenzie používateľa

Život je opravdové drama, ale tohle je fakt smutný a tak nespravedlivý. Oscar byl opravdový sympaťák, fandila jsem mu, ale už od začátku bylo jasné, že to nevyhraje a že to se pěkně posere.Takový normální film o tom jak si žijí afroameričané, ale s velice hnusným a dojímajícím koncem. Vzalo mě to, ne že ne, filmy podle skutečných událostí to prostě umí a zvlášť z takového prostředí, mám pro ně prostě slabost. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade najmä pamiatka na smutnú novoročnú tragédiu, ktorá stála 22-ročného nevinného Oscara Granta život. O tejto udalosti sa u nás v médiach venoval len strohý príspevok v TV novinách, no asi sa nebolo veru čím chváliť. Čo sa však týka filmu, bol to pohľad na posledný Oscarov deň a pôsobilo to tak dosť neutrálne, čím asi chceli poukázať, že Oscar neviedol žiadny výstredný život. No skôr mi to pripomínalo dokument ako film, aj keď bol spracovaný tým epickým spôsobom (aj keď nie až tak zaujímavým). To vyvrcholenie bolo naozaj smutné, ako sa dalo aj čakať... ()

viperDavid 

všetky recenzie používateľa

Poutavě zdokumentován poslední den Oscara Juliuse Granta III, kdy by chladně zastřelen do zad policistou, který vypověděl, že si spletl pistoli s taserem. Scela jistě film vznikl hlavně díky vlně protestů, který se krátce po střelbě v USA konal. Předpokládám, že jinak by to upadlo v zapomnění. Co ale musím uznat, že hlavní představitel Oscara - Michael B. Jordan se na roli velmi dobře připravil a skvěle zahrál. Nic nenechal náhodě, nicméně nemůžu dát plnou palbu, protože i když tragický konec je jistě smutný, filmaři udělali z Oscara skoro svatého, ale upřímě on žádný svatoušek nebyl. 4* ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Oscar sa navzdory neľahkej finančnej situácii snaží urobiť čokoľvek aby uživil svoju malú dcérku či pomohol matke so sestrou. Nie je to, ale tak jednoduché ako sa môže zdať. Z práce ho pre nedisciplinovanosť prepustia a tak mu veľa možností neostáva. V minulosti sa živil predajom drog za čo si odsedel niekoľko mesiacov. Tomuto druhu živobytiu sa rozhodol z ďaleka vyhnúť. "Nový" život chce odštartovať príchodom nového roka v spoločnosti priateľov v centre mesta. Dráma s pomerne s krátkou stopážou Vám prvú hodinu "zdanlivo" neponúka nič výnimočné. Režisér Vás zoznamuje s hlavnou postavou a jeho najbližšími. Všetko však má svoj dôvod. Ten je ukrytý v rozuzlení. Pokiaľ ste si k Oscarovi "vypestovali" nejaký citový vzťah, snímok Vás určite zasiahne, prinajmenšom poriadne naserie. Mne osobne pri scéna odohrávajúcej sa na Fruitvale Station, poriadne búchalo srdce od zlosti. Film podľa skutočnosti. ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (8)

  • Snímek obdržel dotacina ve výší 100 000 amerických dolarů od filmové školy San Francisko Film Society a dalších 100 000 dolarů od Nadace Kennetha Rainina. První částka padla na produkci, druhá na post-produkci. (Dr Lizal)
  • Společnost The Weinstein Company odkoupila snímek za 2 500 000 amerických dolarů dva dny po jeho premiéře na filmovém festivalu Sundance. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (viac)

Reklama

Reklama